LIPOSCULPTURA CORPORALA


INJECTAREA DE GRASIME SAU LIPOFILLING ARE INDICATII EXTINSE IN CHIRURGIA COSMETICA. ZONELE CORPULUI CE POT BENEFICIA DE AUGMENTAREA DE VOLUM PRIN GRASIME PROPRIE SUNT FATA, DOSUL MAINILOR, SANII, FESELE SI ORICARE ZONA IN CARE EXISTA O DEPRESIUNE IN CONTURUL PIELII. LIPOFILLING-UL PRESUPUNE RECOLTAREA GRASIMII PROPRII DINTR-O ZONA A CORPULUI IN CARE SE GASESTE IN EXCES, PROCESAREA PRIN SPALARE/PURIFICARE, SI RE-INJECTAREA EI CU MARE ATENTIE CU AJUTORUL UNOR ACE SPECIAL CONCEPUTE, IN ZONELE CE NECESITA AUGMENTARE. PENTRU A OBTINE REZULTATUL PERMANENT DORIT, POATE FI NECESAR CA PROCEDURA SA FIE REPETATA DE MAI MULTE ORI.

LIPOFILLING (LIPOSCULPTURA CORPORALA)


Lipofilling-ul este procedura chirurgicala minim invaziva prin care se injecteaza grasimea proprie in zonele care necesita augmentarea volumului, producand rezultate sigure, de lunga durata si cu un aspect natural.


Lipofillingul este o procedura eleganta deoarece propriul tesut adipos al pacientului este folosit pentru a trata alte zone ale corpului. În acest fel se elimina riscul unei reactii de corp strain. Mai mult decat atat, grasimea este usor accesibila si la indemana (fiind sub piele), pentru pacient disconfortul sau morbiditatea fiind minime. Pentru a ajunge la rezultatul dorit uneori este necesar ca procedura de lipofilling sa fie repetata de cateva ori, ceea ce este foarte usor realizabil.

În esenta, lipofilling-ul este un auto-transplant de celule adipoase in zonele specifice dorite.

VIDEO


INTREBARI FRECVENTE

 • SUNT UN BUN CANDIDAT
  PENTRU LIPOSCULPTURA?
 • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
  DE LA PRIMA CONSULTATIE?
 • CE SE INTAMPLA
  IN ZIUA OPERATIEI?
 • CE PRESUPUNE RECUPERAREA
  DUPA INTERVENTIE?
 • CE AR TREBUI SA STIU
  DESPRE REZULTAT?
 • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
  DUPA OPERATIE?
 • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
SUNT UN BUN CANDIDAT
PENTRU LIPOSCULPTURA?

Pacientii care pot beneficia de grefarea de grasime sunt acele persoane care doresc augmentarea sau umplerea zonelor cu deficit de volum. Zonele cele mai frecvent grefate sunt fata (inclusiv buzele), mainile, fesele, depresiunile din conturul pielii rezultate in urma formarii de cicatrice sau a liposuctiei excesive, si sanii.

Consultatia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteti intr-o stare buna de sanatate fizica si mentala, cu asteptari realiste, atunci sunteti un candidat potrivit.


Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, ganditi-va bine la ce asteptari aveti si discutati-le cu Dr. Zegrea.

LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul consultatiei veti fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor si riscurilor ei, si veti discuta despre ceea ce doriti si ce va preocupa. Aceasta discutie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inteleaga exact ceea ce doriti si sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina si va lua in considerare anumiti factori, printre care cei determinanti pentru eficienta acestei proceduri sunt caracteristicile zonei ce necesita grefarea de grasime si disponibilitatea a suficient tesut adipos subcutanat. Alt factor important il reprezinta fumatul, care afecteaza negativ sansele de grefare a grasimii.

Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cele mai potrivite pentru Dvs. La sfarsitul consultatiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta costul interventiei chirurgicale si datele de programare ale interventiei chirurgicale.


Trebuie sa veniti la consultatie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniti la consultatie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este important sa ne puteti la dispozitie informatii medicale complete, deoarece acestea pot influenta rezultatul si recuperarea.

CE SE INTAMPLA
IN ZIUA OPERATIEI?

Interventia Dvs. chirurgicala de lipofilling va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operatiei pentru confortul dvs. si pentru a va diminua anxietatea. Procedura dureaza in general 1 ora, in functie de natura si complexitatea procedurii Dvs. În link-ul „Informatii pentru pacienti” veti gasi instructiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteti fumator/oare, va trebui sa renuntati la fumat cu minim 3 saptamani inainte de interventia chirurgicala. Aspirina si anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, asa ca ar trebui sa evitati sa luati aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de interventia chirurgicala.


Grasimea se recolteaza prin aspiratie cu ajutorul unei canule speciale de recoltare folosind o tehnica sterila. Odata ce se obtine grasime suficienta din zona donatoare, aceasta este apoi purificata prin spalare sau prin utilizarea unei centrifuge. În acest moment grasimea este plasata in zonele ce trebuiesc tratate. Pentru aceasta se foloseste o canula foarte fina de injectare.


Atunci cand se termina operatia, veti fi dus in zona de recuperare, unde veti fi in continuare monitorizat cu atentie pentru cateva ore.

CE PRESUPUNE RECUPERAREA
DUPA INTERVENTIE?

În perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veti experimenta un anume grad de disconfort si de durere. Cat sunteti in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veti pleca acasa, vi se va da o reteta pentru antibiotice si medicamente pentru durere.


Umflarea sau tumefactia va fi maxima in aproximativ a 3-a zi dupa procedura, dupa care va incepe sa se retraga. Dupa 7-10 zile de la interventie, zona tratata s-a ameliorat indeajuns incat sa aveti incredere sa va reluati activitatile sociale normale. Umflaturile (tumefierea) si vanataile se rezolva, de obicei, in decurs de 2-3 saptamani. Peste zona donatoare se aplica un pansament compresiv timp de 72 de ore. Este posibil ca sa fie aplicate pansamente si peste zonele tratate in functie de volumul injectat. Este indicat sa nu presati si sa nu dormiti pe zonele injectate pentru o saptamana. Dr. Zegrea va poate de asemenea instrui cu privire la un program de masaj limfatic al zonelor donatoare dupa procedura.

CE AR TREBUI SA STIU
DESPRE REZULTAT?

La 3 saptamani dupa interventie tumefierea zonelor tratate s-a rezolvat si atunci se pot vedea rezultatele procedurii, desi inca corectia poate parea exagerata. Dr. Zegrea de obicei supra-corecteaza, ceea ce inseamna ca injecteaza mai multa grasime decat este necesar, deoarece 10-40% din celulele transplantate de grasime nu vor supravietui. Proportia de celule de grasime care supravietuiesc variaza in functie de cat de mult se misca zona tratata. Rata supravietuirii este mult mai buna in zonele relativ imobile cum ar fi pometii sau sanii, in comparatie cu buzele sau mainile care se misca foarte mult. Rezultatul final este evaluat la 3 luni dupa interventie. La acel moment se poate observa de asemenea si imbunatatirea calitatii pielii de deasupra zonelor tratate ca un posibil efect secundar pozitiv.

Dupa rezorbtia initiala a unui procent din grasimea injectatata (intre 10% si 40%, in functie de mobilitatea zonei tratate), rezultatul poate fi considerat permanent. Odata ce celule adipoase transplantate s-au integrat in zona injectata, ele functioneaza ca si restul celulelor de grasime din organism, in sensul ca vor creste sau se vor reduce in functie de fluctuatiile de greutate. Daca va ingrasati, atunci si grasimea transplatata se va umfla proportional, iar daca slabiti semnificativ, si volumul de grasime din zona tratata se va reduce la randului lui.

CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
DUPA OPERATIE?

Dr. Zegrea va va vedea in a 3-a zi dupa interventie. Apoi, va veti intoarce la 6 zile dupa operatie pentru indepartarea firelor de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveti de facut in continuare, precum si despre orice alte probleme ati putea avea. Dupa aceasta vizita, este indicat sa reveniti la control dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni si un an. Daca este necesar sa se repete procedura, perioada optima este intre 3 si 6 luni dupa prima interventie.

Va rugam sa retineti ca relatia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiti sala de operatie. Daca aveti intrebari sau nelamuriri in timpul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare la un moment ulterior, puteti oricand sa-l contactati pe Dr. Zegrea.

CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

DE RETINUT


DURATA OPERATIEI:

1 ora (in functie de numarul zonelor tratate)

ANESTEZIA:

Anestezie locala infiltrativa a zonelor donatoare si a zonelor ce urmeaza a fi tratate

SPITALIZAREA:

În general nu este necesara

EFECTE SECUNDARE:

Zona donatoare: Umflarea temporara a zonei aspirate, echimoze (vanatai) si durere moderata

Zona tratata: echimoze (vanatai), umflarea temporara a zonelor tratate (mai ales a buzelor), disconfort

RISCURI CHIRURGICALE:

Asimetria zonelor tratate, neregularitati, extracorectie, infectie, efectul incomplet al operatiei

RECUPERAREA:

Dupa 3 zile incep sa se dezumfle zonele tratate

La 7-10 zile este posibila reintoarcerea la locul de munca si reinceperea activitatilor sociale, uneori fiind necesar machiajul zonelor tratate

La 2-3 saptamani se dezumfla zonele tratate

DURATA REZULTATELOR:

Dupa resorbtia initiala a unui procent din grasimea transplantata (intre 20% si 50%), la 3 luni rezultatul poate fi considerat permanent

Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

DISCLAIMER

Rezultatele pot varia de la persoana la persoana
  Procedura