LIFTINGUL

BRATELOR

liftingul bratelor, lifting de sprancene, lifting facial, rinoplastie, clinica estetica Bucuresti, lifting Bucuresti

LIFTINGUL BRATELOR SAU BRAHIOPLASTIA, ESTE O PROCEDURA CHIRURGICALA EFECTUATA PENTRU A CORECTA EXCESUL DE PIELE SI TESUTUL ADIPOS DE LA NIVELUL BRATELOR. ESTE O DIFICILA PROBLEMA CHIRUGICALA PENTRU CARE EXISTA DIVERSE SOLUTII, FIECARE CU AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE EI.

CHIRURGIA SILUETEI: LIFTINGUL BRATELOR


Liftingul braţelor, cunoscut şi sub denumirea de brahioplastie, este procedura chirurgicala care remodeleaza braţul prin reducerea excesului de grasime şi de piele. O intreaga varietate de tehnici excizionale impreuna cu lipoaspiraţia pot fi folosite pentru a efectua o brahioplastie.

INTREBARI FRECVENTE

 • SUNT UN BUN CANDIDAT
  PENTRU BRAHIOPLASTIE?
 • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
  DE LA PRIMA CONSULTATIE?
 • CE SE REALIZEAZA
  INTERVENTIA CHIRURGICALA?
 • CE SE INTAMPLA
  IN ZIUA OPERATIEI?
 • CE PRESUPUNE RECUPERAREA
  DUPA INTERVENTIE?
 • CE AR TREBUI SA STIU
  DESPRE REZULTAT?
 • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
  DUPA OPERATIE?
 • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
SUNT UN BUN CANDIDAT
PENTRU BRAHIOPLASTIE?

Liftingul braţelor poate fi efectuat din mai multe motive. Pacienţii care doresc doar un pic de conturare a formei braţului pot avea nevoie doar de liposucţie, in timp ce pacienţii care au pierdut in greutate şi au exces de piele sau pacienţii mai in varsta a caror piele este moale şi lasata pot beneficia de aceasta procedura.


Consultaţia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteţi un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteţi intr-o stare buna de sanatate fizica şi mentala, cu aşteptari realiste, atunci sunteţi un candidat potrivit.


Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, gandiţi-va bine la ce aşteptari aveţi şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

Brahioplastia dupa pierderea masiva de greutate.

Dupa pierderea masiva de greutate, pielea poate sa atarne lasand pacientul cu senzaţia ca braţele sunt inca grele. Brahioplastia poate fi efectuata pentru a indeparta ceea ce pacienţii numesc uneori „aripi de liliac” prin indepartarea excesului de grasime şi de piele de la nivelul braţului. Este important sa reţineţi ca incizia uneori se poate intinde de la subţioara sau piept, pana la cot şi uneori chiar sub cot. Daca pacientul mai are şi grasime pe langa excesul de piele, atunci Dr. Zegrea poate alege sa efectueze o liposucţie in acelaşi timp cu procedura, sau procedura va fi efectuata la cateva luni dupa liposucţie.

LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul consultaţiei veţi fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor şi riscurilor ei, şi veţi discuta despre ceea ce doriţi şi ce va preocupa. Aceasta discuţie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga exact ceea ce doriţi şi sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina braţele şi va lua in considerare anumiţi factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii şi conturul corpului Dvs. Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cel mai potrivite pentru Dvs. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare ale intervenţiei chirurgicale.


Trebuie sa veniţi la consultaţie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniţi la consultaţie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este important sa ne puneţi la dispoziţie informaţii medicale complete, deoarece acestea pot influenţa rezultatul şi recuperarea.

CE SE REALIZEAZA
INTERVENTIA CHIRURGICALA?

Aceasta procedura este efectuata sub anestezie generala şi de obicei dureaza intre 2 şi 3 ore. Înainte de a instalarea anesteziei, Dr. Zegrea va desena linia de incizie pe braţul Dvs. cu un marker. Pentru pacienţii care au doar grasime in exces in cantitate moderata, fara piele in exces, lipoaspiraţia este suficienta, iar inciziile vor fi punctiforme. În cazul pacienţilor ce au doar un exces minim de piele localizat langa subţioara (axila), procedura necesita doar o incizie limitata şi camuflata in subţioara. Daca pacienţii se prezinta cu multa piele in exces, aşa cum este cazul pacienţilor ce au scazut masiv in greutate, ţesuturile trebuiesc indepartate printr-o incizie ce se intinde de la cot, pe toata latura interno-posterioara a braţului, pana la subţioara, şi uneori chiar pana pe peretele lateral al pieptului.


În cazul in care exista grasime in exces, la inceputul procedurii se realizeaza lipoaspiraţia grasimii de la nivelul braţului. Apoi se realizeaza incizia şi se indeparteaza in bloc o tranşa de grasime şi piele. Apoi pielea este suturata la loc cu o combinaţie de fire absorbabile şi non-absorbabile, folosind tehnicile obişnuite ale chirurgiei estetice pentru a rezulta o cicatrice cat mai estetica şi greu de remarcat. Un tub de dren este plasat sub piele, in fiecare braţ, la subţioara, pentru a drena fluidul ce este produs in mod normal de catre organism in timpul perioadei de vindecare. Aceste tuburi de dren vor sta intre 2 şi 3 zile dupa operaţie.

CE SE INTAMPLA
IN ZIUA OPERATIEI?

Intervenţia Dvs. chirurgicala de brahioplastie va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Dupa operaţia va fi necesar sa ramaneţi o noapte sau doua in clinica. Operaţia dureaza in general 2-3 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operaţie.

În link-ul „Informatii pentru pacienti” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 3 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte şi dupa intervenţia chirurgicala.


Atunci cand se termina operaţia, veţi fi dus in zona de recuperare, unde veţi fi in continuare monitorizat cu atenţie. Braţele vor fi bandajate şi acoperite de maneci elastice.

CE PRESUPUNE RECUPERAREA
DUPA INTERVENTIE?

În perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veţi experimenta un anume grad de disconfort şi de durere. Primele 24 de ore dupa operaţie sunt perioada cea mai inconfortabila. Cat sunteţi in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veţi pleca acasa, vi se va da o reţeta pentru antibiotice şi medicamente pentru durere.


Este indicat ca primele zile dupa operaţie sa incercaţi sa staţi cu braţele sprijinite pe cateva perne, astfel incat sa fie deasupra nivelului inimii. O sa va reluaţi funcţionalitatea manilor incet şi progresiv, pe parcursul a 2-3 saptamani, pe masura ce acestea se dezumfla şi mişcarile lor nu va mai provoaca durere. Luaţi-va in calcul cel puţin 3 saptamani pentru a va recupera pe deplin. Tuburile de dren vor fi scoase la 2-3 zile dupa operaţie, in funcţie de cantitatea de fluid care se scurge.


Dupa operaţie va trebui sa purtaţi un pansament compresiv sau o maneca elastica timp de trei saptamani zi şi noapte, şi apoi numai in timpul nopţii pentru inca doua saptamani.

CE AR TREBUI SA STIU
DESPRE REZULTAT?

De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Dintre toate zonele pe care le trateaza Dr. Zegrea, el considera ca aceste cicatrici sunt cele mai proeminente, nu numai din cauza locaţiei, cat şi a modului in care se vindeca. Va trece aproximativ un an pana cand cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. Dr. Zegrea va discuta cu Dvs. in timpul primei consultaţii in legatura cu plasarea inciziei.


Liftingul braţelor nu este un tratament al obezitaţii şi nici o metoda de control a greutaţii. Este indicata numai pentru a reduce depozitele localizate de grasime ce nu raspund la dieta şi sport. Dr. Zegrea va poate oferi informaţii despre nutriţie şi sport, dar in cele din urma depinde numai de Dvs. sa pastraţi rezultatul acestei intervenţii.

CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
DUPA OPERATIE?

Dr. Zegrea va va vedea a doua zi dupa operaţie şi va va schimba pansamentul, şi apoi va va comunica programul urmatoarelor pansamente. În principiu, va veţi intoarce la 2-3 zile dupa operaţie pentru indepartarea tuburilor de dren, şi la 10-14 zile pentru scoaterea firelor de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste vizite, este indicat sa reveniţi la control dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an.


Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau nelamuriri in timpul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare la un moment ulterior, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

DE RETINUT


DURATA OPERATIEI:

2-3 ore (in functie de amploarea operatiei)

ANESTEZIA:

Generala

SPITALIZAREA:

De obicei o noapte sau doua de cazare in clinica noastra

EFECTE SECUNDARE:

Disconfort temporar, tumefierea, umflarea si tulburari de sensibilitate temporare ale zonei operate, echimoze, si durere

RISCURI CHIRURGICALE:

Durere, sangerare, infectie, afectarea rara a nervilor, asimetrie, efectul incomplet al operatiei, cicatrici foarte vizibile

RECUPERAREA:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 4 saptamani se pot relua activitatile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

DURATA REZULTATELOR:

Poate fi permanenta daca se mentine dieta si un program constant de exercitii fizice

Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

DISCLAIMER

Rezultatele pot varia de la persoana la persoana
  Procedura