Urmărește-ne:

Rinoplastia1

Rinoplastia

Nasul este elementul central al feței și, ca atare, joacă un rol important în determinarea aspectului dumneavoastră.

Rinoplastia este procedura prin care se poate remodela nasul prin modificarea marimii lui, eliminarea denivelarilor, schimbarea formei varfului si a bazei nasului, reducerea deschiderii narilor, sau modificarea unghiului dintre nas si buza superioara. Iar prin procedura de rino-septoplastie se pot ameliora de asemenea unele dificultati in respiratie atunci cand se intervine si asupra septului nazal.

Prin procedura de rinoplastie se realizeaza corectarea estetica a aspectului exterior al nasului. Scopul sau este a armoniza forma diferitelor parţi ale nasului şi de a echilibra şi integra nasul cu forma generala şi caracteristicile feţei in ansamblu sau.

Anumite persoane au dificultaţi in a respira corespunzator printr-o nara sau amandoua din cauza deviaţiei de sept. Aceasta problema poate fi de asemenea corectata in cursul acestei operatii de rino-septoplastie.

Beneficiile Rino-Septoplastiei

• Sporeste increderea si respectul de sine
• Armonizeaza nasul cu restul trasaturilor fetei
• Atenueaza problemele respiratorii
• Veti putea respira pe nas imediat cum va treziti din operatie fara sa vi se mai puna mese sau comprese in nas
• Nu aveti nici o durere in urma acestei operatii
• Recuperare rapida
• Rezultate naturale
• Supraspecializare in rinoplastie
• Tehnologie moderna
• Personal prietenos
• Conditii premium

Rinoplastia Ultrasonică

Cunoscută și sub denumirea de rinosculptură sau piezo-rinoplastie, este o nouă tehnică care remodelează precis nasul cu noi instrumente miniaturizate dezvoltate de un medic francez în 2013, dr. Olivier Gerbault. Rinoplastia Ultrasonică tratează partea osoasă a nasului pentru a corecta o cocoașă, un nas prea lat, sau un nas asimetric. De asemenea, ajută la corectarea deviației septului nazal, a asimetriei osoase și permite recoltarea în siguranță a diferitelor tipuri de grefe etc. Până acum, chirurgii foloseau instrumente create cu peste 100 de ani în urmă pentru a îndepărta o cocoașă sau pentru a îngusta nasul. Cu alte cuvinte, oasele sunt sparte în orb, fără posibilitatea de a controla cu precizie poziția, orientarea și formă osului. Uneori, oasele se sparg în direcții neașteptate cee ce poate duce la defecte estetice imposibil de ascuns sau chiar probleme de respirație. Rinoplastia Ultrasonică a început să fie folosită în întreaga lume în jurul anului 2016 de către unii dintre cei mai buni experți în rinoplastie, așa că putem spune că această tehnică a trecut testul timpului și a intrat pentru totdeauna în lumea Rinoplastiei.
Dr. Zegrea a fost printre primii chirurgi din România care au începu să folosească Piezotomul și efectuat prima sa Rinoplastie Ultrasonică în 2018 și din acel moment toate rinoplastiile sale sunt Rinoplastii Ultrasonice. La acest moment, în 2023, Dr Zegrea are cea mai mare experiență din România în Rinoplastia Ultrasonică, și cele mai multe Rinoplastii Ultrasonice efectuate, peste 700.

Rinoplastia Naturală Ultrasonică

Reprezintă combinația între elementele Preservation Rhinoplasty și Rinoplastia Ultrasonică la care se adaugă dorința de armonie și rezultate naturale a Dr. Zegrea. Preservation Rhinoplasty este o modificare modernă a rinoplastiei care este concepută pentru a restabili echilibrul și armonia nasului – păstrând în același timp țesuturile de bază și structura nazală cât mai mult posibil.
Preservation Rhinoplasty presupune trei componente:

1. Ridicarea pielii în planul subpericondrial și subperiostal,
2. Menținerea ligamentelor și a cartilajelor alare cu excizie minimă, dar folosind o varietate de tehnici de sutură
3. Conservarea dorsului osteocartilaginos.

Dacă conservarea dorsului osteocartilaginos nu se poate realiza la fiecare pacient, în schimb ridicarea pielii în planul cel mai atraumatic posibil, și anume cel subpericondrial și subperiostal, precum și prezervarea ligamentelor și a cartilajelor, se aplică tuturor pacienților operați prin Rinoplastia Naturală Ultrasonică, rezultând în recuperarea rapidă, umflarea minimă a nasului și respirația pe nas îmbunătățită din primul moment post operator.

Beneficiile Rinoplastiei Naturale Ultrasonice

Recuperarea pacientului este foarte rapidă, aproape fără vânătăi, iar pacienții se pot întoarce la muncă aproximativ după o săptămână. La majoritatea pacienților dezumflarea nasului se produce foarte rapid, și se dezumflă atât de mult încât deja între prima și cea de-a treia lună după procedură, nasul nu va mai părea că a fost operat. Tăierea oaselor, ori de câte ori este necesară, este perfect controlată, fără riscul unor fracturi nedorite care se întâmplă frecvent cu tehnicile uzuale. Oasele pot fi sculptate și remodelate, ceea ce este imposibil cu instrumentele convenționale. În multe cazuri, oasele nu trebuie să fie sparte, așa cum se face cel mai adesea în rinoplastia obișnuită. Oasele subțiri și fragile pot fi tratate, precum sunt cele ale pacienților peste 50 de ani sau precum oasele care au fost deja sparte anterior în timpul unui traumatism nazal sau unei intervenții chirurgicale. Asimetria oaselor nazale poate fi tratată cu precizie, ceea ce este foarte dificil de realizat cu metodele convenționale.

Simularea computerizată

Simularea computerizată este o metodă eficientă de comunicare între medicul chirurg și pacient, ajutându-l pe Dr. Zegrea să aibă o imagine cât mai clară asupra viziunii estetice a pacientului, și, pe pacient să vizualizeze rezultatele posibile și să aleagă varianta cea mai potrivită fizionomiei sale.

Durata operației

2 ore Rinoplastia

3,5 ore Rino-Septoplastia

Anestezia

Generala

Tehnica

Preservation, Ultrasonica, Naturala, Inchisa sau Deschisa

Spitalizarea

O noapte de cazare in spital este necesara

Efecte secundare

Umflarea temporara a nasului, cresterea secretiilor nazale, curg cateva picaturi de sange 3-4 zile, amortirea temporara a varfului nasului, echimoze in jurul ochilor

Riscuri chirurgicale

Durere, sangerare, infecţie, afectarea foarte rara a nervilor, asimetrie, efectul incomplet al operaţiei

Recuperarea

La 7-10 zile reintoarcerea la locul de munca

La 3 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 1 luna se produce aproximativ 1/3 din dezumflare

La 3-4 luni se produce aproximativ 2/3 din dezumflare

La aproximativ 1 an se dezumfla complet nasul

Durata rezultatelor

Permanent

Rezultate

Combinăm tehnologii și proceduri pentru a obține rezultate remarcabile și pe termen lung.

Video

Vezi suportul tehnologic pe care îl oferim și principiile care ne ghidează.

Întrebări frecvente

Vezi răspunsurile la cele mai comune întrebări pe care le primim.

+ - SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU RINOPLASTIE?

Este important sa aveţi o imagine clara despre cum va doriţi sa arate nasul Dvs., şi in acelaşi timp, sa realizaţi ca exista limite in ceea ce se poate realiza prin aceasta procedura. Pacienţii cu suficienta maturitate fizica şi emoţionala ce işi doresc aceasta intervenţie pentru a-şi imbunataţi imaginea personala sunt de obicei foarte mulţumiţi cu decizia luata.

 

Trebuie sa aveţi cel puţin 17-18 ani, şi chiar mai mult in cazul baieţilor, inainte de a va supune acestei proceduri, din cauza faptului ca nasul nu este complet dezvoltat pana la aceasta varsta. Daca sunteţi adolescent, Dr. Zegrea vrea sa fie sigur ca nu luaţi aceasta decizie in graba, şi ca dorinţa de a va schimba aspectul nasului este bazata pe propriile sentimente, şi nu pe cele ale parinţilor sau ale prietenilor. Daca aveţi o stare buna de sanatate, nu exista o limita superioara de varsta pentru a va remodela nasul.

 

În final, consultaţia Dvs. cu Dr. Zegrea va stabili daca sunteţi un candidat potrivit. Daca sunteţi intr-o stare buna de sanatate fizica şi mentala, aveţi aşteptari realiste, nu aveţi nici o afecţiune cronica a nasului, atunci puteţi fi un candidat potrivit pentru aceasta intervenţie. Daca sunteţi racit sau va curge nasul este indicat sa amanaţi operaţia cu cateva saptamani. În aceasta eventualitate, va rugam sa-l anunţaţi pe Dr. Zegrea imediat.

+ - LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul acestei consultaţii veţi fi intrebat in legatura cu forma dorita a nasului sau de problemele functionale respiratorii şi este bine sa discutaţi cu Dr. Zegrea despre orice credeţi ca este important in legatura cu aspectul nasului dorit de Dvs.

 

Este necesar sa veniţi la consultaţie pregatit sa discutaţi despre antecedentele Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteţi furniza informaţii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuate, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut-inclusiv traumatismele nazale şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Veţi fi intrebat daca aveţi dificultaţi in a respira pe nas, daca suferiţi de alergii ce provoaca des infundarea nasului şi daca folosiţi des spray-ul nazal. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizaţi informaţii complete.

 

La inceputul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical. El va va examina nasul şi va realiza o inspecţie de rutina complet nedureroasa a structurilor interne ale nasului Dvs. De asemenea, veţi fi rugat sa va uitaţi la pozele Dvs. şi sa ii arataţi Dr. Zegrea exact ce porţiuni a nasului doriţi sa fie imbunataţite. Aceasta il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga ce aşteptari aveţi şi daca acestea sunt realist posibile. Pe baza dorintelor Dvs. si a sugestiilor lui, Dr. Zegrea, va va face o simulare din fata si profil a rezultatului dorit al rinoplastiei. Aceasta simulare nu reprezinta o garantie a rezultatului.

 

Dr. Zegrea va lua in considerare toţi factorii, cum ar fi marimea şi forma nasului, iar calitatea pielii nasului şi relaţia lui cu celelalte structuri ale feţei vor fi atent studiate. În anumite cazuri Dr. Zegrea va poate recomanda sa se intervina şi asupra barbiei, facand-o mai mult sau mai puţin proeminenta, cu scopul de a imbunataţi echilibrul proporţiilor faciale. Aceste proceduri pot fi realizate in acelaşi timp cu rinoplastia. La finalul consultatiei veti discuta despre costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare a acesteia.

+ - CUM SE REALIZEAZA INTERVENTIA CHIRURGICALA?

Procedura este realizata prin inciziile date in ambele nari atunci cand se efectueaza rinoplastia inchisa. Atunci cand se efectueaza rinoplastia deschisa, aceste incizii sunt conectate printr-o incizie foarte scurta plasata pe porţiunea de piele ce separa narile, care se numeşte columella. Aceasta mica incizie va ramane vizibila pentru circa 1-3 luni ca o linie fina roşiatica, dupa care abia daca va mai fi observabila.

 

In toate procedurile sale de rino-septoplastie Dr. Zegrea aplica principiile “Preservation Rhinoplasty”. Acest lucru inseamna ca pielea este ridicata de pe structurile de dedesubt in modul cel mai atraumatic  si in planul ce permite prezervarea  cat mai completa a vaselor de sange si limfatice. Toate ligamentele din interiorul nasului vor fi prezervate si reparate daca este cazul. Cartilajele nazale vor fi si ele prezervate pe cat posibil si nu vor fi scoase aproape deloc portiuni din ele. In cazul in care dorsul nasului (puntea) are un aspect atractiv din fata, cocoasa va fi eliminata prin prezervarea dorsului. Asupra oaselor se va actiona intodeauna numai prin chirurgia ultrasonica cu ajutorul Piezotome-ului. Se va realiza taierea foarte precisa a oaselor nazale atunci cand este cazul, precum si slefuirea lor. Aceasta abordare delicata cu tesuturile moi nazale si precisa cu ajutorul ultrasunetelor asupra oaselor nazale constituie RINOPLASTIA NATURALA ULTRASONICA si va permite recuperarea rapida si nedureroasa dupa aceasta procedura chirugicala.

 

In cazul rinoplastiilor secundare uneori este nevoie de a se adauga cartilaj sau ţesut osos pentru a-i creşte marimea sau pentru a-i intari structura. Iar atunci cand cartilajul septal nu este disponibil in cantitate suficienta se va recurge la recoltarea de cartilaj costal. În anumite cazuri, este necesar sa se intervina şi asupra barbiei pentru a crea un profil mai armonios. Bineinţeles, toate acestea vor fi discutate in detaliu cu Dvs. inainte de operaţie.

 

La sfarşitul operaţiei, pe nasul Dvs. vor fi aplicate benzi de leucoplast de culoarea pielii si o mica atela termoplastica ce il protejeaza in timpul somnului sau de orice lovituri accidentale in restul timpului. Cate un tubuleţ mic de silicon va fi aplicat pe fiecare nara, in scopul de a opri orice sangerare şi de a va permite sa respiraţi nerestricţionat chiar daca se mai acumuleaza puţin sange. Aceste tubuleţe vor fi indepartate din nari la 6-7 zile dupa procedura chirurgicala.

+ - CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

Intervenţia Dvs. chirurgicala de rinoplastie va fi efectuata intr-un spital privat autorizat de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Va trebui sa ajungeti la spital cu aproximativ 2 ore inainte de ora de incepere a operatiei si nu aveti voie sa mancati sau sa beti nimic cu minim 6 ore inaintea procedurii chirurgicale. Deoarece operaţia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneţi peste noapte in spital. Operaţia dureaza in general 2 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs.

 

În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala.

 

Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Atunci cand intervenţia chirurgicala a luat sfarşit, veţi fi dus in camera Dvs. de recuperare, unde veţi continua sa fiţi monitorizat indeaproape intr-o atmosfera relaxata.

+ - CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA RINOPLASTIE?

Este important sa realizaţi ca timpul necesar recuperarii dupa o intervenţie chirurgicala variaza foarte mult de la o persoana la alta.

 

Cand va veti trezi din operatie veti respira excelent pe nas, dar apoi nasul va incepe sa se infunde pe parcursul primei luni dupa operaţie din cauza crustelor şi a secretiilor crescute post-operatorii. Pentru a putea respira bine, va veti curaţa in nas cu ser fiziologic, iar in exteriorul narilor va veti curata cu blandeţe crustele cu ajutorul unui tampon subţire de bumbac inmuiat in apa oxigenata. Pentru ca nasul sa fie facut mai subţire la baza lui, sau pentru a-l indrepta, este necesar ca oasele mici din interiorul lui sa fie taiate cu Piezotome-ul. Aceasta poate duce la acumularea de sange sub piele (echimoze/vanatai) sub pleoape şi la umflarea lor. La 3 zile dupa operaţie, umflarea pleoapelor este cea mai accentuata. Cea mai mare parte a echimozelor vor disparea in cursul primei saptamani dupa intervenţie. Daca doriţi, la cateva zile dupa operaţie puteţi incepe sa folosiţi machiajul pentru a camufla vanataile.

 

Primele 7-10 zile dupa operaţie este indicat sa va restrangeţi mult activitaţile şi sa dormiţi cu capul ridicat pe mai multe perne. Aceasta va ajuta la scaderea tumefierii şi reduce posibilitatea apariţiei sangerarilor minore din nas, care nu sunt ceva neobişnuit.

 

Disconfortul şi durerea (ce apar foarte rar) pot fi controlate de medicamentele analgezice prescrise de Dr. Zegrea. De asemenea, va vor fi prescrise şi antibiotic, probiotice si protectoare gastrice. Aceasta operaţie ar trebui sa fie nedureroasa. Daca simţiti durere intensa, contactaţi-ne imediat.

 

În cele mai multe cazuri, veţi putea sa va intorceţi la locul de munca in 7-10 zile dupa operaţie. Reluarea majoritaţii activitaţilor normale, incluzand şi exerciţiile fizice, poate avea loc dupa 3 saptamani. Un an dupa aceasta intervenţie nasul Dvs. va fi sensibil la expunerea la soare, de aceea va trebui sa va daţi cu o crema de protecţie solara in mod regulat. Daca oasele nasului au fost taiate, este posibil ca pentru urmatoarele cateva saptamani, atunci cand purtaţi ochelari, sa fie nevoie sa ii prindeti cu un leucoplast de frunte.

+ - CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

Rezultatul rinoplastiei poate fi evaluat imediat la 6-7 zile atunci cand atela va fi data jos desi atunci nasul va fi cel mai umflat. Intre 1 luna si 4-5 luni dupa operaţie pielea se dezumfla treptat şi nasul devine mai suplu şi mai frumos, iar cei din jur deja nu mai trebuie sa isi dea seama ca ati avut o procedura la nas.

 

Umflarea minora reziduala, poate persista mai multe luni, dar in general, acest lucru nu ar trebui sa fie evident pentru altcineva. Avand in vedere ca procesul de vindecare este treptat, trebuie sa va pregatiţi sa aşteptaţi pana la un an pentru a vedea rezultatele finale ale rinoplastiei Dvs. (De ce aşa mult ? Nasul pare a fi acea parte a corpului care are nevoie de cel mai mult timp pentru a-şi asuma complet aspectul final dupa procedurile chirurgicale estetice. Acest lucru este legat de timpul necesar pentru restabilirea cailor de drenaj limfatic, care sunt responsabile pentru rezoluţia edemului postoperator. Din acest motiv Dr. Zegrea intotdeauna aplica principiile “preservation rhinoplasty”: deschide nasul in planul si modul cel mai atraumatic posibil si prezerva toate structurile din interiorul nasului). Cu toate acestea, cel mai probabil, veţi putea incepe sa va bucuraţi de noul Dvs. look in decursul a catorva saptamani de la operaţie.

 

Ocazional, o a doua intervenţie poate fi necesara pentru a imbunataţi şi mai mult rezultatele. În acest caz, procedura suplimentara este de obicei mai restransa decat intervenţia iniţiala.

 

În cele mai multe cazuri, rezultatele rinoplastiei sunt permanente, cu excepţia unor eventuale modificari asociate cu procesul normal de imbatranire.

+ - CATE CONTROALE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

Primul control va avea loc a doua zi dupa operaţie la spital in momentul externarii, iar al doilea va avea loc la clinica Elysium la 6-7 zile, moment in care va fi dat jos totul de pe nas.

 

În timpul controalelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste prime doua controale, veţi mai reveni la control la 1 luna, 4-5 luni şi un an. Cu ocazia acestor controale, alte fotografii va vor fi facute, pentru a observa rezultatul acestei proceduri.

 

Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare şi mai tarziu, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

Tarife

Vezi tarifele practicate pentru serviciilor oferite de clinica noastră.

Consultație 900 RON
Rinoplastia Naturala Ultrasonica 6000 €
Rinoseptoplastie impreuna cu Dr. specialist ORL Razvan Filip 6600 €
Rinoplastie Secundara 7500 €

Dr. Ion Zegrea PhD FACS

Dr. Ion Zegrea se numără printre pionierii chirurgi din România care au adoptat utilizarea Piezotomului, realizând astfel prima sa Rinoplastie Ultrasonică în anul 2018.

De atunci, a exclusivat utilizarea acestei tehnici ultrasonice. În prezent, în anul 2023, Dr. Zegrea se bucură de cea mai vastă experiență în România în ceea ce privește Rinoplastia Ultrasonică, având în palmares peste 700 de astfel de intervenții realizate cu succes.

Clinica Elysium

Bine ai venit la Clinica estetică Elysium, un loc dedicat în întregime tratamentului și îngrijirii pacienților de chirurgie estetică. Aici, te vei bucura de o atmosferă privată, primitoare și de o calitate superioară.

Call Now Button