Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  MICROCHIRURGIA

  RECONSTRUCTIVA


  Microchirurgia reconstructiva combina stiinta, cunostintele anatomice, si maiestria chirugicala pentru realizarea obictivelor de salvare a vietii si restaurare a formei si functiei.

  Microchirurgia reconstructiva

  Microchirurgia reconstructiva este un domeniu chirugical in care microscoapele operatorii specializate şi instrumentele de precizie sunt utilizate pentru a efectua intervenţii complexe asupra unor structuri minuscule. Utilizand magnificaţii de pana la 50 de ori mai mari decat ce se poate vedea cu ochiul liber şi fire de sutura mai fine decat firul de par, microchirurgii sunt capabili sa repare vase de sange şi nervi secţionaţi mai subţiri de 1 mm in diametru.


  Posibilitatea de a restabili continuitatea şi fluxul de sange pentru nervii şi vasele de sange secţionate a avut un impact major asupra potenţialului de a restabili forma şi funcţia persoanelor incapacitate de traumatisme, cancer sau anomalii congenitale. Progresele in tehnologie şi in tehnicile chirurgicale inregistrate la inceputul anilor 1960, au permis pentru prima oara chirurgilor sa poata replanta degetele şi membrele secţionate.


  Anii 1970 au inaugurat dezvoltarea lambourilor libere cu ajutorul carora microchirurgii au putut „imprumuta” ţesuturi (piele, fascie, muşchi, os, intestin, nervi) din zonele in care se gaseau in relativ exces, pentru a le transplanta, folosind tehnici microchirurgicale, in scopul de a acoperi plagi sau pentru a restaura structuri distruse sau lipsa. Lambourile libere, cunoscute şi sub denumirea de lambouri liber transferate, au oferit chirugilor plasticieni reconstructivi o unealta foarte utila pentru tratamentul cancerelor de cap şi gat, sani şi extremitaţi. Lambourile libere s-au dovedit, de asemenea, a fi de nepreţuit in salvarea cazurilor afectate de traumatismele complexe ale extremitaţilor şi a fracturilor deschise.


  Progrese importante au fost facute şi in tratamentul microchirugical al traumatismelor nervilor periferici. Multe leziuni ale nervilor periferici considerate fara speranţa, au putut fi gestionate cu succes permiţand revenirea sensibilitaţii şi mişcarii pierdute ale membrelor sau feţei. Arhitectura nervilor lezaţi poate fi refacuta in mod precis cu ajutorul unui microscop operator. Segmentele nervoase lezate sau lipsa pot fi inlocuite prin grefarea unor piese din nervii senzoriali ne-esenţiali (grefe nervoase) oferind o raza de lumina persoanelor cu paralizie faciala sau leziuni ale plexului brahial.


  Microchirugia reconstructiva a cunoscut progrese majore in ultimul deceniu, printre care cele mai spectaculoase fiind transplantul de mana şi de faţa. Aceste tehnici ofera o noua şansa pacienţilor grav raniţi a caror probleme nu pot fi rezolvate prin metode mai tradiţionale. Tehnologia de calcul avansata şi robotica continua sa stimuleze dezvoltarea de tehnici chirurgicale minim invazive mai precise, in timp ce capacitatea de a proiecta genetic structurile şi ţesuturile necesare (ingineria tisulara) ofera o poarta de acces promiţatoare catre viitor.

  DE RETINUT


  DURATA OPERATIEI:

  4-12 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

  ANESTEZIA:

  Generala

  SPITALIZAREA:

  De obicei o noapte sau doua de cazare in clinica noastra, dar poate fi necesar şi mai mult

  EFECTE SECUNDARE:

  Disconfort, tumefiere, umflarea şi tulburari de sensibilitate ale zonei operate, imobilizarea membrului operat, echimoze, şi durere

  RISCURI CHIRURGICALE:

  Durere, sangerare, infecţie, serom, efectul incomplet al operaţiei

  RECUPERAREA:

  Difera in funcţie de fiecare caz

  DURATA REZULTATELOR:

  Permanent, dar rezultatul final in cazul anastomozelor vasculare este la 2 saptamani, iar in cazul nervilor periferici la un an de zile

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

  DISCLAIMER

  Rezultatele pot varia de la persoana la persoana