Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  REDUCERE

  MAMARA


  Pacientele ce se adreseaza chirurgului plastician pentru o reducere mamara frecvent cauta alinarea simptomelor fizice provocate de greutatea excesiva a sanilor mari. Reducerea mamara poate rezolva aceste probleme, in acelasi timp, imbunatatind marimea si forma sanilor. Ca urmare a mamoplastiei de reducere, sanii dvs. Vor fi mai proportionali cu restul corpului, iar hainele se vor potrivi mai bine.

  Reducere mamara (mamoplastia de reducere)

  Reducere mamara, denumita medical mamoplastie de reducere, este procedura chirurgicala prin care se indeparteaza din sani grasime, ţesut mamar şi piele, facandu-i mai mici, mai uşori şi mai fermi. Prin aceasta procedura se va reduce, de asemenea, şi dimensiunea areolei, iar sanii cazuţi vor capata o forma mai naturala prin ajustarea şi repoziţionarea ţesutului mamar intr-o poziţie adecvata pe piept.

  CONSULTATIE 3D


  Vrei sa iti vezi noul tau aspect chiar inainte de efectuarea interventiei?

  Cu tehnologia imagistica 4D Crisalix, acum poti vedea in 4D cum vei arata dupa procedura chirurgicala

  SOLICITA CONSULTATIE 3D


   consultatii video 3D, consultatie video 4D, Crisalix

   INTREBARI FRECVENTE

   • SUNT O BUNA CANDIDATA PENTRU MAMOPLASTIA DE REDUCERE?
   • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?
   • CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?
   • CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?
   • CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIE?
   • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?
   • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?
   • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
   SUNT O BUNA CANDIDATA PENTRU MAMOPLASTIA DE REDUCERE?

   Consultaţia Dvs. cu Dr. Zegrea va stabili daca sunteţi o candidata potrivita. Daca sunteţi intr-o stare buna de sanatate fizica şi mentala, aveţi aşteptari realiste, nu aveţi nicio afecţiune a sanilor, atunci sunteţi o candidata potrivita pentru aceasta intervenţie. Va fi necesar sa efectuaţi o mamografie inainte de intervenţia chirurgicala.


   Înainte de a va decide pentru o intervenţie chirurgicala, gandiţi-va cu atenţie la dorinţele şi aşteptarile Dvs. şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

   LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

   În timpul acestei consultaţii veţi fi intrebata in legatura cu dimensiunea dorita a sanilor, şi este bine sa discutaţi cu Dr. Zegrea despre orice credeţi ca este important in legatura cu aspectul sanilor dorit de Dvs. Aceasta il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga ce aşteptari aveţi şi daca acestea sunt realist posibile. El va va examina sanii şi va lua in considerare toţi factorii, cum ar fi marimea şi forma sanilor, calitatea pielii şi poziţia areolelor şi a mameloanelor. Vor fi efectuate masuratori ale sanilor, necesare pentru planificarea intervenţiei. Dr. Zegrea va va explica ce tehnica chirurgicala este cea mai potrivita pentru Dvs. in funcţie de starea sanilor şi de tonusul pielii. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta despre costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare.


   Trebuie sa-i spuneţi Dr. Zegrea daca aveţi de gand sa slabiţi semnificativ, mai ales daca aţi observat ca sanii Dvs. devin mai mici odata cu pierderea in greutate. Dr. Zegrea va va recomada sa va stabilizaţi greutatea inainte de a efectua aceasta procedura.


   Este necesar sa veniţi la consultaţie pregatita sa discutaţi despre antecedentele Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteţi furniza informaţii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuare, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut-inclusiv biopsiile mamare, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Veţi fi intrebata daca aveţi un istoric familial de cancer de san şi despre rezultatul tuturor mamografiilor efectuate in trecut. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizaţi informaţii complete.

   CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?

   Tehnicile chirurgicale pentru reducerea mamara variaza, dar procedura cea mai comuna implica o incizie in jurul areolei ce se extinde vertical in jos, sub areola, şi este insoţita sau nu de o de o incizie orizontala situata in şanţul inframamar, in funcţie de marimea sanilor. Pielea de pe ambele parţi ale sanului este adusa in jos şi in jurul areolei, pentru modelarea noului contur al sanului. Lipoaspiraţia poate fi, de asemenea, utilizata pentru a elimina grasimea din zona axilei.


   În cele mai multe cazuri, mameloanele raman ataşate de ţesutul mamar şi implicit de vasele lor sangvine şi de nervi. Totuşi, in cazul sanilor foarte mari sau foarte cazuţi, poate fi necesar ca mameloanele şi areolele sa fie complet detaşate şi grefate intr-o poziţie superioara. Aceasta va duce la pierderea sensibilitaţii la nivelul areolelor şi a mameloanelor şi la incapacitatea de a alapta.


   Suturile sunt de regula localizate in jurul areolei, pe o linie verticala ce coboara de sub areole, şi daca este cazul, şi in şanţul inframamar. În anumite cazuri, poate fi folosita o tehnica chirurgicala ce elimina partea verticala a cicatricei. Ocazional, pentru reducerile mamare in care doar grasimea trebuie eliminata, lipoaspiraţia poate fi folosita pentru a reduce dimensiunile sanilor, lasand cicatrici minime, punctiforme.

   CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

   Intervenţia Dvs. chirurgicala de reducere mamara va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Deoarece operaţia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneţi peste noapte in clinica. Operaţia dureaza in general 3-4 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operaţie.

   În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumatoare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala.


   Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Atunci cand intervenţia chirurgicala a luat sfarşit, veţi fi dusa intr-o zona de recuperare, unde veţi continua sa fiţi monitorizata indeaproape intr-o atmosfera relaxata. Sanii Dvs. vor fi pansaţi şi acoperiţi de o bustiera.

   CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIE?

   Dupa operaţie o sa va simţiţi obosita şi disconfortul va fi moderat spre sever in primele 2-3 zile, dar asta nu insemna ca trebuie sa staţi in pat. În funcţie de amploarea intervenţiei, o sa va simţiţi sanii tumefiaţi, umflaţi şi incomozi timp de o zi sau doua dupa operaţie, dar durerea nu trebuie sa fie severa. Disconfortul şi durerea pot fi controlate de medicamentele analgezice administrate şi prescrise de Dr. Zegrea. De asemenea, va vor fi prescrise şi antibiotice.


   La 2-3 zile dupa operaţie puteţi da jos bustiera pentru a face duş. Nu trebuie sa daţi jos Steri-strip-urile pentru ca stimuleaza formarea unor cicatrici cat mai discrete. Dr. Zegrea va va vedea la 2 zile dupa operaţie, moment in care va vor fi scoase şi tuburile de dren. Firele de sutura vor fi extrase la 7-10 zile dupa operaţie.


   Timp de 6 saptamani dupa operaţie va trebui sa va limitaţi activitaţile fizice. Ridicatul oricaror greutaţi mai mari de 5 kg nu este permis timp de 4-6 saptamani, sau orice activitate care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut. De asemenea, exerciţiile de stretching sunt interzise timp de cel puţin 3 saptamani dupa operaţie.

   CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

   De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Cu toate ca aceasta se va cicatriza foarte bine, ea va ramane intotdeauna prezenta. Cicatricea rezultata ca urmare a mamoplastiei de reducere va fi localizata in jurul areolei şi de aici coboara vertical pe axul median al sanului pana in şanţul inframamar, unde se poate continua cu o porţiune orizontala. În aproximativ 6-12 luni cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. Este normal ca la aproximativ 30% dintre paciente sa fie necesar a fi efectuate mici retuşuri la nivelul pielii, la aproximativ 6 luni dupa operaţie.


   Dr. Zegrea va va recomanda sa efectuaţi o mamograma de referinţa inainte de operaţie şi una la cateva luni dupa intervenţia chirurgicala. Aceste examinari vor ajuta la detectarea oricaror viitoare schimbari in ţesutul mamar. Dupa intervenţia de mamoplastie de reducere, veţi putea in continuare fara nici o problema sa va auto-examinaţi sanii.

   CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

   Prima vizita va avea loc la 2 zile dupa operaţie, iar a doua la 7-10 zile. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste prime doua vizite, veţi mai reveni la control la 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an.

   Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare şi mai tarziu, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

   CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

   Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

   DE RETINUT


   DURATA OPERATIEI:

   3-4 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

   ANESTEZIA:

   Generala

   SPITALIZAREA:

   O noapte de cazare in clinica noastra

   EFECTE SECUNDARE:

   Umflarea temporara a zonei operate, echimoze, si durere moderata

   RISCURI CHIRURGICALE:

   Durere, sangerare, infecţie, modificari ale sensibilitaţii la nivelul areolei, rezultat incomplet al intervenţiei

   RECUPERAREA:

   La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

   La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

   La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

   DURATA REZULTATELOR:

   Aproximativ 10 ani

   Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

   PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

   DISCLAIMER

   Rezultatele pot varia de la persoana la persoana