Urmărește-ne:

Lifting Sprâncene

Lifting Sprâncene

Scopul unui lifting de sprancene este de a readuce sprancenele cazute in pozitia lor din tinerete.

Treimea laterala a sprancenelor nu este sprijinita de catre muschii frontali, si de aceea sprancenele au tendinta de a se lasa in jos in acea zona. Aceasta va face sa pareti trist, si de multe ori provoaca, de asemenea, riduri in coltul exterior al ochiului.

De ceva ani, metodele chirurgicale au fost foarte rar folosite pentru a corecta ridurile de pe frunte sau dintre sprancene, din momentul in care a inceput sa fie folosita preventiv şi pe scara larga cu rezultate bune. Cu toate acestea lasarea in jos a porţiunii exterioare a sprancenelor nu poate fi corectata in mod adecvat.

Soluţia chirugicala pentru coborarea treimii laterale a sprancenelor reprezinta un lifting de sprancene. Acesta poate fi realizat in acelaşi timp cu un Facelift sau cu Lipofilling facial (injectarea de grasime proprie in riduri). Sprancenele cazute sunt adeseori insoţite de exces de piele pe pleoapele superioare, ce poate fi tratat printr-o corecţie a pleoapelor superioare (Blefaroplastie).

Dar, in unele cazuri, un Lifting de sprancene este tot ce este necesar.

Durata operației

30-60 min

Anestezia

Generala

Tehnica

Lifting Subperiosteal extins

Spitalizarea

O noapte de cazare in spital este necesara

Efecte secundare

Umflarea temporară a zonei operate, echimoze (vânătăi), și durere moderată, crearea temporară a unui pliu cutanat

Riscuri chirurgicale

Asimetria zonelor tratate, Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, efectul incomplet al operatiei

Recuperarea

La 7 zile reîntoarcerea la locul de muncă
La 2-3 săptămâni se dezumflă complet zona operată
La 2-3 săptămâni se pot relua activitățile  mai intense
La 4-6 săptămâni dispare pliul cutanat

Durata rezultatelor

Permanent

Rezultate

Combinăm tehnologii și proceduri pentru a obține rezultate remarcabile și pe termen lung.

Întrebări frecvente

Vezi răspunsurile la cele mai comune întrebări pe care le primim.

+ - SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU LIFTINGUL DE SPRANCENE?

În timpul consultaţiei Dvs., dr. Zegrea va va evalua nu numai trasaturile faciale, dar va efectua şi o evaluare detaliata a istoricului Dvs. medical.

 

În general, pacienţii care se gasesc intr-o stare buna de sanatate şi care au aşteptari realiste sunt candidaţii ideali pentru aceasta procedura.

 

Scopul acestei proceduri este nu de a va schimba fizionomia, ci acela de a va restaura trasaturile tinereşti.

+ - LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul acestei consultaţii veţi primi informaţiile legate de aceasta procedura, despre limitele şi riscurile ei, şi veţi discuta despre ce va aşteptaţi de la aceasta intervenţie şi despre ce va preocupa. Aceasta il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga ce aşteptari aveţi şi daca acestea sunt realist posibile. În timpul consultaţiei Dvs., dr. Zegrea va va evalua nu numai trasaturile faciale, dar va efectua şi o evaluare detaliata a istoricului Dvs. medical.

 

Dr. Zegrea va va pune intrebari despre subiecte medicale, şi va verifica daca aveţi afecţiuni ce pot pune probleme in timpul operaţiei şi dupa, cum ar fi tensiunea arteriala, riscul de formare a cheagurilor de sange, sau daca aveţi o tendinţa de a dezvolta cicatrici excesive. Este necesar sa veniţi la consultaţie pregatit sa discutaţi despre eventualele antecedente Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteţi furniza informaţii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuate, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizaţi informaţii complete. Deoarece punem intotdeauna pe primul loc siguranţa Dvs., daca va decideţi sa urmaţi procedurile recomandate, este posibil ca dr. Zegrea sa va ceara o confirmare de la medicul Dvs. generalist ca sunteţi apt medical pentru o intervenţie chirurgicala.

 

La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta despre costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare.

+ - CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?

O incizie de aproximativ 4 centimetri lungime se realizeaza in porţiunea cu par a pielii scalpului in dreptul parţii exterioare a sprancenei. Prin aceasta incizie pielea este decolata pana la nivelul sprancenei, ce este apoi elevata cu ajutorul a 2 sau 3 fire de sutura resorbabile. Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, deoarece se va netezi şi va disparea in aproximativ 6 saptamani in momentul in care firele ce tracţioneaza spranceana s-au resorbit. Acest pliu este de obicei camuflat de par. Pana atunci sprancenele au avut timp sa se fixeze in poziţia superioara, astfel incat rezultatul este permanent. Incizia este inchisa cu un fir de sutura extern, ce va fi scos dupa o saptamana. Aceeaşi procedura este apoi realizata la cealalta spranceana.

 

Întreaga intervenţie dureaza intre 30 şi 45 de minute. La sfarşitul operaţiei se realizeaza un pansament uşor şi o masca rece se aplica peste pansament pentru a reduce umflatura zonei operate.

+ - CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

Intervenţia Dvs. chirurgicala de Lifting de Sprancene va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Daca operaţia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneţi peste noapte in clinica. Operaţia dureaza in general 30-45 de minute, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. În cazul in care anestezia a fost generala este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. macar in prima zi dupa operaţie.

 

În link-ul „Informatii pentru pacienti” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte şi dupa intervenţia chirurgicala.

 

Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Atunci cand intervenţia chirurgicala a luat sfarşit, veţi fi dus intr-o zona de recuperare, unde veţi continua sa fiţi monitorizat indeaproape intr-o atmosfera relaxata. Capul va fi acoperit de un pansament uşor.

+ - CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIE?

Este important sa realizaţi ca timpul necesar recuperarii dupa o intervenţie chirurgicala variaza foarte mult de la o persoana la alta, iar durerea este foarte subiectiva şi difera de la pacient la pacient. Acestea fiind spuse, probabil va fi nevoie sa luaţi medicaţie analgezica (pentru durere) in prima parte a perioadei de recuperare. Majoritatea pacienţilor intrerup medicaţia analgezica pana la sfarşitul primei saptamani.

 

Este indicat sa va mişcaţi şi sa va daţi jos din pat chiar din ziua operaţiei, dar nu va planificaţi prea multe activitaţi pentru prima saptamana dupa operaţie. Primele 2-3 zile dupa operaţie este indicat sa va odihniţi sau sa dormiţi cu capul ridicat pe mai multe perne: statul cu tot corpul intins la orizontala (sau aplecatul in faţa al corpului) nu este indicat deoarece poate duce la amplificarea umflarii feţei. Puteţi reduce umflarea feţei şi vanataile prin aplicarea unei pungi reci (umpluta cu cuburi de gheaţa şi apa) şi invelita intr-un prosop subţire. Evitaţi caldura extrema şi fluctuaţiile de temperatura: nu folosiţi sauna şi nu faceţi o plimbare vioaie in frig urmata de intrarea la caldura in casa. Nu ar trebui sa resimţiţi o umflare intensa a pielii de pe frunte, combinata cu o senzaţie de apasare şi cu creşterea durerii. Aceste simptome indica o sangerare post-chirurgicala. Daca se intampla acest lucru, va trebui efectuata o mica intervenţie pentru eliminarea sangelui acumulat. Dar acest lucru se intampla doar in mai puţin de 1% din cazuri. Daca observaţi aceste simptome trebuie sa-l contactaţi imediat pe Dr. Zegrea.

 

Nu sunt indicate insa timp de 3 saptamani exerciţiile sau activitaţile care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut, cum de asemenea nu sunt indicate in primele zile dupa operaţie intalnirile mondene obositoare. Reluarea majoritaţii activitaţilor normale, incluzand şi exerciţiile fizice, poate avea loc dupa 3 saptamani.

+ - CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

Zona tratata poate avea un aspect tumefiat, cu vanatai ce se extind pana la nivelul pleoapei superioare şi a pielii din marginea laterala a ochiului. Aceasta este complet normal. Pleopele pot fi, de asemenea, uşor umflate a doua zi dupa operaţie. Vanataile dispar de obicei dupa o saptamana. Umflarea zonelor tratate uneori poate persista timp de 2-3 saptamani. Pliurile cutanate menţionate mai sus dispar dupa aproximativ 6 saptamani. Liftingul de Sprancene va produce o cicatrice in fiecare parte a capului ce se va atenua cu timpul şi care va fi camuflata de par.

 

În cele mai multe cazuri, rezultatele Liftingului de Sprancene sunt permanente, cu excepţia unor eventuale modificari asociate cu procesul normal de imbatranire.

+ - CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

Prima vizita va avea loc a doua zi dupa operaţie, iar a doua la 3-4 zile. La 6-7 zile va veţi intoarce din nou pentru a va fi extrase firele de sutura.

 

În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste prime doua vizite, veţi mai reveni la control la 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an. Cu ocazia acestor vizite, alte fotografii va vor fi facute, pentru a observa rezultatul acestei proceduri.

 

Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare şi mai tarziu, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

Tarife

Vezi tarifele practicate pentru serviciilor oferite de clinica noastră.

Lifting de Sprâncene (Temporal) Cu anestezie generala 3000 €

Dr. Ion Zegrea PhD FACS

Dr. Ion Zegrea se numără printre pionierii chirurgi din România care au adoptat utilizarea Piezotomului, realizând astfel prima sa Rinoplastie Ultrasonică în anul 2018.

De atunci, a exclusivat utilizarea acestei tehnici ultrasonice. În prezent, în anul 2023, Dr. Zegrea se bucură de cea mai vastă experiență în România în ceea ce privește Rinoplastia Ultrasonică, având în palmares peste 700 de astfel de intervenții realizate cu succes.

Clinica Elysium

Bine ai venit la Clinica estetică Elysium, un loc dedicat în întregime tratamentului și îngrijirii pacienților de chirurgie estetică. Aici, te vei bucura de o atmosferă privată, primitoare și de o calitate superioară.

Call Now Button