Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Blefaroplastia- Operatia de Intinerire a Pleoapelor

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde din elasticitate, iar muschii faciali nu mai au forta sa ii mentina tonusul. Toate aceste procese inevitabile au efect la nivelul pleoapelor si subliniaza tesutul adipos, ceea ce conduce la un aspect imbatranit al pielii.

  Mai mult, in afara de disconfortul estetic, exista si riscuri pentru sanatate asociate cu caderea pleoapelor: diminuarea campului vizual.

  Iata de ce, din ce in ce mai multi romani apeleaza la interventia estetica de intinerire a pleoapelor, denumita si ”blefaroplastie”.

   

  Ce este si cui se recomanda blefaroplastia?

  Blefaroplastia este interventia estetica de la nivelul pleoapelor, prin care se corecteaza surplusul de piele si se minimizeaza grasimea de la nivelul orbitei.

  Aceasta procedura a inceput sa fie solicitata si de catre pacienti de 40 ani, insa, de obicei, este efectuata pacientilor cu varste mai inaintate. Daca exista pacienti care mostenesc aspectul de pleoapa lasata sau umflata, ei pot opta, de asemenea, pentru blefaroplastie. Interventia este unisex, insa mai mult doamnele apeleaza la ea, pentru a-si sterge cativa ani de pe fata.

  Ochi mai frumosi, prin blefaroplastie
  Ochi mai frumosi, prin blefaroplastie

  Ce tipuri de blefaroplastie exista?

  • Blefaroplastia superioara: reprezinta indepartarea excesului de grasime si piele de la nivelul pleoapei superioare. Adesea, excesul de piele este asemanator unui fald ce acopera tarsul, putand chiar sa perturbe vederea.
  • Blefaroplastia inferioara: reprezinta eliminarea excesului de piele si a pungilor de grasime de sub ochi. Aceasta procedura ajuta inclusiv la eliminarea cearcanelor, prin repozitionarea grasimii de sub ochi.
  • Blefaroplastia inferioara transconjunctivala (fara incizie pe piele)- se realizeaza numai persoanelor tinere, care nu au piele in exces.
  • Blefaroplastia superioara si cea inferioara efectuate simultan- pleoapele pot fi remodelate in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale. De asemenea, aceasta procedura poate fi asociata cu alte tipuri de interventii, precum liftingul facial.
  Fara cearcane si ochi obositi- Blefarosplastie Inferioara
  Fara cearcane si ochi obositi- Blefarosplastie Inferioara

  Cum se efectueaza blefaroplastia? 

  Blefaroplastia este o interventie chirurgicala efectuata cu ajutorul anesteziei locale.

  Pentru o blefaroplastie superioara, se excizeaza excesul de piele, apoi se corecteaza orice alte probleme existente, remodelandu-se grasimea. Efectul obtinut va fi de pleoapa plina, ferma si frumoasa. Pansamentele utilizate sunt foarte fine, de culoarea pielii, pentru a avea un aspect estetic.

  In cazul blefaroplastiilor inferioare procedura este mai minutioasa. Inciziile sunt mai mici, se decoleaza pana la marginea orbitei, se remodeleaza grasimea pe interior si apoi se fixeaza la unghiul extern al ochiului si apoi se excizeaza surplusul de piele.

  Clinica Elysium este singura clinica din Romania ce dispune, in premiera, de tehnologia piezo-electrica PIEZOTOME® M+ prin care se pot efectua interventii complexe de chirurgie faciala, mult mai rapid, mai usor si cu traume post-operatorii minime pentru pacienti.

  Pietozome® confera interventiilor estetice faciale, un mod de lucru simplificat si mai elegant, permitand sculptarea si cizelarea customizata a ovalului fetei.

  Spre deosebire de chirurgia estetica faciala traditionala, care implica o taiere intuitiva, chirurgia estetica faciala moderna, hi-tech, cu ajutorul Pietozome®, se realizeaza printr-o taiere selectiva si precisa, gratie vizualizarii in interior a zonei sectionate. Riscul de a aparea infectii din cauza sangerarii este minim, deoarece include o pompa de irigare de mare capacitate, care igienizeaza in permanenta zona operata. Actiunea delicata nu pune probleme ulterioare vederii si minimizeaza durerile si semnele post-operatorii (umflaturi, vanatai, etc). Regenerarea zonei tratate se realizeaza rapid.

  Pietozome® asigura precizie si taiere selectiva, conferind un plus de siguranta oricarei interventii estetice.

  Blefaroplastie Moderna cu Pietozome M+ la Clinica Elysium
  Blefaroplastie Moderna cu Pietozome M+ la Clinica Elysium

  Procedura de blefaropastie este, asadar, sigura, insa, ca orice interventie chirurgicala, exista posibilitatea aparitiei unor complicatii, precum vederea dubla sau incetosata timp de cateva zile. Daca se indeparteaza mai mult tesut decat trebuie, poate aparea “ectropinul”, o retractie a pleoapelor inferioare, care impiedica inchiderea ochiului. Iata de ce, pacientii trebuie sa apeleze doar la specialisti cu studii medicale si experienta in domeniu pentru efectuarea acestei interventii.

  Contraindicatii blefaroplastie:

  Nu se recomanda blefaroplastia in cazul persoanelor care sufera de:

  • Probleme cu glanda tiroida (hipotiroidism, boala Graves, etc);
  • Sindromul de ochi uscat
  • Hipertensiune sau boli cardiovasculare
  • Diabet
  • Glaucom

  Recomandari pre-operatorii, inainte de blefaroplastie:

  Inainte de operatia de blefaroplastie trebuie efectuat un control oftalmologic, precum si EKG si analize de sange.

  De asemenea, cu circa 14 zile inainte de interventie este interzis consumul de aspirina sau de medicamente similare. Daca pacientul este racit sau are o infectie in organism, operatia se va amana. Se va evita expunerea la soare in exces inaintea interventiei. Pacientul nu va manca si nu va bea inaintea operatiei.

   

  Recomandari post-operatorii, dupa blefaroplastie:

  Pentru pleoapa superioara recuperarea dureaza circa o saptamana. Dupa scoaterea firelor, pacienta poate sa-si reia viata obisnuita, iar edemul si vanataile  pot persista pana la 10 zile.

  La pleoapa inferioara vindecarea este mai de durata, caci edemul si vanataile persista pana la 3 saptamani.

  Disconfortul nu este foarte mare, pacientul putand conduce si efectua activitatile curente.

   

  O interventie de blefaroplastie facuta corect sterge pana la 15 ani de pe fata si, teoretic, nu mai trebuie repetata.

  Daca ai pleoape dificile, ce necesita un retus, te asteptam cu drag la clinica Elysium, pentru o prima consultatie de specialitate. Dr Ion Zegrea este Doctor in Știinte Medicale, Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, membru al International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) si Trezorier al European Plastic Surgery Research Council.

  Indrazneste sa imbratisezi schimbarea!

  Dr Ion Zegrea

   

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE