ABDOMINOPLASTIA


LIPOSUCTIA TRATEAZA ZONELE CU GRASIME IN EXCES DE LA NIVELUL ABDOMENULUI, FESELOR, SOLDURILOR, COAPSELOR, GAMBELOR, SANILOR, SPATELUI, BRATELOR SI GATULUI. DENUMIREA DE „LIPOSCULPTURA” ESTE MAI POTRIVITA, DEOARECE PROCESUL DE ELIMINARE A GRASIMII PRIN ASPIRATIE CREEAZA FORME SI CONTURURI MAI SUPLE SI MAI APROPIATE DE CELE IDEALE.

CHIRURGIA SILUETEI: ABDOMINOPLASTIA

Abdominoplastia este procedura chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de pe abdomen, si atunci cand este necesar, se strang muşchii abdomenului pentru a-i conferi acestuia un aspect plat şi ferm.


Excesul de piele care uneori rezulta din sarcinile anterioare sau din fluctaţiile extreme in greutate, şi depozitele localizate de grasime care sunt rezistente la dieta, sunt cateva din motivele pentru care o persoana recurge la aceasta procedura. Totuşi, abdominoplastia nu este o metoda de pierdere in greutate.

VIDEO


Video 3D despre Abdominoplastia Totala

Video 3D despre Mini-Abdominoplastie

GALERIE


INTREBARI FRECVENTE

 • SUNT UN BUN CANDIDAT
  PENTRU ABDOMINOPLASTIE?
 • LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
  DE LA PRIMA CONSULTATIE?
 • CUM SE REALIZEAZA
  INTERVENTIA CHIRURGICALA?
 • CE SE INTAMPLA
  IN ZIUA OPERATIEI?
 • CE PRESUPUNE RECUPERAREA
  DUPA INTERVENTIE?
 • CE AR TREBUI SA STIU
  DESPRE REZULTAT?
 • CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
  DUPA OPERATIE?
 • CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?
SUNT UN BUN CANDIDAT
PENTRU ABDOMINOPLASTIE?

Consultaţia Dvs. cu dr. Zegrea, va stabili daca sunteţi un candidat potrivit pentru aceasta procedura. Daca sunteţi intr-o stare buna de sanatate fizica şi mentala, cu aşteptari realiste, atunci sunteţi un candidat potrivit.


Înainte de a va decide asupra acestei proceduri, gandiţi-va bine la ce aşteptari aveţi şi discutaţi-le cu Dr. Zegrea.

LA CE AR TREBUI SA MA ASTEPT
DE LA PRIMA CONSULTATIE?

În timpul consultaţiei veţi fi informat asupra acestei proceduri, asupra limitelor şi riscurilor ei, şi veţi discuta despre ceea ce doriţi şi ce va preocupa. Aceasta discuţie il va ajuta pe Dr. Zegrea sa inţeleaga exact ceea ce doriţi şi sa determine daca poate fi realizabil in mod realist. Dr. Zegrea va va examina corpul şi va lua in considerare anumiţi factori, cum ar fi calitatea tonusului pielii Dvs. şi conturul corpului Dvs. Dr. Zegrea va va explica ce tehnici chirurgicale sunt cele mai potrivite pentru Dvs. La sfarşitul consultaţiei, Dr. Zegrea va va face fotografiile pentru dosarul Dvs. medical şi apoi puteţi discuta costul intervenţiei chirurgicale şi datele de programare ale intervenţiei chirurgicale.


Trebuie sa veniţi la consultaţie pregatit pentru a discuta istoricul Dvs. medical. Aceasta presupune sa veniţi la consultaţie pregatit cu o lista a eventualelor Dvs. probleme medicale, a intervenţiilor chirurgicale suferite in trecut, şi a medicaţiei actuale şi a alergiilor. Este important sa ne puneţi la dispoziţie informaţii medicale complete, deoarece acestea pot influenţa rezultatul şi recuperarea.

CUM SE REALIZEAZA
INTERVENTIA CHIRURGICALA?

Aceasta procedura este efectuata sub anestezie generala şi de obicei dureaza intre 3 şi 4 ore. Înainte de a instalarea anesteziei, Dr. Zegrea va desena linia de incizie pe abdomenul Dvs. cu un marker. Incizia se va extinde cel puţin de la un şold la celalalt chiar deasupra zone pubiene.


În anunite cazuri, la inceputul procedurii se poate realiza lipoaspiraţia grasimii in exces de la nivelul abdomenului şi al flancurilor. Apoi se realizeaza incizia şi pielea este separata de pe peretele abdominal. Ombilicul este detaşat apoi de piele, dar ramane fixat de peretele abdominal. Muşchii abdominali sunt apoi stranşi prin suturi, şi pielea este re-aranjata peste abdomen. Ombilicul este marcat şi aranjat in noua poziţie, iar pielea cu grasimea in exces sunt indepartate. Pielea este suturata la loc cu o combinaţie de fire absorbabile şi non-absorbabile. Doua tuburi de drenaj sunt plasat sub piele, inferior de incizie, pentru a drena fluidul ce este produs in mod normal de catre organism in timpul perioadei de vindecare. Aceste tuburi de dren vor sta intre 5 şi 7 zile dupa operaţie.


Exista mai multe variante ale acestei proceduri, atat in ce priveşte incizia, cat şi tehnica chirurgicala in sine. În anumite cazuri este posibil sa se evite incizia din jurul ombilicului şi detaşarea lui. În cazul in care pielea in exces este minima, iar depozitul de grasime in exces este situat doar sub ombilic, este necesara doar o incizie orizontala scurta. Aceasta varianta se numeşte abdominoplastie parţiala sau mini-abdominoplastie.

CE SE INTAMPLA
IN ZIUA OPERATIEI?

Intervenţia Dvs. chirurgicala de abdominoplastie va fi efectuata intr-o clinica autorizata de chirurgie plastica, sub anestezie locala sau generala, indusa de un medic specialist anestezist. Un calmant oral va va fi administrat inaintea operaţiei pentru confortul dvs. şi pentru a va diminua anxietatea. Dupa operaţie va fi necesar sa ramaneţi o noapte sau doua in clinica. Operaţia dureaza in general 3-4 ore, in funcţie de natura şi complexitatea procedurii Dvs. Este de preferat sa aveţi pe cineva care sa petreaca noaptea cu Dvs. in primele zile dupa operaţie.


În link-ul „Informaţii pentru pacienţi” veţi gasi instrucţiunile necesare pentru pregatirea pre-operatorie. Daca sunteţi fumator/oare, va trebui sa renunţaţi la fumat cu minim 3 saptamani inainte de intervenţia chirurgicala. Aspirina şi anumite medicamente anti-inflamatorii pot provoca sangerari crescute, aşa ca ar trebui sa evitaţi sa luaţi aceste medicamente pentru o perioada de timp inainte de intervenţia chirurgicala.


Atunci cand se termina operaţia, veţi fi dus in zona de recuperare, unde veţi fi in continuare monitorizat cu atenţie.

CE PRESUPUNE RECUPERAREA
DUPA INTERVENTIE?

În perioada imediat urmatoare procedurii chirurgicale veţi experimenta un anume grad de disconfort şi de durere. Primele 24 de ore dupa operaţie sunt perioada cea mai inconfortabila. Cat sunteţi in clinica vi se vor administra intravenos medicamente pentru durere. Atunci cand veţi pleca acasa, vi se va da o reţeta pentru antibiotice şi medicamente pentru durere.


Luaţi-va in calcul cel puţin 3 saptamani pentru a va recupera pe deplin. În primele 10 zile veţi merge aplecat de spate. În timp, pe masura ce pielea se intinde, va veţi putea indrepta incet in sus. Tuburile de dren vor fi scoase pana la finalul primei saptamani de dupa operaţie, in funcţie de cantitatea de fluid care se scurge.


Dupa operaţie va trebui sa purtaţi un pansament compresiv sau un corset elastic timp de doua saptamani zi şi noapte, şi apoi numai in timpul nopţii pentru inca doua saptamani.

CE AR TREBUI SA STIU
DESPRE REZULTAT?

De fiecare data cand se intervine chirurgical asupra corpului Dvs. va rezulta o cicatrice. Cu toate ca aceasta se va cicatriza foarte bine, ea va ramane intotdeauna prezenta. Va trece aproximativ un an pana cand cicatricea se va maturiza complet şi işi va schimba culoarea din roz/roşiatic intr-o nuanţa decolorata a pielii. De obicei nu va fi vizibila cand purtaţi costum de baie. Dr. Zegrea va discuta cu Dvs. in timpul primei consultaţii in legatura cu plasarea inciziei.


Abdominoplastia nu este un tratament al obezitaţii şi nici o metoda de control a greutaţii. Este indicata numai pentru a reduce depozitele localizate de grasime ce nu raspund la dieta şi sport. Dr. Zegrea va poate oferi informaţii despre nutriţie şi sport, dar in cele din urma depinde numai de Dvs. sa pastraţi rezultatul acestei intervenţii.

CATE VIZITE TREBUIE SA FAC
DUPA OPERATIE?

Dr. Zegrea va va vedea a doua zi dupa operaţie şi va va schimba pansamentul, şi apoi va va comunica programul urmatoarelor pansamente. Apoi, va veţi intoarce la 7 zile dupa operaţie pentru indepartarea firelor de sutura şi a tuburilor de dren. În timpul vizitelor postoperatorii, dr. Zegrea va discuta cu Dvs. despre ce aveţi de facut in continuare, precum şi despre orice alte probleme aţi putea avea. Dupa aceasta vizita, este indicat sa reveniţi la control, dupa 3 saptamani, 6 saptamani, 3 luni, 6 luni şi un an.


Va rugam sa reţineţi ca relaţia Dvs. cu Dr. Zegrea nu se termina atunci cand parasiţi sala de operaţie. Daca aveţi intrebari sau va preocupa ceva in decursul perioadei de recuperare, sau aveţi nevoie de informaţii suplimentare şi mai tarziu, puteţi oricand sa-l contactaţi pe Dr. Zegrea.

CARE ESTE COSTUL OPERATIEI?

Costul general informativ al acestei proceduri il puteti gasi aici: „Preturi”, dar acesta este orientativ deoarece costul final va fi stabilit numai dupa prima consultatie, in functie de particularitatile cazului Dvs. si de amploarea interventiei chirugicale alese.

DE RETINUT


DURATA OPERATIEI:

3-4 ore (in funcţie de amploarea operaţiei)

ANESTEZIA:

Generala

SPITALIZAREA:

O noapte de cazare in clinica noastra

EFECTE SECUNDARE:

Disconfort temporar, tumefierea, umflarea şi amorţeala temporara a zonei operate, echimoze, şi durere

RISCURI CHIRURGICALE:

Durere, sangerare, infecţie, afectarea rara a nervilor, asimetria zonelor aspirate, efectul incomplet al operaţiei

RECUPERAREA:

La 2 – 3 saptamani reintoarcerea la locul de munca

La 4 saptamani se pot relua activitaţile mai intense

La 4 – 8 saptamani se dezumfla complet zona operata

DURATA REZULTATELOR:

Poate fi permanenta daca se menţin dieta şi un program constant de exerciţii fizice

Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, Fellow al American College of Surgeons, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE
  Procedura