Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  RIDICAREA

  SANILOR CU IMPLANT


  Pierderea elasticitatii pielii, gravitatia, si alti factori, cum ar fi pierderea in greutate, sarcina si alaptarea in cele din urma afecteaza forma si fermitatea sanilor. Unele paciente pot fi nemultumite si pentru ca au pierdut o cantitate semnificativa din volumul sanilor de-a lungul timpului. In aceste cazuri, implanturile inserate concomitent cu mastopexia (mamoplastia de ascensionare) pot mari dimensiunea sanilor in acelasi timp in care forma si pozitia sanilor sunt imbunatatite.

  Mastopexia cu implant (mastopexia cu mamoplastie de augmentare)

  Mastopexia cu implant este procedura chirurgicala efectuata pentru a remodela sanii şi adauga volum atunci cand este nevoie. Este cel mai adesea realizata la femeile care au avut copii şi au alaptat, dar poate fi realizata şi la femeile a caror sani au avut de suferit de pe urma varstei şi a fluctuaţiilor de greutate.

  Cele mai multe femei pur şi simplu doresc sa-şi rejuveneze sanii şi sa le redea aspectul dinainte, şi nu cauta neaparat schimbari dramatice ale dimensiunilor lor.

  CONSULTATIE 3D


  Vrei sa iti vezi noul tau aspect chiar inainte de efectuarea interventiei?

  Cu tehnologia imagistica 4D Crisalix, acum poti vedea in 4D cum vei arata dupa procedura chirurgicala

  SOLICITA CONSULTATIE 3D


   consultatii video 3D, consultatie video 4D, Crisalix

   INTREBARI FRECVENTE

   • SUNT O BUNA CANDIDATA PENTRU MASTOPEXIA CU IMPLANT?
   • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?
   • CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?
   • CE TREBUIE SA STIU DESPRE SIGURANTA IMPLANTURILOR SILICONICE?
   • CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?
   • CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIE?
   • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?
   • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?
   • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
   SUNT O BUNA CANDIDATA PENTRU MASTOPEXIA CU IMPLANT?

   Cele mai bune candidate pentru mastopexia cu augmentare sunt acele femeile care cauta sa-şi imbunataţeasca felul in care arata şi nu sa semene cu un anume model ideal. Daca sunteţi sanatoasa fizic, aveţi aşteptari realiste, şi doriţi sa aveţi sanii remodelaţi intr-un mod rezonabil, atunci sunteţi o candidata potrivita pentru aceasta intervenţie. Este indicat sa aveţi o greutate stabila. În cazurile extreme de ptoza (lasarea in jos a sanilor) Dr. Zegrea va poate recomanda ca aceste proceduri sa fie realizate in etape din motive de siguranţa. Consultaţia Dvs. cu Dr. Zegrea va stabili daca sunteţi o candidata potrivita.

   Înainte de a va decide pentru o intervenţie chirurgicala, gandiţi-va cu atenţie la dorinţele şi aşteptarile Dvs. şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

   LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

   În timpul acestei consultaţii veţi fi intrebata in legatura cu dimensiunea şi forma dorita a sanilor, şi este bine sa discutaţi cu Dr. Zegrea despre orice credeţi ca este important in legatura cu aspectul sanilor dorit de Dvs. Aceasta il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga ce aşteptari aveţi şi daca acestea sunt realist posibile. El va va examina sanii şi va lua in considerare toţi factorii, cum ar fi marimea şi forma sanilor, calitatea pielii şi poziţia areolelor şi a mameloanelor. Vor fi efectuate masuratori ale sanilor, necesare pentru planificarea intervenţiei. Dr. Zegrea va va explica ce tehnica chirurgicala este cea mai potrivita pentru Dvs. in funcţie de starea sanilor şi de tonusul pielii. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta despre costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare.


   Este necesar sa veniţi la consultaţie pregatita sa discutaţi despre antecedentele Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteţi furniza informaţii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuare, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut-inclusiv biopsiile mamare, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Veţi fi intrebata daca aveţi un istoric familial de cancer de san şi despre rezultatul tuturor mamografiilor efectuate in trecut. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizaţi informaţii complete.

   CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?

   Metoda de inserare şi poziţionare a implantului va depinde de anatomia Dvs., factorii individuali şi de preferinţele personale. Dr. Zegrea va decide impreuna cu Dvs. marimea şi forma implantului, localizarea inciziilor, şi daca implanturile vor fi inserate sub glanda mamara sau sub muşchiul pectoral. Incizia pentru mastopexie reprezinta un compromis necesar, prin care se obţine forma dorita a sanilor cu preţul unei cicatrice. Cea mai folosita incizie pentru mastopexia cu augmentare presupune o incizie in jurul areolei ce se extinde vertical in jos, sub areola, spre şanţul inframamar. Aceasta incizie contribuie la creşterea proiecţiei sanului şi la reducerea laţimii lui. Toate eforturile vor fi facute pentru ca cicatricile ce rezulta in urma inciziilor sa fie cat mai discrete posibil.


   Prin accesul oferit de incizie, Dr. Zegrea va plasa implantul siliconic intr-un „buzunar”, cel mai adesea sub muşchiul pectoral. Odata ce noua forma a sanilor a fost stabilita, Dr. Zegrea va remodela ţesutul mamar de deasupra implantului siliconic. Durata operaţiei este in mod obişnuit de 2-3 ore. Inciziile vor fi inchise cu suturi, ce vor fi acoperite cu benzi elastice (steristrip) pentru un mai bun suport. La sfarşitul operaţiei sanii vor fi acoperiţi de o bustiera elastica pentru a ajuta procesul de vindecare.

   CE TREBUIE SA STIU DESPRE SIGURANTA IMPLANTURILOR SILICONICE?

   Implanturile siliconice mamare nu sunt dispozitive medicale garantate pe viaţa şi nu poate fi de aşteptat sa dureze pentru totdeauna. În cazul puţin probabil de rupere a unui implant, acesta işi poate schimba discret forma, iar gelul foarte coeziv din interiorul sau, ramane in interiorul implantului sau in interiorul capsulei pe care organismul o creaza in jurul implantului. Ruperea implantului poate surveni ca urmare a unui traumatism al toracelui sau spontan. Starea implantului poate fi evaluata printr-o ecografie sau prin rezonanţa magnetica. O intervenţie chirurgicala este necesara pentru a inlocui implantul.


   Este teoretic posibil ca prezenţa implanturilor mamare sa intarzie sau sa afecteze detectarea timpurie a cancerului mamar. Conform studiilor efectuate pana in prezent, implanturile mamare nu cresc riscul apariţiei cancerului de san şi nu duc la apariţia niciunei afecţiuni auto-imune. Vizitaţi www.breastimplantsafety.org pentru mai multe informaţii.

   CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

   Intervenţia Dvs. chirurgicala de mastopexie cu implant va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Deoarece operaţia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneţi peste noapte in clinica. Operaţia dureaza in general 3-4 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operaţie.

   În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumatoare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala.


   Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Atunci cand intervenţia chirurgicala a luat sfarşit, veţi fi dusa intr-o zona de recuperare, unde veţi continua sa fiţi monitorizata indeaproape intr-o atmosfera relaxata. Sanii Dvs. vor fi pansaţi şi acoperiţi de o bustiera.

   CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIE?

   Dupa operaţie o sa va simţiţi obosita şi disconfortul va fi moderat spre sever in primele 2-3 zile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa staţi in pat. În funcţie de amploarea intervenţiei, o sa va simţiţi sanii tumefiaţi, umflaţi şi incomozi timp de o zi sau doua dupa operaţie, dar durerea nu trebuie sa fie severa. Disconfortul şi durerea pot fi controlate de medicamentele analgezice administrate şi prescrise de Dr. Zegrea. De asemenea va vor fi prescrise şi antibiotice.


   La 2-3 zile dupa operaţie puteţi da jos bustiera, şi veţi putea face duş dupa indepartarea tuburilor de dren. Nu trebuie sa daţi jos Steri-strip-urile pentru ca stimuleaza formarea unor cicatrici cat mai discrete. Dr. Zegrea va va vedea la 2 zile dupa operaţie, moment in care eventual va vor fi scoase şi tuburile de dren. Firele de sutura vor fi extrase la 7-10 zile dupa operaţie.


   Timp de 6 saptamani dupa operaţie va trebui sa va limitaţi activitaţile fizice. Ridicatul oricaror greutaţi mai mari de 5 kg nu este permis timp de 4-6 saptamani, sau orice activitate care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut. De asemenea, exerciţiile de streching sunt interzise timp de cel puţin 3 saptamani dupa operaţie.

   CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

   De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Cu toate ca aceasta se va cicatriza foarte bine, ea va ramane intotdeauna prezenta. Cicatricea rezultata ca urmare a mastopexiei cu augmentare va fi localizata in jurul areolei şi de aici coboara vertical pe axul median al sanului pana in şanţul inframamar. În aproximativ 6-12 luni cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. Este normal ca la aproximativ 30% dintre paciente sa fie necesar a fi efectuate mici retuşuri la nivelul pielii, la aproximativ 6 luni dupa operaţie.


   Rezultatele procedurii de mastopexie cu augmentare sunt de lunga durata. Totuşi, gravitaţia şi procesul normal de imbatranire afecteaza forma şi marimea sanilor practic tuturor femeilor. Sarcina şi alaptarea pot altera marimea şi forma sanilor intr-un mod imprevizibil, şi pot afecta rezultatul pe termen lung ale mastopexiei cu augmentare. De asemenea, oscilaţiile mari in greutate şi menopauza pot afecta aspectul sanilor.


   Dr. Zegrea va va recomanda sa efectuaţi o mamograma de referinţa inainte de operaţie şi una la cateva luni dupa intervenţia chirurgicala. Aceste examinari vor ajuta la detectarea oricaror viitoare schimbari in ţesutul mamar. Dupa intervenţia de mamoplastie de ascensionare, veţi putea in continuare fara nici o problema sa va auto-examinaţi sanii.

   CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

   Prima vizita va avea loc la 2 zile dupa operaţie, moment in care vor fi scoase şi tuburile de dren daca este cazul, iar a doua la 7-10 zile, moment in care va vor fi extrase firele de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste prime doua vizite, veţi mai reveni la control la 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an.


   Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare şi mai tarziu, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

   CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

   Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

   DE RETINUT


   DURATA OPERATIEI:

   2-3 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

   ANESTEZIA:

   Generala

   SPITALIZAREA:

   O noapte de cazare in clinica noastra

   EFECTE SECUNDARE:

   Umflarea temporara a zonei operate, echimoze, si durere moderata

   RISCURI CHIRURGICALE:

   Durere, sangerare, infecţie, modificari ale sensibilitaţii la nivelul areolei, rezultat incomplet al intervenţiei

   RECUPERAREA:

   La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

   La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

   La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

   DURATA REZULTATELOR:

   În jur de 10 ani

   Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

   PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

   DISCLAIMER

   Rezultatele pot varia de la persoana la persoana