Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  MICRONEEDLING


  Microneedling-ul medical este o terapie de inductie a colagenului realizata cu ajutorul dermaroller-ului. Mai poate fi definit si ca un tratament non-ablativ al pielii. Aceasta inseamna ca partile mai profunde ale pielii sunt tratate fara a indeparta stratul superficial al pielii. Acest tratament este folosit pentru a trata diverse probleme ale pielii cum ar fi liniile sau ridurile fine, cicatricile usoare produse de acnee sau de soare, si pentru a imbunatati culoarea si alte modificari ale texturii pielii.

  Microneedling (terapia de inductie a colagenului)

  Principiul terapeutic prin care acţioneaza terapia de inducţie a colagenului este acela de a crea o leziune controlata sub suprafaţa pielii, in acest fel provocand organismul sa raspunda prin formarea de noi straturi tisulare de fibre de elastina şi colagen (neo-colageneza), precum şi de noi capilare de sange (neo-angiogeneza) pentru a imbunataţi aprovizionarea cu sange a zonei tratate. În acest fel pielea se ingroaşa şi capata volum ca raspuns la aceşti stimuli, efectul final fiind acela de netezire a cicatricilor, a ridurilor fine şi a altor modificari ale texturii pielii. În plus faţa de efectul de inducţie a colagenului, canalele produse de micro-ace permit absorbţia mai eficienta a cremelor şi substanţelor active prin stratul superficial al pielii, aplicate imediat dupa efectuarea procedurii.

  INTREBARI FRECVENTE

  • SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU MICRONEEDLING?
  • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?
  • CUM SE REALIZEAZA ACEASTA PROCEDURA MINIM INVAZIVA?
  • CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA PROCEDURA?
  • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?
  • CARE ESTE COSTUL PROCEDURII?
  SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU MICRONEEDLING?

  Consultaţia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteţi un candidat potrivit. În general, daca doriţi sa va imbunataţiţi aspectul cicatricilor, mai ales al celor provocate de acnee, sa va imbunataţiţi textura pielii şi sa va neteziţi ridurile fine de la nivelul feţei, decolteului, mainilor sau picioarelor, atunci sunteţi un bun candidat pentru acest procedeu minim invaziv. De asemenea, aceasta procedura are un efect pozitiv asupra hiper-pigmentarii, precum şi a hipo-pigmentarii pielli.


  Aceasta procedura NU este indicata pentru:


  • Persoanele care au facut tratament cu Roaccutane (Isotretitoina) in ultimele 3 luni;
  • Persoanele care au rani deschise, taieturi sau abraziuni ale pielii zonei ce urmeaza sa fie tratata;
  • Persoanele care au facut radioterapie in ultimul an in zona ce urmeaza sa fie tratata;
  • Persoanele care au orice fel de infecţie, afecţiune sau herpes la nivelul pielii zonei ce urmeaza sa fie tratata;
  • Femeile care sunt gravide sau alapteaza;
  • Persoanele care au antecedente de cicatrici hipertrofice sau cheloide sau probleme de cicatrizare.

  Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, gandiţi-va bine la ce aşteptari aveţi şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

  LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

  În timpul consultaţiei veţi fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor şi riscurilor ei, şi veţi discuta despre ceea ce doriţi şi ce va preocupa. Aceasta discuţie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga exact ceea ce doriţi şi sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina faţa sau zona ce trebuie tratata şi va lua in considerare anumiţi factori, cum ar fi tonusul şi textura pielli Dvs. Dr. Zegrea va va explica ce proceduri sunt cele mai potrivite pentru Dvs. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta costul procedurii şi datele de programare ale acesteia.

  Trebuie sa veniţi la consultaţie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniţi la consultaţie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este important sa ne puneţi la dispoziţie informaţii medicale complete, deoarece acestea pot influenţa rezultatul şi recuperarea.

  CUM SE REALIZEAZA ACEASTA PROCEDURA MINIM INVAZIVA?

  Pielea este dezinfectata şi amorţita cu o crema anestezica ce va sta pe piele circa 30-45 de minute pentru a-şi face efectul. Tratamentul propriu-zis consta in rularea pe piele a unui mic dispozitiv (dermaroller), a carui rola este acoperita de circa 200 de ace foarte fine. Rularea se face inainte şi inapoi de multe ori, astfel incat se trece de aproximativ 15-20 de ori pe fiecare zona a pielii ce este tratata.

  Atunci cand dermaroller-ul trece pe piele, aceste ace foarte fine penetreaza straturile superioare ale pielii pana la o adancime de 1-2 mm (in funcţie de lungimea acelor folosite), producand mii de mici inţepaturi in piele. Aceste inţepaturi sunt de fapt micro-canale in piele de maxim 0.1 mm diametru, ce nu sunt mai adanci decat grosimea pielii. Apariţia unui model regulat de peteşii (puncte hemoragice minuscule pe piele, de grosimea unui varf de ac) dupa procedura, este cel mai bun indicator ca procedura a fost facuta intr-un mod eficient.

  În general, procedura in sine dureaza intre 20 şi 30 de minute, in funcţie de suprafaţa zonei tratate.

  CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA PROCEDURA?

  Recuperarea depinde de lungimea şi densitatea acelor dermaroller-ului folosit. Pielea va fi roz-roşiatic timp de 24-48 de ore dupa procedura, cu un aspect asemanator unei arsuri solare, cu cateva sangerari minore şi foarte rar vanatai uşoare. Pentru o perioada scurta dupa procedura pielea tratata poate fi calda, stransa sau cu o senzaţie de mancarime. În general, aceasta reacţie inflamatorie a pielii este de obicei scurta şi dispare in mod semnificativ dupa cateva zile, in funcţie de culoarea pielii pacientului. Persoanele cu o piele mai sensibila sau persoanele mai in varsta pot avea nevoie de pana la o saptamana pentru a se reface complet.

  Pentru a evita apariţia oricarei infecţii, este bine sa atingeţi zona tratata numai cu mainile curate timp de 48 de ore. Aplicarea produselor cosmetice nu este indicata timp de 24 de ore dupa procedura.

  CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

  În general este nevoie de 6-8 saptamani dupa tratament pentru a se vedea semnele vizibile ale regenerarii pielii, procesul continuand sa evolueze pe parcursul urmatoarelor luni, asigurand o imbunataţire treptata. Deşi o singura şedinţa poate oferi un rezultat vizibil, totuşi in mod ideal, o serie de 2-3 tratamente distanţate de minim 6-8 saptamani sunt recomandate pentru a atinge rezultatul optim.

  CARE ESTE COSTUL PROCEDURII?

  Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”.

  Costul final va fi stabilit numai dupa prima consultaţie, in funcţie de particularitaţile cazului Dvs. şi de suprafaţa zonei sau zonelor ce trebuie tratate.

  DE RETINUT


  DURATA OPERATIEI:

  20-30 de minute (in funcţie de zona tratata)

  ANESTEZIA:

  Locala

  EFECTE SECUNDARE:

  Disconfort temporar, mici echimoze, durere minora

  RISCURI CHIRURGICALE:

  Durere, sangerare, infecţie, foarte rar hiperpigmentarea temporara a zonei tratate

  RECUPERAREA:

  Timp de 2 – 3 zile pielea tratata poate fi roz-roşiatica

  DURATA REZULTATELOR:

  2-3 şedinţe pot fi necesare pentru un rezultat optim

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

  DISCLAIMER

  Rezultatele pot varia de la persoana la persoana