IMPLANTURI

FESIERE

implant fesier, marire fese, brazilian butt lift, lifting brazilian, implanturi fesiere Bucuresti

IMPLANTURI FESIERE EFECTUATE DE UN CHIRURG PLASTICIAN REPREZINTA SINGURUL MOD CHIRURGICAL DE A FACE FESELE MAI BOMBATE SI MAI FERME. MARIREA FESELOR CU AJUTORUL ACESTOR IMPLANTURI FESIERE SILICONICE POATE OFERI UNEI PERSOANE O FORMĂ MAI PROPORȚIONATĂ ȘI ÎI POATE CREȘTE STIMA DE SINE.

AUGMENTAREA FESIERA PRIN IMPLANTURI SILICONICE (IMPLANTURI FESIERE)


Atunci cand fesele sunt “prea plate” sau “prea mici”, chirurgia ne permite sa crestem proiectia si/sau volumul cu ajutorul unui implant fesier, in acelasi mod ca la nivelul sanilor. Procedura de marire fese poate fi efectuata oricarei persoane sanatoase cu varsta peste 18 ani.


Efectul procedurii de augmentare fesiera nu consta numai in imbunatatirea aspectului fizic, dar si in cresterea increderii in sine.


Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si a International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

VIDEO IMPLANTURI FESIERE


INTREBARI FRECVENTE DESPRE IMPLANTURI FESIERE SI MARIRE FESE

 • SUNT O BUNA CANDIDATA
  PENTRU IMPLANTURI FESIERE?
 • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
  DE LA PRIMA CONSULTATIE?
 • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE
  SIGURANTA IMPLANTURILOR SILICONICE?
 • CE SE INTAMPLA
  IN ZIUA OPERATIEI?
 • CE PRESUPUNE RECUPERAREA
  DUPA INTERVENTIE?
 • CE AR TREBUI SA STIU
  DESPRE REZULTAT?
 • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
  DUPA OPERATIE?
 • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
SUNT O BUNA CANDIDATA
PENTRU IMPLANTURI FESIERE?

Cele mai bune candidate pentru marirea feselor sunt acele persoane care cauta sa-si imbunatateasca felul in care arata si nu sa semene cu un anume model ideal.

Daca sunteti sanatoas(a) fizic, aveti asteptari realiste si doriti sa aveti fesele marite intr-un mod rezonabil, atunci sunteti un/o candidat(a) potrivit(a) pentru aceasta interventie. Consultatia Dvs. cu Dr. Zegrea va stabili daca sunteti un/o candidat(a) potrivit(a).


Înainte de a va decide pentru o interventie chirurgicala, ganditi-va cu atentie la dorintele si asteptarile Dvs. si discutati-le cu Dr. Zegrea.

LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul acestei consultatii veti fi intrebat(a) in legatura cu dimensiunea si forma dorita a feselor si este bine sa discutati cu Dr. Zegrea despre orice credeti ca este important in legatura cu aspectul feselor dorit de Dvs. Aceasta il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inteleaga ce asteptari aveti si daca acestea sunt realist posibile. El va va examina corpul si va lua in considerare toti factorii, cum ar fi, marimea si forma feselor, calitatea pielii, dezvoltarea muschilor fesieri si pozitia bazinului. Daca fesele sunt prea mici si stratul adipos prea putin reprezentat, atunci poate fi recomandata o augmentare a feselor cu implanturi si grasime proprie. Dr. Zegrea va va explica ce tehnica chirurgicala este cea mai potrivita pentru Dvs. in functie de starea feselor si de tonusul pielii. La sfarsitul consultatiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical si apoi puteti discuta despre costul interventiei chirurgicale si datele de programare.


Este necesar sa veniti la consultatie pregatit(a) sa discutati despre antecedentele Dvs. medicale. Aceasta presupune sa puteti furniza informatii complete asupra problemelor Dvs. medicale, tratamentelor medicale efectuare, a interventiilor chirurgicale suferite in trecut si a medicatiei actuale si a alergiilor. Este foarte important pentru Dvs. sa furnizati informatii complete.

CE AR TREBUI SA STIU DESPRE
SIGURANTA IMPLANTURILOR SILICONICE?

Aceste implanturi fesiere utilizate in prezent sunt fabricate dintr-un buzunar plin cu un agent de umplere. Ele sunt asemanatoare in design cu implanturile mamare, dar sunt de o calitate superioara, deoarece buzunarul este mai gros si mai robust, iar


gelul siliconic ce le umple este mai dens si mai coeziv. Ca in cazul implanturilor mamare, buzunarul este realizat dintr-un elastomer siliconic si este considerat “pre-umplut” deoarece agentul de umplere este incorporat in timpul productiei. Prin urmare, gama de volume diferite este stabilita de producator. Exista mai multi producatori, precum si o varietate de tipuri de implanturi fesiere. Ca rezultat, exista mai multe forme si dimensiuni diferite. In practica, chirurgul trebuie sa aleaga implantul potrivit in functie de tipul corpului, de elasticitatea pielii si de rezultatele dorite. Este important sa se inteleaga si sa se accepte ca anumite implanturi cu un volum mai mare nu pot fi folosite intotdeauna, in special atunci cand silueta pacientului(ei) este supla, pielea este fina si stratul de grasime de la nivelul feselor nu are grosimea necesara. In acest caz, exista un risc prea mare ca implanturile sa fie vizibile.


In ciuda faptului ca implanturile fesiere sunt de o calitate si o rezistenta exceptionale, este teoretic posibil ca invelisul lor sa se rupa. Acest lucru se datoreaza faptului ca invelisul devine poros, apar una sau mai multe perforari, micro-fisuri sau chiar o rupere completa. Desi foarte rar, acest tip de incident ar putea fi rezultatul unei traume violente sustinute in aceasta zona, o injectare accidentala sau rezultatul unei uzuri sustinute pe carcasa implantului din cauza varstei sale. In orice caz, este posibil ca gelul din interiorul implantului sa curga, dar sa ramana in membrana peri-prostetica care izoleaza implantul. Acest lucru ar putea trece complet neobservat, fara consecinte notabile, dar ar putea conduce si la formarea unei “contracturi musculare”. Ruptura unui implant necesita, cel mai adesea, interventia chirurgicala pentru inlocuirea implantului.

CE SE INTAMPLA
IN ZIUA OPERATIEI?

Interventia Dvs. chirurgicala de augmentare fesiera va fi efectuata intr-un spital privat autorizat pentru chirurgie plastica, sub anestezie generala, indusa de un medic specialist anestezist. Nu aveti voie sa mancati sau se beti nimic cu 6 ore inaintea operatiei. Deoarece operatia va fi efectuata sub anestezie generala, va fi necesar sa ramaneti peste noapte in clinica. În link-ul „Informatii pentru pacienti” veti gasi instructiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteti fumator/oare, va trebui sa renuntati la fumat cu minim 2 saptamani inainte de interventia chirurgicala. Aspirina si anumite medicamente anti-inflamatorii (precum ibuprofenul-Nurofenul) pot provoca sangerari crescute, asa ca ar trebui sa evitati sa luati aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de interventia chirurgicala.


Un calmant oral va va fi administrat inaintea operatiei pentru confortul dvs. si pentru a va diminua anxietatea.


In functie de procedura care trebuie efectuata, operatia poate dura intre 45 si 90 de minute. Veti ramane in decubit ventral (cu fata in jos ) pe masa de operatie pe tot parcursul procedurii. Dr. Zegrea va face 2 mici incizii de 3 cm in piele, cate una pentru fiecare fesa, in pliul dintre fese, care este una dintre regiunile cele mai camuflate ale corpului. Urmand linia acestui pliu, se ascund cat mai mult posibil inciziile. Prin aceaste incizii, implanturile fesiere sunt apoi introduse si pozitionate.


Acestea sunt plasate sub muschiul fesier mare (gluteus maximus) pentru ca marginea implanturilor sa fie camuflate mai bine. La sfarsitul interventiei chirurgicale, se aplica un pansament rezistent la apa peste incizie si un pantalonas scurt elastic inainte de a va muta in zona de recuperare, unde veti continua sa fiti monitorizat(a) indeaproape intr-o atmosfera relaxata.

CE PRESUPUNE RECUPERAREA
DUPA INTERVENTIE?

Dupa operatie o sa va simtiti obosit(a) si disconfortul va fi moderat spre sever in primele 2-3 zile, dar asta nu insemna ca trebuie sa stati in pat. S-ar putea sa simtiti o durere moderata in primele zile dupa aceasta procedura, mai ales daca au fost folosite implanturi mari, si de asemenea o limitare a mobilitatii. Sunt recomandate 3-5 zile de odihna la domiciliu. Disconfortul si durerea pot fi controlate de medicamentele pentru durere administrate si prescrise de Dr. Zegrea. De asemenea, va vor fi prescrise si antibiotice.


In aceasta perioada initiala, este normal sa apara unele umflaturi, vanatai si disconfort la mers. Primul pansament va fi indepartat in saptamana de dupa operatie. Se inlocuieste apoi cu un pansament mai usor. Toate firele sunt resorbabile. O perioada de recuperare de 5 pana la 10 zile ar trebui respectata si se recomanda concediu medical in aceasta perioada.


Puteti incepe sa mergeti chiar din ziua operatiei, iar plimbarile scurte sunt indicate din a doua zi. Nu sunt indicate insa timp de 2 saptamani activitatile care va ridica pulsul peste 100 de batai pe minut, cum, de asemenea, nu sunt indicate in primele zile dupa operatie intalnirile mondene obositoare. Pacientii trebuie sa astepte cel putin 3 saptamani inainte de a continua orice activitate sportive.

CE AR TREBUI SA STIU
DESPRE REZULTAT?

Va dura 2 pana la 4 luni pentru ca rezultatul final sa apara. Acest lucru se datoreaza faptului ca este nevoie de timp ca fesele sa se vindece si sa devina din nou suple, pentru ca inciziile sa inceapa sa se vindece, pentru ca implanturile sa se stabilizeze si edemele post-chirurgicale sa dispara.


Operatia va imbunatati dimensiunea feselor si/sau forma sau proiectia lor. Cicatricile sunt de obicei foarte discrete. Augmentarea feselor imbunatateste forma corporala a pacientului si permite o mai mare libertate in stilurile de imbracaminte. In plus fata de aceste imbunatatiri fizice, ajungerea la un aspect corporal dorit duce adesea la o crestere a increderii in sine si a altor efecte psihologice benefice.


Scopul acestei proceduri este de a imbunatati ceea ce exista deja, nu de a atinge perfectiunea. Daca obiectivele individuale sunt clar definite si discutate cu chirurgul dvs, veti fi, fara indoiala, multumiti de rezultate.


Indiferent de durata de viata a implanturilor Dvs. si excluzand orice variatii semnificative de greutate, marimea feselor va ramane stabila in timp.

CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
DUPA OPERATIE?

Prima vizita va avea loc la 3-4 zile dupa operatie, iar a doua la 2 saptamani. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveti de facut in continuare, precum si despre orice alte probleme ati putea avea.

Dupa aceste prime doua vizite, veti mai reveni la control la 1 luna, 3 luni, 6 luni si un an. Daca aveti intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveti nevoie de informatii suplimentare si mai tarziu, puteti oricand sa-l contactati pe Dr. Zegrea.

CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

DE RETINUT


DURATA OPERATIEI:

1 – 1,5 ore (in functie de amploarea operatiei)

ANESTEZIA:

Generala

SPITALIZAREA:

O noapte de cazare in clinica noastra

EFECTE SECUNDARE:

Umflarea temporara a zonei operate, echimoze si disconfort la mers

RISCURI CHIRURGICALE:

Durere, ruperea implantului, sangerare, infectie, tulburari ale sensibilitatii la nivelul membrelor inferioare, intoarcerea implantului

RECUPERAREA:

La 5-10 zile reintoarcerea la locul de munca

La 3 saptamani se pot relua activitatile mai intense

La 2-4 luni apare rezultatul final

DURATA REZULTATELOR:

Poate fi necesara, dar nu obligatorie, schimbarea implantului la fiecare 10-15 ani

Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

DISCLAIMER

Rezultatele pot varia de la persoana la persoana
  Procedura