Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  CHIRURGIA

  MAINII

  chirurgie plastica bucuresti, chirurgia mainii, doctor estetician bucuresti, chirurg plastician

  Daca mana va este afectata in orice fel, chirurgia mainii poate imbunataţI starea dvs. Acest tip de intervenţii chirurgicale foarte specializate pot trata afecţiuni care va provoaca durere şI va afecteaza puterea, funcţia şI flexibilitatea mainii şI a degetelor. Chirurgia mainii urmareşte sa restaureze pana aproape de normal funcţia mainii şI a degetelor accidentate de un traumatism, sau sa corecteze anomaliile prezente de la naştere.

  Concret, chirurgia mainii poate trata printre multe alte afecţiuni şi pe urmatoarele:

  Sindromul de canal carpian

  chirurgie plastica bucuresti, chirurgia mainii, doctor estetician bucuresti, chirurg plastician

  Este o afecţiune provocata de presiunea exercitata asupra nervului median la nivelul incheieturii mainii, sau a canalului carpian. Simptomele sunt: durere, furnicaturi, amorţeala degetelor, slabiciunea sau senzaţia de arsura a degetelor. Sindromul de canal carpian este asociat cu mai multe condiţii, printre care: mişcare repetitiva sau suprasolicitare, retenţia de lichide din timpul sarcinii, leziunea nervului in canalul carpian, sau artrita reumatoida.

  Maladia Dupuytren

  chirurgie plastica bucuresti, chirurgia mainii, doctor estetician bucuresti, chirurg plastician

  Este o tulburare dizabilitanta a mainii in cadrul careia se formeaza la nivelul palmei corzi şi noduli de ţesut asemanator cu cel cicatriceal, ce se pot extinde şi la degete. Poate limita mişcarile normale ale degetelor, indoindu-le intr-o poziţie anormala.

  Leziunile traumatice ale tendoanelor

  Foarte frecvent in urma unui traumatism la nivelul mainii sunt lezate tendoanele flexoare sau extensoare ce realizeaza mişcararile de indoire sau intindere a degetelor şi a incheieturii mainii. Leziunile pot fi parţiale sau totale. În cazul leziunilor totale, anumite mişcari de flexie sau extensie nu mai pot fi realizate, iar degetul sau incheietura afectate prezinta o poziţie vicioasa.

  Sindromul de Tunel Cubital

  chirurgie plastica bucuresti, chirurgia mainii, doctor estetician bucuresti, chirurg plastician

  Sindromul de tunel cubital este o efecţiune provocata de presiunea exercitata asupra nervului ulnar la nivelul cotului. Exista o protuberanţa a osului in porţiunea mediala a cotului (epicondilul medial) pe sub care trece nervul ulnar. La acest nivel nervul ulnar se afla direct pe os şi este sensibil la presiune. Cand presiunea este destul de mare ca sa perturbe funcţia nervului, pot aparea urmatoarele simptome: amorţeala, furnicaturi şi durere pot fi simţite in cot, antebraţ, mana şi/sau degete.

  INTREBARI FRECVENTE

  • SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU CHIRURGIA MAINII?
  • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?
  • CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?
  • CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA OPERATIE?
  • CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?
  • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?
  • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
  SUNT UN BUN CANDIDAT PENTRU CHIRURGIA MAINII?

  Consultaţia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteţi un candidat potrivit.

  Chirurgia mainii consta din proceduri extrem de individualizate ce pot fi efectuate pe persoane de orice varsta şi poate fi o opţiune buna pt Dvs. daca:


  • Nu aveţi alte afecţuni medicale ce pot afecta vindecarea sau cicatrizarea;
  • Sunteţi ne-fumator;
  • Aveţi o atitudine pozitiva şi obiective realiste referitor la ce se poate realiza prin chirurgia mainii;
  • Sunteţi dedicat sa respectaţi planul de tratament prescris de Dr. Zegrea;
  • În anumite condiţii chirurgia mainii este necesara pentru a trata ranile şi pentru a ameliora afecţiunile dureroase.

  Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, gandiţi-va bine la ce aşteptari aveţi şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

  LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT DE LA PRIMA CONSULTATIE?

  În timpul consultaţiei veţi fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor şi riscurilor ei şi veţi discuta despre ceea ce doriţi şi ce va preocupa. Aceasta discuţie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga exact ceea ce doriţi şi sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina mainile şi va lua in considerare anumiţi factori, cum ar fi mobilitatea, sensibilitatea şi forţa degetelor şi a mainii Dvs. Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cele mai potrivite pentru Dvs. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare ale intervenţiei chirurgicale.

  Trebuie sa veniţi la consultaţie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniţi la consultaţie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este important sa ne puneţi la dispoziţie informaţii medicale complete, deoarece acestea pot influenţa rezultatul şi recuperarea.

  CE SE INTAMPLA IN ZIUA OPERATIEI?

  Intervenţia Dvs. de chirurgia mainii va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Daca operaţia s-a efectuat sub anestezie generala, atunci va fi necesar sa ramaneţi o noapte in clinica. Operaţia dureaza in general 1-2 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operaţie.

  În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 3 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala.

  Atunci cand se termina operaţia, veţi fi dus in zona de recuperare, unde veţi fi in continuare monitorizat cu atenţie. Zonele tratate vor fi bandajate şi mana va fi imobilizata pe o atela.

  CE PRESUPUNE RECUPERAREA DUPA OPERATIE?

  Dupa operaţie, mana va fi bandajata şi imobilizata pe o atela daca este considerat necesar.

  Daca au fost puse tuburi de dren, acestea vor fi scoase pana in 5 zile dupa operaţie, in funcţie de cantitatea de fluid care se scurge. Va trebui sa ţineţi o evidenţa, pentru a inregistra ce cantitate de fluid se scurge zilnic. Îngrijirea inciziilor din jurul tuburilor de dren este uşoara, şi veţi fi invaţat cum sa aveţi grija de aceste zone inainte de a pleca din clinica. De asemenea, puteţi gasi la link-ul „Informaţii pentru pacienţi” instrucţiuni referitoare la ingrijirea tuburilor de dren.

  Dupa operaţie, fizioterapia este esenţiala pentru restabilirea puterii, flexibilitaţii şi a mobilitaţii. Daca incercaţi prea devreme mişcarile normale, exista riscul de re-accidentare. Rezultatul final al operaţiei este direct proporţional de urmarirea cu stricteţe a programului de fizioterapie şi a instrucţiunilor Dr. Zegrea şi a kinetoterapeutului recomandat de Dr. Zegrea.

  CE AR TREBUI SA STIU DESPRE REZULTAT?

  Rezultatul final al intervenţiei chirurgicale realizate asupra mainii Dvs. se va vedea in timp. Cu toate ca progresele ştiinţifice inregistrate in chirurgia mainii aproape ca pot realiza miracole in reconstrucţie şi replantare, rezultatul fiecarei operaţii nu poate fi pe deplin prevazut.

  Daca aţi avut o intervenţie pentru a corecta sindromul de canal carpian, modificarea conform recomandarilor Dr. Zegrea a rutinei din timpul lucrului este esenţiala pentru pastrarea rezultatului pe termen lung. Rezultatul final poate sa nu fie aparent pentru mai multe luni. Daca procedura a implicat microchirugia, un an este termenul considerat adecvat pentru a atinge funcţionalitatea finala

  CATE VIZITE TREBUIE SA FAC DUPA OPERATIE?

  Dr. Zegrea va va vedea a doua zi dupa operaţie şi va va schimba pansamentul, şi apoi va va comunica programul urmatoarelor pansamente. În principiu, va veţi intoarce la 2-3 zile dupa operaţie pentru indepartarea tuburilor de dren, şi la 10-14 zile pentru scoaterea firelor de sutura. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceaste vizite, este indicat sa reveniţi la control, dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an.

  Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau nelamuriri in timpul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare la un moment ulterior, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

  CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

  Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultaţie, in funcţie de particularitaţile cazului Dvs. şi de amploarea intervenţiei chirugicale alese.

  DE RETINUT


  DURATA OPERATIEI:

  1-2 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

  ANESTEZIA:

  Locala sau generala

  SPITALIZAREA:

  Daca s-a folosit anestezia generala, de obicei o noapte de cazare in clinica noastra

  EFECTE SECUNDARE:

  Disconfort temporar, tumefierea, umflarea şi anchilozarea temporara ale zonei operate, echimoze, şi durere

  RISCURI CHIRURGICALE:

  Durere, sangerare, infecţie, cicatrizare nefavorabila, tulburari de sensibilitate, efectul incomplet al operaţiei

  RECUPERAREA:

  În funcţie de fiecare afecţiune

  DURATA REZULTATELOR:

  Poate fi permanenta daca se respecta indicaţiile şi programul de fizioterapie

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE

  DISCLAIMER

  Rezultatele pot varia de la persoana la persoana