LIPOSUCTIA


LIPOSUCTIA TRATEAZA ZONELE CU GRASIME IN EXCES DE LA NIVELUL ABDOMENULUI, FESELOR, SOLDURILOR, COAPSELOR, GAMBELOR, SANILOR, SPATELUI, BRATELOR SI GATULUI. DENUMIREA DE „LIPOSCULPTURA” ESTE MAI POTRIVITA, DEOARECE PROCESUL DE ELIMINARE A GRASIMII PRIN ASPIRATIE CREEAZA FORME SI CONTURURI MAI SUPLE SI MAI APROPIATE DE CELE IDEALE.

CHIRURGIA SILUETEI: LIPOSUCTIA

Lipoaspiratia este procedura chirurgicala prin care se elimina prin aspiratie depozitele de grasime in exces localizate subcutanate, sub anestezie generala sau locala in cazul depozitelor mici de grasime in exces.

VIDEO


Video 3D despre Lipoaspiratie

Pacientii din strainatate aleg romania pentru operatiile estetice

GALERIE


INTREBARI FRECVENTE

 • SUNT UN BUN CANDIDAT
  PENTRU LIPOSUCTIE?
 • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
  DE LA PRIMA CONSULTATIE?
 • CE SE INTAMPLA
  IN ZIUA OPERATIEI?
 • CE PRESUPUNE RECUPERAREA
  DUPA INTERVENTIE?
 • CE AR TREBUI SA STIU
  DESPRE REZULTAT?
 • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
  DUPA OPERATIE?
 • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
SUNT UN BUN CANDIDAT
PENTRU LIPOSUCTIE?

Consultatia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit.


Inainte de a va decide asupra acestei proceduri, ganditi-va bine la ce asteptari aveti si discutati-le cu Dr. Zegrea.

LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
DE LA PRIMA CONSULTATIE?

In timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina corpul si va lua in considerare anumiti factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii Dvs. si conturul corpului Dvs. Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cel mai potrivite pentru Dvs. La sfarsitul consultatiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta costul interventiei chirurgicale si datele de programare ale interventiei chirurgicale.


Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut, si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puneti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.

CE SE INTAMPLA
IN ZIUA OPERATIEI?

Interventia Dvs. chirurgicala de lipoaspiratie va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operatiei pentru confortul dvs. si pentru a va diminua anxietatea. Daca operatia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneti peste noapte in clinica. Operatia dureaza in general 1-3 ore, in functie de natura si complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveti pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operatie.

În link-ul „Informatii pentru pacienti” veti gasi instructiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteti fumator/oare, va trebui sa renuntati la fumat cu minim 2 saptamani inainte de interventia chirurgicala. Aspirina si anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, asa ca ar trebui sa evitati sa luati aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de interventia chirurgicala.


Atunci cand se termina operatia, veti fi dus in zona de recuperare, unde veti fi in continuare monitorizat cu atentie.

CE PRESUPUNE RECUPERAREA
DUPA INTERVENTIE?

În perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veti experimenta un anume grad de disconfort si de durere. Cat sunteti in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veti pleca acasa, vi se va da o reteta pentru antibiotice si medicamente pentru durere.

Dupa operatie va trebui sa purtati un pansament compresiv timp de doua saptamani zi si noapte, si apoi numai in timpul noptii pentru inca doua saptamani.

CE AR TREBUI SA STIU
DESPRE REZULTAT?

De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. o cicatrice va rezulta. Cu toate ca aceasta se va cicatriza foarte bine, va ramane intotdeauna prezenta. Va trece aproximativ un an pana cand cicatricea se va maturiza complet si isi va schimba culoarea din roz/rosiatic intr-o nuanta decolorata a pielii. De obicei nu va fi vizibila cand purtati costum de baie. Dr. Zegrea va discuta cu Dvs. in timpul primei consultatii in legatura cu plasarea inciziei.

Lipoaspiratia nu este un tratament al obezitatii si nici o metoda de control a greutatii. Este indicata numai pentru a reduce depozitele localizate de grasime ce nu raspund la dieta si sport. Dr. Zegrea va poate oferi informatii despre nutritie si sport, dar in cele din urma depinde numai de Dvs. sa pastrati rezultatul acestei interventii.

CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
DUPA OPERATIE?

Dr. Zegrea va va vedea a doua zi dupa operatie, si eventual in a 4-a zi. Apoi, va veti intoarce la 7 zile dupa operatie pentru indepartarea firelor de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveti de facut in continuare, precum si despre orice alte probleme ati putea avea. Dupa aceasta vizita, este indicat sa reveniti la control dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni si un an.

Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau nelamuriri in timpul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare la un moment ulterior, puteti oricand sa-l contactati pe Dr. Zegrea.

CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

DE RETINUT


DURATA OPERATIEI:

1-3 ore (in functie de amploarea operatiei)

ANESTEZIA:

Locala sau generala

SPITALIZAREA:

De obicei o noapte de cazare in clinica noastra este necesara in cazul in care se apeleaza la anestezie generala

EFECTE SECUNDARE:

Umflarea temporara a zonei aspirate, echimoze, si durere moderata

RISCURI CHIRURGICALE:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, asimetria zonelor aspirate, efectul incomplet al operatiei

RECUPERAREA:

La 1 – 2 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

La 8 – 12 saptamani se dezumfla complet zona operata

DURATA REZULTATELOR:

Poate fi permanenta daca se mentin dieta si un program constant de exercitii fizice

Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

DISCLAIMER

Rezultatele pot varia de la persoana la persoana
  Procedura