RECONTURAREA

CORPORALA


DUPA ORICE SCADERE MASIVA IN GREUTATE, PIELEA SI TESUTURILE DE SUB EA ISI PIERD ELASTICITATEA SI NU SE CONFORMEAZA CU FORMA REDUSA A CORPULUI. CA URMARE, PIELEA CE A FOST FOARTE INTINSA DE GRASIME, ACUM ESTE IN PLUS. RECONTURAREA CORPORALA DUPA PIERDEREA MASIVA DE GREUTATE IMBUNATATESTE FORMA SI TONUSUL TESUTURILOR SUBIACENTE, SI INDEPARTEAZA EXCESUL DE PIELE SI GRASIME CE ATARNA. REZULTATUL DORIT ESTE UN ASPECT MAI NORMAL AL CORPULUI, CU CONTURURI MAI NETEDE. ACEASTA ESTE, ÎN ESENTA, FAZA FINALA A PROCESULUI DVS. DE SCADERE TOTALA IN GREUTATE.

CHIRURGIA SILUETEI: RECONTURAREA CORPORALA

Reconturarea corpului consta in una sau mai multe proceduri efectuate in acelaşi timp sau in etape, ce indeparteaza excesul de piele şi grasime care ramane atarnand din cauza expansiunii pielii, pierderii grasimii şi lipsei de elasticitate a ţesuturilor, fenomen ce se produce de cele mai multe ori dupa o pierdere masiva de greutate. Aceasta piele ce atarna, de obicei este localizata la nivelul feţei, gatului, braţelor, sanilor, abdomenului, feselor şi coapselor şi da corpului un aspect neregulat şi fara forma. Daca aţi suferit o scadere masiva de greutate, fie prin dieta şi exerciţii fizice, fie prin chirurgie bariatrica şi aţi scazut in greutate astfel incat sa ajungeţi la greutatea optima, atunci puteţi opta pentru una sau mai multe dintre aceaste proceduri.

INTREBARI FRECVENTE

 • SUNT UN BUN CANDIDAT
  PENTRU RECONTURARE CORPORALA?
 • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
  DE LA PRIMA CONSULTATIE?
 • CUM SE REALIZEAZA
  INTERVENTIA CHIRURGICALA?
 • CE SE INTAMPLA
  IN ZIUA OPERATIEI?
 • CE PRESUPUNE RECUPERAREA
  DUPA INTERVENTIE?
 • CE AR TREBUI SA STIU
  DESPRE REZULTAT?
 • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
  DUPA OPERATIE?
 • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
SUNT UN BUN CANDIDAT
PENTRU RECONTURARE CORPORALA?

Consultaţia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteţi un candidat potrivit. În general, urmatoarele condiţii sunt necesare pentru reconturarea corporala dupa scaderea masiva in greutate:


 • Adulţii a caror scadere in greutate s-a stabilizat;
 • Persoanele sanatoase ce nu au afecţiuni medicale care ar putea afecta vindecarea;
 • Ne-fumatorii;
 • Persoanele cu o atitudine pozitiva şi obiective realiste referitor la ce se poate obţine prin reconturarea corporala;
 • Persoanele dedicate unui stil de viaţa sanatos, ce cuprinde o alimentare adecvata şi exerciţii fizice.

Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, gandiţi-va bine la ce aşteptari aveţi şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul consultaţiei veţi fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor şi riscurilor ei, şi veţi discuta despre ceea ce doriţi şi ce va preocupa. Aceasta discuţie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga exact ceea ce doriţi şi sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina corpul şi va lua in considerare anumiţi factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii şi conturul corpului Dvs. Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cel mai potrivite pentru Dvs. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare ale intervenţiei chirurgicale.


Trebuie sa veniţi la consultaţie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniţi la consultaţie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este important sa ne puneţi la dispoziţie informaţii medicale complete, deoarece acestea pot influenţa rezultatul şi recuperarea.

CUM SE REALIZEAZA
INTERVENTIA CHIRURGICALA?

Daca tot corpul este necesar a fi reconturat, atunci pentru siguranţa Dvs. aceste proceduri vor fi programate in 2 sau 3 etape. Daca excesul de piele şi grasime este localizat doar la o regiune a corpului, atunci se va interveni numai asupra acelei regiuni intr-o singura intervenţie. Aceste proceduri sunt efectuate sub anestezie generala şi de obicei dureaza intre 4 şi 6 ore.

Prima etapa de obicei consta dintr-o ridicare a pielii din partea inferioara a corpului realizata de cele mai multe ori in combinaţie cu brahioplastia (liftingul braţelor). Liftingul parţii inferioare a corpului corecteaza pielea lasata de la nivelul abdomenului, feselor şi a regiunii externe a coapselor. Liftingul intern al coapselor corecteaza pielea in exces de la nivelul zonei interne, medii şi externe a coapselor. Liftingul parţii inferioare a corpului presupune o incizie completa in jurul trunchiului (360º). Deşi poate parea excesiva, este o intervenţie foarte eficienta ce nu numai ca imbunataţeşte talia, dar şi fesele şi porţiunea laterala a feselor.

Daca trebuie tratat şi abdomenul, atunci se realizeaza incizia şi pielea este separata de pe peretele abdominal. Ombilicul este detaşat apoi de piele, dar ramane fixat de peretele abdominal. Muşchii abdominali sunt apoi stranşi prin suturi şi pielea este re-aranjata peste abdomen. Ombilicul este marcat şi aranjat in noua poziţie, iar pielea cu grasimea in exces sunt indepartate. Pielea este suturata la loc cu o combinaţie de fire absorbabile şi non-absorbabile. Doua tuburi de drenaj sunt plasat sub piele, inferior de incizie, pentru a drena fluidul ce este produs in mod normal de catre organism in timpul perioadei de vindecare. Aceste tuburi de dren vor sta intre 5 şi 7 zile dupa operaţie.

Brahioplastia se realizeaza prin excizarea pielii de la nivelul braţului şi se indeparteaza in bloc tranşa de grasime şi piele in exces printr-o incizie ce se intinde de-a lungul braţului. Incizia se intinde de la subţioara sau de la piept pana la cot şi uneori şi dupa cot. În cazul in care exista multa grasime in exces, Dr. Zegrea poate decide sa realizeze intai lipoaspiraţia grasimii de la nivelul braţului, urmata la cateva luni mai tarziu de excizia pielii in exces. Dintre toate zonele pe care le trateaza Dr. Zegrea, el considera ca aceste cicatrici sunt cele mai vizibile, nu numai din cauza localizarii, cat şi a modului in care se vindeca.


A doua etapa presupune de obicei un lifting intern al coapselor, o ridicare a sanilor şi excizia pielii in exces de la nivelul peretelui lateral al toracelui. Liftingul intern al coapselor presupune nu numai o incizie la nivelul inghinal, cat şi o incizie ce coboara vertical pe faţa mediala (interna) a coapselor. Orice intervenţie la nivelul extremitaţilor inferioare implica dezumflarea lenta a zonelor tratate, ce dureaza uneori şi pana la 6 luni.


Tehnicile chirurgicale pentru ridicarea sanilor variaza, dar procedura cea mai folosita implica o incizie in forma de ancora care inconjura areola, se extinde vertical in jos, sub areola şi este insoţita de o incizie orizontala situata in şanţul inframamar. Pielea de pe ambele parţi ale sanului este adusa in jos şi in jurul areolei, pentru modelarea noului contur al sanului. Daca se doreşte şi plasarea de implanturi mamare, este foarte indicat ca acestea sa fie introduse mai tarziu, la 6 luni dupa aceasta procedura.

Exista doua modalitaţi prin care se poate corecta pielea in exces din porţiunea superioara a spatelui. Aceasta poate fi excizata fie direct prin incizii ce se intind spre spate, fiind ascunse de multe ori de sutien, fie, ca alternativa, inciziile pot fi localizate la subţioara şi toracele lateral, extinzandu-se spre şanţul de sub san.

CE SE INTAMPLA
IN ZIUA OPERATIEI?

Intervenţia Dvs. chirurgicala de reconturare corporala va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Dupa operaţie va fi necesar sa ramaneţi o noapte sau doua in clinica. Operaţia dureaza in general 4-6 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operaţie.

În link-ul „Informatii pentru pacienti” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 3 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte şi dupa intervenţia chirurgicala.

Atunci cand se termina operaţia, veţi fi dus in zona de recuperare, unde veţi fi in continuare monitorizat cu atenţie. Zonele tratate vor fi bandajate şi acoperite de articole de imbracaminte elastice compresive. Acestea sunt folosite pentru a controla edemul post-operator, pentru a sprijini ţesuturile suturate şi pentru a netezi şi intinde pielea.

CE PRESUPUNE RECUPERAREA
DUPA INTERVENTIE?

În perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veţi experimenta un anume grad de disconfort şi de durere. Cat sunteţi in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veţi pleca acasa, vi se va da o reţeta pentru antibiotice şi medicamente pentru durere. Veţi fi instruit sa evitaţi sa va aplecaţi, incordaţi sau sa ridicaţi greutaţi timp de mai multe zile sau saptamani.


Luaţi-va in calcul cel puţin 6 saptamani pentru a va recupera pe deplin. Primele 10 zile veţi merge puţin aplecat din mijloc. Pe masura ce pielea se intinde, va veţi indrepta progresiv. Tuburile de dren vor fi scoase pana la 10 zile dupa operaţie, in funcţie de cantitatea de fluid care se scurge. Va trebui sa ţineţi o evidenţa, pentru a inregistra ce cantitate de fluid se scurge zilnic. Îngrijirea inciziilor din jurul tuburilor de dren este uşoara şi veţi fi invaţat cum sa aveţi grija de aceste zone inainte de a pleca din clinica. De asemenea, puteţi gasi la link-ul „Informaţii pentru pacienţi” instrucţiuni referitoare la ingrijirea tuburilor de dren.


Dupa operaţie va trebui sa purtaţi pe zonele tratate un pansament compresiv sau imbracaminte speciala elastica compresiva timp de trei saptamani zi şi noapte şi apoi numai in timpul nopţii pentru inca doua saptamani.

CE AR TREBUI SA STIU
DESPRE REZULTAT?

Toate procedurile de reconturare corporala necesita incizii pentru a indeparta pielea in exces. De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Deşi cicatricea se va vindeca foarte bine, aceasta va ramane intotdeauna prezenta. Va trece aproximativ un an pana cand cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. De obicei, aceste cicatrici vor fi camuflate de costumul de baie sau de lenjeria de corp. Dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre plasarea inciziei in timpul primei consultaţii.


Dr. Zegrea va poate oferi informaţii despre nutriţie şi sport, dar in cele din urma depinde numai de Dvs. sa pastraţi rezultatul acestei intervenţii.

CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
DUPA OPERATIE?

Dr. Zegrea va va vedea a doua zi dupa operaţie şi va va schimba pansamentul, şi apoi va va comunica programul urmatoarelor pansamente. În principiu, va veţi intoarce la 2-7 zile dupa operaţie pentru indepartarea tuburilor de dren, şi la 10-14 zile pentru scoaterea firelor de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceaste vizite, este indicat sa reveniţi la control dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an.


Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau nelamuriri in timpul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare la un moment ulterior, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

DE RETINUT


DURATA OPERATIEI:

4-6 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

ANESTEZIA:

Generala

SPITALIZAREA:

De obicei o noapte sau doua de cazare in clinica noastra

EFECTE SECUNDARE:

Disconfort temporar, tumefierea, umflarea şi amorţeala temporara a zonei operate, echimoze, şi durere

RISCURI CHIRURGICALE:

Durere, sangerare, infecţie, afectarea rara a nervilor, serom, asimetrie, efectul incomplet al operaţiei

RECUPERAREA:

La 2-3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 3-4 saptamani se pot relua activita?ile mai intense

La 4-8 saptamani se dezumfla complet zona operata

DURATA REZULTATELOR:

Poate fi permanenta daca se menţine dieta şi un program constant de exerciţii fizice

Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

DISCLAIMER

Rezultatele pot varia de la persoana la persoana
  Procedura