Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  MARIREA SANILOR CU IMPLANTURI


  Mamoplastia de augmentare mamară efectuată de un chirurg plastician este cel mai popular mod de a îmbunătățI forma șI mărimea sânilor. Augmentarea sânilor cu ajutorul unui implant mamar siliconic poate oferi unei femei o formă mai proporțională șI îI poate crește stima de sine.

  Marirea sanilor cu implanturi de silicon (mamoplastia de augmentare) este o procedura chirurgicala ce are ca scop marirea volumului si imbunatatirea formei sanilor prin plasarea chirurgicala a unui implant siliconic in spatele sanului.

  Efectul procedurii de augmentare mamara nu consta numai in imbunatatirea aspectului fizic, cat si in cresterea increderii in sine.

  VIDEO MARIREA SANILOR (IMPLANT MAMAR)


  Iei in calcul o interventie de augumentare mamara (marirea sanilor) cu implanturi siliconice, pentru a-ti mari sanii si a le oferi o forma mai frumoasa?


  Afla cum se desfasoara aceasta operatie estetica de la Dr Ion Zegrea, fondatorul clinicii Elysium.

  GALERIE MARIREA SANILOR (IMPLANT MAMAR)


  CONSULTATIE 3D


  Vrei sa iti vezi noul tau aspect chiar inainte de efectuarea interventiei?

  Cu tehnologia imagistica 4D Crisalix, acum poti vedea in 4D cum vei arata dupa procedura chirurgicala

  SOLICITA CONSULTATIE 3D


   consultatii video 3D, consultatie video 4D, Crisalix

   INTREBARI FRECVENTE

   • SUNT O BUNA CANDIDATA PENTRU MAMOPLASTIA DE AUGMENTARE?
   • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?
   • CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?
   • CE TREBUIE SA STIU DESPRE SIGURANTA IMPLANTURILOR SILICONICE?
   • CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?
   • CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA AUGMENTAREA MAMARA?
   • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?
   • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?
   • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
   SUNT O BUNA CANDIDATA PENTRU MAMOPLASTIA DE AUGMENTARE?

   Cele mai bune candidate pentru marirea sanilor (augmentarea mamara) sunt acele femeile care cauta sa-si imbunatateasca felul in care arata si nu sa semene cu un anume model ideal.

   Daca sunteti sanatoasa fizic, aveti asteptari realiste si doriti sa aveti sanii mariti intr-un mod rezonabil, atunci sunteti o candidata potrivita pentru aceasta interventie. Consultatia Dvs. cu Dr. Zegrea va stabili daca sunteti o candidata potrivita. Înainte de a va decide pentru o interventie chirurgicala, ganditi-va cu atentie la dorintele si asteptarile Dvs. si discutati-le cu Dr. Zegrea.

   LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

   În timpul acestei consultatii veti fi intrebata in legatura cu dimensiunea dorita a sanilor si este bine sa discutati cu Dr. Zegrea despre orice credeti ca este important in legatura cu aspectul sanilor dorit de Dvs. Aceasta il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inteleaga ce asteptari aveti si daca acestea sunt realist posibile.


   El va va examina sanii si va lua in considerare toti factorii, cum ar fi marimea si forma sanilor, calitatea pielii si pozitia areolelor si a mameloanelor. Daca sanii sunt lasati, atunci poate fi recomandata o ridicare a sanilor in combinatie cu augmentarea mamara. Dr. Zegrea va va explica ce tehnica chirurgicala este cea mai potrivita pentru Dvs. in functie de starea sanilor si de tonusul pielii. La sfarsitul consultatiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta despre costul interventiei chirurgicale si datele de programare.


   Este necesar sa veniti la consultatie pregatita sa discutati despre antecedentele Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteti furniza informatii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuate, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut-inclusiv biopsiile mamare, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Veti fi intrebata daca aveti un istoric familial de cancer de san si despre rezultatul tuturor mamografiilor efectuate in trecut. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizati informatii complete.

   CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?

   Metoda de inserare si pozitionarea implantului vor depinde de anatomia Dvs., factorii individuali si de preferintele personale. Dr. Zegrea va decide impreuna cu Dvs. marimea si forma acestui implant mamar, localizarea inciziilor, si daca implanturile mamare vor fi inserate sub glanda mamara sau sub muschiul pectoral. Incizia poate fi realizata fie in santul inframamar, fie periareolar. Toate eforturile vor fi facute pentru ca cicatricile ce rezulta in urma inciziilor sa fie cat mai discrete posibil.


   Prin accesul oferit de incizie, Dr. Zegrea va ridica tesutul mamar si pielea pentru a realiza un buzunar fie deasupra muschiului si direct sub tesutul mamar, fie sub muschiul pectoral. În acest buzunar va fi inserat implantul siliconic. Durata operatiei este in mod obisnuit de 2 ore. Inciziile vor fi inchise cu suturi resorbabile, ce vor fi acoperite cu benzi elastice (steristrip) pentru un mai bun suport. La sfarsitul operatiei sanii vor fi acoperiti de o bustiera elastica pentru a ajuta procesul de vindecare.

   CE TREBUIE SA STIU DESPRE SIGURANTA IMPLANTURILOR SILICONICE?

   Implanturile siliconice mamare nu sunt dispozitive medicale garantate pe viata si nu poate fi de asteptat sa dureze pentru totdeauna. În cazul putin probabil de rupere a unui implant, acesta isi poate schimba discret forma, iar gelul foarte coeziv din interiorul sau, ramane in interiorul implantului sau in interiorul capsulei pe care organismul o creaza in jurul implantului. Ruperea implantului poate surveni ca urmare a unui traumatism al toracelui sau spontan. Starea implantului poate fi evaluata printr-o ecografie sau prin rezonanta magnetica. O interventie chirurgicala este necesara pentru a inlocui implantul.


   Implanturile mamare siliconice pe care le foloseste Dr. Zegrea, marca Mentor, prezinta o garantie oferita de producator, ce asigura costul implanturilor noi daca acestea se rup fara o cauza externa (lovitura, traumatism) sau daca dezvolta contractura capsulara. Costul operatiei in sine nu este acoperit de garantie.


   Este teoretic posibil ca prezenta implantelor mamare sa intarzie sau sa afecteze detectarea timpurie a cancerului mamar. Conform studiilor efectuate pana in prezent, implanturile mamare nu cresc riscul aparitiei cancerului de san si nu duc la aparitia niciunei afectiuni auto-imune.

   CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

   Interventia Dvs. chirurgicala de augmentare mamara va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Nu aveti voie sa mancati sau sa beti nimic cu 6 ore inaintea operatiei. Deoarece operatia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneti peste noapte in clinica. Operatia dureaza in general 1-2 ore, in functie de natura si complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveti pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operatie.

   În link-ul „Informatii pentru pacienti” veti gasi instructiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteti fumatoare, va trebui sa renuntati la fumat cu minim 2 saptamani inainte de interventia chirurgicala. Aspirina si anumite medicamente anti-inflamatorii (precum Ibrupofenul-Nurofenul) pot provoca sangerari crescute, asa ca ar trebui sa evitati sa luati aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de interventia chirurgicala.


   Un calmant oral va va fi administrat inaintea operatiei pentru confortul dvs. si pentru a va diminua anxietatea. Atunci cand interventia chirurgicala a luat sfarsit, veti fi dusa intr-o zona de recuperare, unde veti continua sa fiti monitorizata indeaproape intr-o atmosfera relaxata. Sanii Dvs. vor fi acoperiti de o bustiera.

   CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA AUGMENTAREA MAMARA?

   Dupa operatie o sa va simtiti obosita si disconfortul va fi moderat spre sever in primele 2-3 zile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stati in pat. Disconfortul si durerea pot fi controlate de medicamentele analgezice administrate si prescrise de Dr. Zegrea. De asemenea, va vor fi prescrise si antibiotice.


   A 2-a zi dupa operatie, cand ajungeti acasa, puteti da jos bustiera pentru a face un dus. Nu trebuie sa dati jos Steri-strip-urile pentru ca stimuleaza formarea unor cicatrici cat mai discrete, iar ele vor fi scoase la 3 saptamani. Dr. Zegrea va va vedea la 3-4 zile dupa operatie. Adesea este posibil sa re-incepeti lucrul la 5-7 zile dupa operatie, in functie de specificul profesiei Dvs. si puteti incepe sa conduceti masina la 10-12 zile post-operator. Activitatile viguroase, si in special miscarile mainii trebuie evitate in primele 2-3 saptamani, precum si ridicatul oricaror greutati mai mari de 5 kg. Umflarea post operatorie a zonei operate va disparea in cea mai mare parte in prima luna.


   Puteti incepe sa mergeti din a doua zi dupa operatie, iar plimbarile scurte sunt chiar indicate. Nu sunt indicate insa timp de 2 saptamani activitatile care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut, cum, de asemenea, nu sunt indicate in primele zile dupa operatie intalnirile mondene obositoare.

   CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

   Aspectul final al mamoplastiei de augmentare se poate vedea la 8-10 luni dupa operatie. Rezultatele procedurii de augmentare mamara sunt de lunga durata. Totusi, gravitatia si procesul normal de imbatranire afecteaza forma si marimea sanilor practic tuturor femeilor. În cazul in care, dupa o anumita perioada de ani, nu mai sunteti multumita de aspectul sanilor Dvs., puteti alege sa schimbati implanturile sau sa va supuneti unei operatii de mastopexie (ridicare mamara) pentru a restaura conturul mai tineresc al sanilor. Sarcina si alaptarea pot altera marimea si forma sanilor intr-un mod imprevizibil si pot afecta rezultatul pe termen lung al augmentarii mamare. De asemenea, oscilatiile mari in greutate si menopauza pot afecta aspectul sanilor cu implanturi.


   Dr. Zegrea va va recomanda sa efectuati o mamograma de referinta inainte de operatie si una la cateva luni dupa interventia chirurgicala. Aceste examinari vor ajuta la detectarea oricaror viitoare schimbari in tesutul mamar. Dupa interventia de mamoplastie de augmentare, veti putea in continuare fara nicio problema sa va auto-examinati sanii.

   CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

   Prima vizita va avea loc la 3-4 zile dupa operatie, iar a doua la 2-3 saptamani. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveti de facut in continuare, precum si despre orice alte probleme ati putea avea. Dupa aceste prime doua vizite, veti mai reveni la control la 1 luna, 3 luni, 6 luni si un an. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa-l contactati pe Dr. Zegrea.

   CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

   Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

   INTREBARI FRECVENTE (p2)

   • „SILICOANELE” SUNT GARANTATE PE VIATA?
   • IMPLANTURILE MAMARE TREBUIE
    SCHIMBATE OBLIGATORIU LA 10 ANI?
   • CE ESTE LIMFOMUL ANAPLAZIC
    CU CELULE MARI ASOCIAT
    CU IMPLANTUL MAMAR?
   • AR TREBUI INLATURARE IMPLANTURILE?
   • CUM SE PUNE DIAGNOSTICUL DE BIA-ALCL?
   • AR TREBUI FEMEILE CU IMPLANTURI MAMARE
    SA EFECTUEZE UN SCREENING?
   • SUNT FEMEI CU UN RISC CRESCUT
    DE A DEZVOLTA BIA-ALCL?
   • CARE E PROGNOSTICUL IN CAZUL
    DIAGNOSTICULUI DE BIA-ALCL?
   "SILICOANELE" SUNT GARANTATE PE VIATA?

   Implanturile mamare sau “silicoane”, cum le spune toata lumea, nu sunt produse medicale garantate „pe viata”, cum de fapt niciun implant siliconic nu este garantat pe viata. Ce garanteaza de fapt producatorii de implanturi siliconice folosite pentru augmentarea mamara este inlocuirea gratuita a implantului in cazul rupturii acestuia.


   Acesta este link-ul catre site-ul importatorului de implanturi Mentor si pozitia lor vis-a-vis de aceasta chestiune:


   http://www.proteze-mamare.ro/proteze_mamare/informatii/lifetime_replacement_policy/


   De asemenea, aveti si link-ul catre cea mai corecta sursa de informare de pe net in privinta implanturile mamare:


   http://www.breastimplantsafety.org/index.php

   IMPLANTURILE MAMARE TREBUIE<br/>SCHIMBATE OBLIGATORIU LA 10 ANI?

   Schimbarea implanturilor mamare de silicon la 10 ani nu este obligatorie, dar conform statisticilor din lumea intreaga din ultimii 40 de ani, cele mai multe femei le schimba la circa 10 ani. Fiecare organism este diferit si reactioneaza diferit la trecerea timpului si la inaintarea in varsta si la prezenta unui corp strain in organism.


   Într-o majoritate covarsitoare, implanturile mamare sunt schimbate din cauza modificarilor organismului: lasarea sanilor sau intinderea pielii de pe sani in urma procesului normal de imbatranire, sau a fluctuatiilor in greutate, sau a sarcinilor, sau din cauza formarii unei capsule constrictive in jurul implantului, si nu din cauza ca implantul in sine s-a “stricat” sau “defectat”. Oricum, statistic cu cat implanturile mamare stau mai mult timp in organism cu atat este mai mare probabilitatea de a fi necesar a fi scoase si inlocuite si eventual schimbat planul de insertie, sau schimbat volumul implantului, sau efectuata o alta procedura auxiliara.

   CE ESTE LIMFOMUL ANAPLAZIC<br/>CU CELULE MARI ASOCIAT<br/>CU IMPLANTUL MAMAR?

   – BIA-ALCL este o forma rara de cancer

   – De obicei implica o “umflare” a sanilor la o perioada de 3 la 14 ani dupa implantare, datorita unei acumulari de lichid in jurul protezei (serom) ce deformeaza forma sanului. O lama fina de lichid in jurul protezei este normala si nu prezinta riscuri.

   – Rar, BIA-ALCL poate determina o formatiune tumorala (nodul) in capsula implantului mamar sau in axila

   – Daca observati astfel de simptome – umflatura sau formatiuni – sau alt tip de ingrijorare trebuie sa va adresati unui medic specialist in Chirurgia Plastica

   – Marea majoritate a cazurilor de BIA-ALCL se trateaza prin indepartarea implantelor si a capsulei din jurul acestora.

   AR TREBUI INLATURARE IMPLANTURILE?

   – Pentru ca BIA-ALCL este o boala rare, expertii in domeniu nu recomanda inlaturarea implantelor la femeile care nu au probleme medicale

   – Daca totusi sunteti ingrijorata, discutati optiunile cu medicul dumneavoastra

   CUM SE PUNE DIAGNOSTICUL DE BIA-ALCL?

   – Daca dezvoltati o umflare a sanilor, medicul dumneavoastra va trimite sa efectuati o ecografie de san sa vada daca aceasta este cauzata de acumularea de lichid. Daca exista lichid in jurul protezei acesta va fi punctionat si trimis la laborator pentru analize. Marea majoritate a lichidelor testate nu sunt BIA-ALCL, dar diagnosticul de siguranta va fi pus in urma rezultatelor de laborator.

   – Mamografiile nu sunt de ajutor in acest diagnostic

   – Alte investigatii ca Computer Tomograf, Rezonanta Magnetica sau PET CT se efectueaza numai daca laboratorul confirma existenta BIA-ALCL sau in cazul in care medicul dumneavoastra sau medicul imagist cer acest lucru expres.

   AR TREBUI FEMEILE CU IMPLANTURI MAMARE<br/>SA EFECTUEZE UN SCREENING?

   – Pe baza informatilor actuale, un studiu de screening pentru toate pacientele cu implant mamar, nu este necesar

   – Daca vedeti o modificare a formei sanului sau o intarire a acestora, trebuie sa cereti o parere medicala imediat

   – Cu toate ca nu prezentati nici o modificare la nivelul sanilor, trebuie sa efectuati o ecografie anuala la nivelul sanilor, iar medicul imagist va indica conduita pe care trebuie sa o urmati in cazul in care descopera un grad de risc medical.

   SUNT FEMEI CU UN RISC CRESCUT<br/>DE A DEZVOLTA BIA-ALCL?

   – BIA-ALCL poate aparea si la pacientele care au facut aceasta optiune in scop cosmetic cit si la cele care au optat pentru o reconstructie mamara in urma unui cancer de san

   – Poate aparea si la implantele umplute cu silicon cit si la cele umplute cu solutie salina

   – Nu au fost raportate cazuri la femei ce au implante netexturate (Mentor, Allergan, Eurosilicon, Nagor, Silimed) sau la cele cu textura nanotechnology (MOTIVA)

   – Toate cazurile raportate au fost la implante mamare texturizate (Micro si Macro) precum si la implante cu Micropolyurethan

   – Nu este posibil sa determinam care din pacientele cu implante texturizate Micro sau Macro texturizate ori cu Polyurethan o sa dezvolte BIA-ALCL

   CARE E PROGNOSTICUL IN CAZUL<br/>DIAGNOSTICULUI DE BIA-ALCL?

   – Marea majoritate a cazurilor se trateaza prin inlaturarea implantului si a capsulei din jurul acestuia. Medicul chirurg va efectua aceasta operatie bilateral, chiar daca diagnosticul este confirmat decat la un san. Acest lucru este indicat pentru ca exista un risc mic, dar posibil, de a dezvolta BIA-ALCL si la sanul contralateral

   – Cateodata exista si o formatiune tumorala (nu numai lichid). In cazul in care formatiunea este in afara capsulei sau in axila, se recomanda efectuarea unor sedinte de chimioterapie la indicatia medicului oncolog

   – La nivel mondial au murit 9 paciente din 258 de cazuri identificate

   – Tratamentul BIA-ALCL, este un tratament multidisciplinar, ce necesita implicarea chirurgului plastician, imagistului, anatomo-patolog, hematolog si oncolog pentru un tratament complex in vederea unui rezultat favorabil.

   Pentru alte detalii si consultatii:

   • Soseaua Nordului 94G, Tronson 2, Sector 1, Bucuresti
   • 0726 143 546 sau 0726 143 000

   DE RETINUT


   DURATA OPERATIEI:

   1,5 – 2 ore (in functie de amploarea operatiei)

   ANESTEZIA:

   Generala

   SPITALIZAREA:

   O noapte de cazare in clinica noastra

   EFECTE SECUNDARE:

   Umflarea temporara a zonei operate, echimoze, si durere moderata

   RISCURI CHIRURGICALE:

   Durere, ruperea implantului, sangerare, infectie, tulburari ale sensibilitatii la nivelul areolei, deplasarea implantului – in cazul celor anatomice

   RECUPERAREA:

   La 7 – 10 zile reintoarcerea la locul de munca

   La 2 – 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

   La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

   DURATA REZULTATELOR:

   Poate fi necesara dar nu obligatorie schimbarea implantului la fiecare 10 ani

   Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

   PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

   DISCLAIMER

   Rezultatele pot varia de la persoana la persoana