Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  LIFTING

  DE SPRANCENE

  lifting de sprancene, lifting brazilian, clinica estetica Bucuresti

  Scopul unui lifting de sprancene este de a readuce sprancenele cazute in pozitia lor din tinerete.


  SCOPUL UNUI LIFTING DE SPRANCENE ESTE DE A READUCE SPRANCENELE CAZUTE IN POZITIA LOR DIN TINERETE. TREIMEA LATERALA A SPRANCENELOR NU ESTE SPRIJINITA DE CATRE MUSCHII FRONTALI, SI DE ACEEA SPRANCENELE AU TENDINTA DE A SE LASA IN JOS IN ACEA ZONA. ACEASTA VA FACE SA PARETI TRIST, SI DE MULTE ORI PROVOACA, DE ASEMENEA, RIDURI IN COLTUL EXTERIOR AL OCHIULUI.

  De ceva ani, metodele chirurgicale au fost foarte rar folosite pentru a corecta ridurile de pe frunte sau dintre sprancene, din momentul in care Dysport a inceput sa fie folosita preventiv şi pe scara larga cu rezultate bune. Cu toate acestea lasarea in jos a porţiunii exterioare a sprancenelor nu poate fi corectata in mod adecvat cu Dysport.

  Soluţia chirugicala pentru coborarea treimii laterale a sprancenelor reprezinta un lifting de sprancene. Acesta poate fi realizat in acelaşi timp cu un Facelift sau cu Lipofilling facial (injectarea de grasime proprie in riduri). Sprancenele cazute sunt adeseori insoţite de exces de piele pe pleoapele superioare, ce poate fi tratat printr-o corecţie a pleoapelor superioare (Blefaroplastie).

  Dar, in unele cazuri, un Lifting de sprancene este tot ce este necesar.

  VIDEO LIFTING DE SPRANCENE


  Corectarea sprancenelor cu Botox


  Recent am avut o cerere de corectare a uneia dintre sprancene, printr-o minima interventie cu BOTOX.


  Toxina botulininca blocheaza anumiti neuro-receptori, pe care corpul ii indeparteaza in timp. Procedura dureaza foarte putin si este nedureroasa, acul folosit fiind mai subtire decat firul de par.


  Urmareste intreaga procedura in video-ul filmat la clinica Elysium si transmis si in emisiunea Vibe by Ioana Voicu de la TVR1.

  CONSULTATIE 3D


  Vrei sa iti vezi noul tau aspect chiar inainte de efectuarea interventiei?

  Cu tehnologia imagistica 4D Crisalix, acum poti vedea in 4D cum vei arata dupa procedura chirurgicala

  SOLICITA CONSULTATIE 3D


   consultatii video 3D, consultatie video 4D, Crisalix

   INTREBARI FRECVENTE

   • SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU LIFTINGUL DE SPRANCENE?
   • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?
   • CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?
   • CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?
   • CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIE?
   • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?
   • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?
   • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
   SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU LIFTINGUL DE SPRANCENE?

   În timpul consultaţiei Dvs., dr. Zegrea va va evalua nu numai trasaturile faciale, dar va efectua şi o evaluare detaliata a istoricului Dvs. medical.

   În general, pacienţii care se gasesc intr-o stare buna de sanatate şi care au aşteptari realiste sunt candidaţii ideali pentru aceasta procedura.

   Scopul acestei proceduri este nu de a va schimba fizionomia, ci acela de a va restaura trasaturile tinereşti.

   LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

   În timpul acestei consultaţii veţi primi informaţiile legate de aceasta procedura, despre limitele şi riscurile ei, şi veţi discuta despre ce va aşteptaţi de la aceasta intervenţie şi despre ce va preocupa. Aceasta il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga ce aşteptari aveţi şi daca acestea sunt realist posibile. În timpul consultaţiei Dvs., dr. Zegrea va va evalua nu numai trasaturile faciale, dar va efectua şi o evaluare detaliata a istoricului Dvs. medical


   Dr. Zegrea va va pune intrebari despre subiecte medicale, şi va verifica daca aveţi afecţiuni ce pot pune probleme in timpul operaţiei şi dupa, cum ar fi tensiunea arteriala, riscul de formare a cheagurilor de sange, sau daca aveţi o tendinţa de a dezvolta cicatrici excesive. Este necesar sa veniţi la consultaţie pregatit sa discutaţi despre eventualele antecedente Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteţi furniza informaţii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuate, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizaţi informaţii complete. Deoarece punem intotdeauna pe primul loc siguranţa Dvs., daca va decideţi sa urmaţi procedurile recomandate, este posibil ca dr. Zegrea sa va ceara o confirmare de la medicul Dvs. generalist ca sunteţi apt medical pentru o intervenţie chirurgicala.


   La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta despre costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare.

   CUM SE REALIZEAZA ACEASTA INTERVENTIE CHIRUGICALA?

   O incizie de aproximativ 4 centimetri lungime se realizeaza in porţiunea cu par a pielii scalpului in dreptul parţii exterioare a sprancenei. Prin aceasta incizie pielea este decolata pana la nivelul sprancenei, ce este apoi elevata cu ajutorul a 2 sau 3 fire de sutura resorbabile. Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, deoarece se va netezi şi va disparea in aproximativ 6 saptamani in momentul in care firele ce tracţioneaza spranceana s-au resorbit. Acest pliu este de obicei camuflat de par. Pana atunci sprancenele au avut timp sa se fixeze in poziţia superioara, astfel incat rezultatul este permanent. Incizia este inchisa cu un fir de sutura extern, ce va fi scos dupa o saptamana. Aceeaşi procedura este apoi realizata la cealalta spranceana.

   Întreaga intervenţie dureaza intre 30 şi 45 de minute. La sfarşitul operaţiei se realizeaza un pansament uşor şi o masca rece se aplica peste pansament pentru a reduce umflatura zonei operate.

   CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

   Intervenţia Dvs. chirurgicala de Lifting de Sprancene va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Daca operaţia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneţi peste noapte in clinica. Operaţia dureaza in general 30-45 de minute, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. În cazul in care anestezia a fost generala este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. macar in prima zi dupa operaţie.

   În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 2 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte şi dupa intervenţia chirurgicala.

   Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Atunci cand intervenţia chirurgicala a luat sfarşit, veţi fi dus intr-o zona de recuperare, unde veţi continua sa fiţi monitorizat indeaproape intr-o atmosfera relaxata. Capul va fi acoperit de un pansament uşor.

   CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA INTERVENTIE?

   Este important sa realizaţi ca timpul necesar recuperarii dupa o intervenţie chirurgicala variaza foarte mult de la o persoana la alta, iar durerea este foarte subiectiva şi difera de la pacient la pacient. Acestea fiind spuse, probabil va fi nevoie sa luaţi medicaţie analgezica (pentru durere) in prima parte a perioadei de recuperare. Majoritatea pacienţilor intrerup medicaţia analgezica pana la sfarşitul primei saptamani.


   Este indicat sa va mişcaţi şi sa va daţi jos din pat chiar din ziua operaţiei, dar nu va planificaţi prea multe activitaţi pentru prima saptamana dupa operaţie. Primele 2-3 zile dupa operaţie este indicat sa va odihniţi sau sa dormiţi cu capul ridicat pe mai multe perne: statul cu tot corpul intins la orizontala (sau aplecatul in faţa al corpului) nu este indicat deoarece poate duce la amplificarea umflarii feţei. Puteţi reduce umflarea feţei şi vanataile prin aplicarea unei pungi reci (umpluta cu cuburi de gheaţa şi apa) şi invelita intr-un prosop subţire. Evitaţi caldura extrema şi fluctuaţiile de temperatura: nu folosiţi sauna şi nu faceţi o plimbare vioaie in frig urmata de intrarea la caldura in casa. Nu ar trebui sa resimţiţi o umflare intensa a pielii de pe frunte, combinata cu o senzaţie de apasare şi cu creşterea durerii. Aceste simptome indica o sangerare post-chirurgicala. Daca se intampla acest lucru, va trebui efectuata o mica intervenţie pentru eliminarea sangelui acumulat. Dar acest lucru se intampla doar in mai puţin de 1% din cazuri. Daca observaţi aceste simptome trebuie sa-l contactaţi imediat pe Dr. Zegrea.


   Nu sunt indicate insa timp de 3 saptamani exerciţiile sau activitaţile care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut, cum de asemenea nu sunt indicate in primele zile dupa operaţie intalnirile mondene obositoare. Reluarea majoritaţii activitaţilor normale, incluzand şi exerciţiile fizice, poate avea loc dupa 3 saptamani.

   CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

   Zona tratata poate avea un aspect tumefiat, cu vanatai ce se extind pana la nivelul pleoapei superioare şi a pielii din marginea laterala a ochiului. Aceasta este complet normal. Pleopele pot fi, de asemenea, uşor umflate a doua zi dupa operaţie. Vanataile dispar de obicei dupa o saptamana. Umflarea zonelor tratate uneori poate persista timp de 2-3 saptamani. Pliurile cutanate menţionate mai sus dispar dupa aproximativ 6 saptamani. Liftingul de Sprancene va produce o cicatrice in fiecare parte a capului ce se va atenua cu timpul şi care va fi camuflata de par.


   În cele mai multe cazuri, rezultatele Liftingului de Sprancene sunt permanente, cu excepţia unor eventuale modificari asociate cu procesul normal de imbatranire.

   CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

   Prima vizita va avea loc a doua zi dupa operaţie, iar a doua la 3-4 zile. La 6-7 zile va veţi intoarce din nou pentru a va fi extrase firele de sutura.


   În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceste prime doua vizite, veţi mai reveni la control la 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an. Cu ocazia acestor vizite, alte fotografii va vor fi facute, pentru a observa rezultatul acestei proceduri.


   Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare şi mai tarziu, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

   CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

   Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

   DE RETINUT


   DURATA OPERATIEI:

   1 ora (in functie de numarul zonelor tratate)

   ANESTEZIA:

   Anestezie locala infiltrativa a zonelor donatoare si a zonelor ce urmeaza a fi tratate

   SPITALIZAREA:

   În general nu este necesara

   EFECTE SECUNDARE:

   Zona donatoare: Umflarea temporara a zonei aspirate, echimoze (vanatai) si durere moderata

   Zona tratata: echimoze (vanatai), umflarea temporara a zonelor tratate (mai ales a buzelor), disconfort

   RISCURI CHIRURGICALE:

   Asimetria zonelor tratate, neregularitati, extracorectie, infectie, efectul incomplet al operatiei

   RECUPERAREA:

   Dupa 3 zile incep sa se dezumfle zonele tratate

   La 1 saptamana este posibila reintoarcerea la locul de munca si reinceperea activitatilor sociale, uneori fiind necesar machiajul zonelor tratate

   La 2-3 saptamani se dezumfla zonele tratate

   DURATA REZULTATELOR:

   Dupa resorbtia initiala a unui procent din grasimea transplantata (intre 20% si 50%), rezultatul poate fi considerat permanent

   Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

   PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

   DISCLAIMER

   Rezultatele pot varia de la persoana la persoana