Urmărește-ne:

Lipofilling

Lipofilling

Lipofilling-ul este un auto-transplant de celule adipoase in zonele specifice dorite.

Lipofilling-ul presupune recoltarea grăsimii proprii dintr-o zonă a corpului în care se găsește în exces, procesarea prin spălare/purificare, șI re-injectarea ei cu mare atenție cu ajutorul unor ace boante special concepute, în zonele ce necesită augmentare. Pentru a obține rezultatul permanent dorit, cam in 30% din cazuri poate fi necesar ca procedura să fie repetată.

Lipofilling-ul produce rezultate sigure, de lunga durata si cu un aspect natural.

Lipofillingul este o procedura eleganta deoarece propriul tesut adipos al pacientului este folosit pentru a trata alte zone ale corpului. În acest fel se elimina riscul unei reactii de corp strain. Mai mult decat atat, grasimea este usor accesibila si la indemana (fiind sub piele), pentru pacient disconfortul sau morbiditatea fiind minime. Pentru a ajunge la rezultatul dorit uneori este necesar ca procedura de lipofilling sa fie repetata de cateva ori, ceea ce este foarte usor realizabil.

În esenta, lipofilling-ul este un auto grefare de celule adipoase in zonele specifice dorite.

Consimtamant Lipofilling (PDF)

Durata operației

1 ora (in functie de numarul zonelor tratate)

Anestezia

Anestezie locala infiltrativa a zonelor donatoare si a zonelor ce urmeaza a fi tratate

Spitalizarea

În general nu este necesara

Efecte secundare

Zona donatoare: Umflarea temporara a zonei aspirate, echimoze (vanatai) si durere moderata

Zona tratata: echimoze (vanatai), umflarea temporara a zonelor tratate (mai ales a buzelor), disconfort

Riscuri chirurgicale

Asimetria zonelor tratate, neregularitati, extracorectie, infectie, efectul incomplet al operatiei

Recuperarea

După 3 zile încep sa se dezumfle zonele tratate

La 1 saptamana este posibila reintoarcerea la locul de munca si reinceperea activitatilor sociale, uneori fiind necesar machiajul zonelor tratate

La 2-3 saptamani se dezumfla zonele tratate

Durata rezultatelor

După resorbția inițială a unui procent din grăsimea transplantata (intre 10% si 40%), rezultatul poate fi considerat permanent

Rezultate

Combinăm tehnologii și proceduri pentru a obține rezultate remarcabile și pe termen lung.

Întrebări frecvente

Vezi răspunsurile la cele mai comune întrebări pe care le primim.

+ - SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU LIPOFILLING?

Pacientii care pot beneficia de grefarea de grasime sunt acele persoane care doresc augmentarea sau umplerea zonelor cu deficit de volum. Zonele cele mai frecvent grefate sunt fata (mai rar buzele), mainile, fesele, depresiunile din conturul pielii rezultate in urma formarii de cicatrice sau a liposuctiei excesive si sanii.

 

Consultatia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit.

 

Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, ganditi-va bine la ce asteptari aveti si discutati-le cu Dr. Zegrea.

+ - LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina si va lua in considerare anumiti factori, printre care cei determinanti pentru eficienta acestei proceduri sunt caracteristicile zonei ce necesita grefarea de grasime si disponibilitatea a suficient tesut adipos subcutanat. Alt factor important il reprezinta fumatul, care afecteaza negativ sansele de grefare a grasimii.

 

Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cele mai potrivite pentru Dvs. La sfarsitul consultatiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta costul interventiei chirurgicale si datele de programare ale interventiei chirurgicale.

 

Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.

+ - CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

Interventia Dvs. chirurgicala de lipofilling va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operatiei pentru confortul dvs. si pentru a va diminua anxietatea. Procedura dureaza in general 1 ora, in functie de natura si complexitatea procedurii Dvs.

 

În link-ul „Informatii pentru pacienti” veti gasi instructiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteti fumator/oare, va trebui sa renuntati la fumat cu minim 3 saptamani inainte de interventia chirurgicala. Aspirina si anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, asa ca ar trebui sa evitati sa luati aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de interventia chirurgicala.

 

Grasimea se recolteaza prin aspiratie cu ajutorul unei canule speciale de recoltare folosind o tehnica sterila. Odata ce se obtine grasime suficienta din zona donatoare, aceasta este apoi purificata prin spalare sau prin utilizarea unei centrifuge. În acest moment grasimea este plasata in zonele ce trebuiesc tratate. Pentru aceasta se foloseste o alta canula foarte fina de injectare.

 

Atunci cand se termina operatia, veti fi dus in zona de recuperare, unde veti fi in continuare monitorizat cu atentie pentru cateva ore.

+ - CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIA DE LIPOFILLING?

În perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veti experimenta un anume grad de disconfort si de durere. Cat sunteti in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veti pleca acasa, vi se va da o reteta pentru antibiotice si medicamente pentru durere.

 

Peste zona donatoare se aplica un pansament compresiv timp de 72 de ore. Este posibil ca sa fie aplicate pansamente si peste zonele tratate in functie de volumul injectat. Este indicat sa nu presati si sa nu dormiti pe zonele injectate pentru o saptamana. Dr. Zegrea va poate de asemenea instrui cu privire la un program de masaj limfatic al zonelor donatoare dupa procedura. Umflaturile (tumefierea) si vanataile se rezolva, de obicei, in decurs de 2-3 saptamani.

+ - CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

La 3 saptamani dupa interventie tumefierea zonelor tratate s-a rezolvat si atunci se pot vedea rezultatele procedurii, desi inca corectia poate parea exagerata. Dr. Zegrea de obicei supra-corecteaza cu aproximativ 10-15%, ceea ce inseamna ca injecteaza mai multa grasime decat este necesar, deoarece 10-40% din celulele transplantate de grasime nu vor supravietui. Rezultatul final este evaluat la 3 luni dupa interventie. La acel moment se poate observa de asemenea si imbunatatirea calitatii pielii de deasupra zonelor tratate ca un posibil efect secundar pozitiv.

 

Dupa rezorbtia initiala a unui procent din grasimea injectatata (intre 10% si 40%), rezultatul poate fi considerata permanent.

+ - CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

Dr. Zegrea va va vedea la 6-7 zile dupa operatie pentru indepartarea firelor de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveti de facut in continuare, precum si despre orice alte probleme ati putea avea. Dupa aceasta vizita, este indicat sa reveniti la control, dupa 1 luna, 4-5 luni si un an. Daca este necesar sa se repete procedura, perioada optima este intre 9 si 12 luni dupa prima interventie.

 

Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau nelamuriri in timpul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare la un moment ulterior, puteti oricand sa-l contactati pe Dr. Zegrea.

Tarife

Vezi tarifele practicate pentru serviciilor oferite de clinica noastră.

Lipofilling Facial (Injectii cu grasime proprie) Cu anestezie locală si sedare 2000 €

Dr. Ion Zegrea PhD FACS

Dr. Ion Zegrea se numără printre pionierii chirurgi din România care au adoptat utilizarea Piezotomului, realizând astfel prima sa Rinoplastie Ultrasonică în anul 2018.

De atunci, a exclusivat utilizarea acestei tehnici ultrasonice. În prezent, în anul 2023, Dr. Zegrea se bucură de cea mai vastă experiență în România în ceea ce privește Rinoplastia Ultrasonică, având în palmares peste 700 de astfel de intervenții realizate cu succes.

Clinica Elysium

Bine ai venit la Clinica estetică Elysium, un loc dedicat în întregime tratamentului și îngrijirii pacienților de chirurgie estetică. Aici, te vei bucura de o atmosferă privată, primitoare și de o calitate superioară.

Call Now Button