Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  CORECTIE

  CICATRICI


  Cicatricile pot fi in relief sau adancite faţa de conturul pielii inconjuratoare, diferite in culoare sau textura faţa de pielea sanatoasa din jur sau pot fi extrem de vizibile din cauza dimensiunii lor, a formei lor sau a locaţiei in care se afla.

  Opţiunile de tratament pot varia in funcţie de tipul şi forma cicatricilor, şi pot cuprinde:


  • Tratamente topice;
  • Procedee minim invazive;
  • Revizuirea chirurgicala folosind tehnici avansate de sutura a plagilor.

  Revizuirea cicatricilor prin tehnici de chirurgie plastica se realizeaza pentru a imbunataţi aspectul sau starea unei cicatrice localizata oriunde pe corp, prin minimizarea ei, astfel incat sa fie in concordanţa cu tonul şi textura pielii inconjuratoare. Deşi prin corecţia unei cicatrice se poate ajunge la un rezultat mai placut estetic sau se poate imbunataţi o cicatrice ce s-a vindecat prost, o cicatrice nu poate fi complet ştearsa.

  Diferitele forme in care se poate dezvolta o cicatrice sunt:

  Cicatricile caracterizate prin modificari de culoare, neregularitaţi ale suprafeţei şi alte cicatrice mai subtile pot fi imbunataţite estetic prin intervenţie chirurgicala sau alte tratamente recomandate de Dr. Zegrea. Acest tip de cicatrice nu afecteaza funcţia şi nu provoaca disconfort fizic, şi cuprinde cicatricile provocate de acnee, precum şi cele rezultate in urma traumatismelor minore sau inciziilor chirurgicale anterioare.

  Cicatricile hipertrofice sunt formate din ţesut gros cicatriceal ce se dezvolta direct pe rana. Ele sunt adesea ridicate, roşii şi/sau dureroase, şi pot deveni mai late cu timpul. Pot fi hiperpigmentate (mai inchise la culoare) sau hipopigmentate (mai deschise la culoare).

  Cheloidele sunt mai mari decat cicatricile hipertrofice. Pot fi dureroase sau provoca mancarimi, şi se pot increţi. Ele se extind dincolo de marginile ranii sau inciziei iniţiale. Cicatricile cheloide pot aparea oriunde pe corp, dar se dezvolta mai frecvent in zonele unde exista doar puţin ţesut adipos sub ele, cum ar fi faţa, gatul, urechile, pieptul sau umerii.

  Contracturile sunt acele cicatrici care restricţioneaza mişcarea datorita faptului ca in timpul procesului de vindecare, pielea şi ţesuturile de dedesubt fuzioneaza, aderand unele de celelalte. Ele pot sa apara atunci cand se pierde mult ţesut, aşa cum se intampla dupa o arsura. Contracturile pot aparea, de asemenea, atunci cand o cicatrice traverseaza o articulaţie, restricţionand mişcarea degetelor, a coatelor, genunchilor sau a gatului.

  În funcţie de ce tip de cicatrice aveţi, Dr. Zegrea va determina ce tehnici de chirurgie plastica sunt potrivite pentru a le imbunataţi aspectul.

  INTREBARI FRECVENTE

  • SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU CORECTIA CICATRICILOR?
  • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?
  • CUM SE REALIZEAZA
   CORECTIA CICATRICILOR?
  • CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?
  • CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA CORECTIA CICATRICILOR?
  • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?
  • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?
  • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
  SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU CORECTIA CICATRICILOR?

  Consultaţia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteţi un candidat potrivit. Corecţia cicatricilor este procedura extrem de individualizata ce trebuie realizata pentru Dvs., şi nu pentru a indeplini dorinţele altcuiva sau pentru a incerca sa va incadraţi in orice fel de imagine ideala. Revizuirea cicatricilor poate fi efectuata persoanelor de orice varsta şi poate fi o opţiune buna pt Dvs. daca:


  • Va deranjeaza o cicatrice localizata oriunde pe corp;
  • Nu aveţi alte afecţuni medicale ce pot afecta vindecarea sau cicatrizarea;
  • Sunteţi ne-fumator;
  • Aveţi o atitudine pozitiva şi obiective realiste referitor la ce se poate realiza prin revizuirea cicatricilor;
  • Nu aveţi acnee activa sau alta afecţiune a pielii in zona ce trebuie tratata.

  Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, gandiţi-va bine la ce aşteptari aveţi şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

  LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

  În timpul consultaţiei veţi fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor şi riscurilor ei, şi veţi discuta despre ceea ce doriţi şi ce va preocupa. Aceasta discuţie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga exact ceea ce doriţi şi sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina cicatricile şi va lua in considerare anumiţi factori, cum ar fi localizarea lor şi starea ţesuturilor din jur. Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cel mai potrivite pentru Dvs. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare ale intervenţiei chirurgicale.


  Trebuie sa veniţi la consultaţie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniţi la consultaţie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este important sa ne puteţi la dispoziţie informaţii medicale complete, deoarece acestea pot influenţa rezultatul şi recuperarea.

  CUM SE REALIZEAZA<br/>CORECTIA CICATRICILOR?

  Gradul de imbunataţire ce poate fi atins prin revizuirea cicatricilor depinde de gradul cicatrizarii, de tipul, marimea şi localizarea cicatricei. În anumite cazuri o singura tehnica, chiar şi ne-chirurgicala, poate oferi o imbunataţire semnificativa. Cu toate acestea, Dr. Zegrea poate recomanda o combinaţie de tehnici de revizuire a cicatricilor pentru a obţine cele mai bune rezultate.


  Tipurile de tratamente posibile de corecţie a cicatricilor cuprind:


  • Tratamente topice: cum sunt unguentele, gelurile, benzile sau compresia externa;
  • Substanţele injectabile sunt adesea folosite pentru a umple cicatricile adancite sau concave. Substanţele folosite pot fi acidul hialuronic, grasimea proprie etc.;
  • Tratamente de suprafaţa: laser sau dermaroller;
  • Excizia chirurgicala a vechii cicatrici şi inchiderea noii rani folosind tehnici avansate de sutura chirugicala;
  • Expandarea tisulara pentru a furniza ţesut sanatos in cazul cicatricilor extensive, cum sunt cele dupa arsuri.
  CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

  Intervenţia Dvs. de corecţie a cicatricilor va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Operaţia dureaza in general pana intr-o ora, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs.

  În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 3 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala.


  Atunci cand se termina operaţia, veţi fi dus in zona de recuperare, unde veţi fi in continuare monitorizat cu atenţie. Zonele tratate vor fi pansate sau bandajate.

  CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA CORECTIA CICATRICILOR?

  Faza iniţiala de vindecare dupa o intervenţie de revizuire a cicatricilor poate sa implice umflarea zonei tratate, modificari de culoare sau disconfort şi poate dura 1 sau 2 saptamani. Vindecarea va continua timp de mai multe luni şi pe masura ce noua cicatrice se vindeca, progresiv se va subţia şi estompa.


  Va vor fi date instrucţiuni specifice ce vor cuprinde medicamentele ce trebuie luate sau unguentele ce trebuie aplicate, precum şi datele vizitelor urmatoare. În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru perioada post-operatorie. Respectarea instrucţiunilor Dr. Zegrea este cheia pentru succesul acestui tratament. Este important ca inciziile chirurgicale sa nu fie supuse forţelor excesive, abraziunilor sau mişcarii in decursul perioadei de vindecare. Toate inciziile vor fi extrem de sensibile la lumina soarelui sau radiaţiile ultraviolete in timpul fazei de vindecare şi sunt de evitat timp de un an dupa operaţie. Daca totuşi trebuie sa va expuneţi, utilizaţi o crema de protecţie solara cu un SPF 20 sau 25 şi ce conţine oxid de zinc.

  CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

  Rezultatul final al intervenţiei chirurgicale de corecţie a cicatricilor este permanent, dar insa, este necesar sa se finalizeze procesul de vindecare sau maturizare a cicatrilor, ce dureaza intre 8 luni şi un an, pana ce rezultatul final sa poata fi vizibil, moment in care noua cicatrice s-a vindecat complet şi s-a estompat.

  Practica medicinei şi a chirurgiei nu este o ştiinţa exacta. Deşi rezultatele bune sunt de aşteptat, nu exista garanţia lor. În anumite situaţii, poate sa nu fie posibil a se obţine rezultatele optime cu o singura operaţie, astfel o alta intervenţie poate fi necesara.

  CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

  Dr. Zegrea va va vedea a doua zi dupa operaţie şi va va schimba pansamentul, şi apoi va va comunica programul urmatoarelor pansamente. În principiu, va veţi intoarce la 2-3 zile dupa operaţie, şi apoi la 6-10 zile pentru scoaterea firelor de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceaste vizite, este indicat sa reveniţi la control dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an.

  Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau nelamuriri in timpul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare la un moment ulterior, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

  CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

  Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultaţie, in funcţie de particularitaţile cazului Dvs. şi de amploarea intervenţiei chirugicale alese.

  DE RETINUT


  DURATA OPERATIEI:

  30-45 de minute (in funcţie de lungimea şi numarul cicatricilor)

  ANESTEZIA:

  Locala

  SPITALIZAREA:

  Nu este necesara

  EFECTE SECUNDARE:

  Disconfort temporar, tumefiere, echimoze, şi durere

  RISCURI CHIRURGICALE:

  Durere, sangerare, infecţie, cicatrizare nefavorabila, tulburari de sensibilitate, efectul incomplet al operaţiei

  RECUPERAREA:

  În funcţie de tipul şi localizarea cicatricilor

  DURATA REZULTATELOR:

  Permanenta, dar rezultatul final este vizibil la 8-12 luni dupa operaţie

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

  DISCLAIMER

  Rezultatele pot varia de la persoana la persoana