Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Reductia mamara (Micsorarea sanilor)- Capriciu sau necesitate?

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


   Mamoplastia de reductie este o procedura chirurgicala care elimina surplusul de la nivelul sanilor (grasime, ţesut mamar şi piele), pentru a le reda conturul si a-i face mai fermi, mai ridicati si mai usori. Interventia micsoreaza, de asemenea, şi areolele mamare, bustul capatand un alt tonus si un aspect mai natural.

  De ce opteaza pacientele pentru mamoplastia de reductie?

  Daca majoritatea femeilor opteaza pentru o interventie de augumentare mamara, exista insa si reprezentante ale sexului frumos pentru care mărimea bustului constituie un adevarat complex.

  Cresterea excesiva in volum si in greutate a sanilor determina intinderea ligamentelor care sustin glanda mamara si, implicit, lasarea pielii si a bustului. Pe langa problemele de natura estetica, apar astfel disconfortul si durerile specifice.

  Pacientele cu sani foarte mari acuza dureri de gat, de umeri si de spate, precum si modificari posturale, un bust proeminent putand cauza deformarea coloanei vertebrale sau hernie de disc.

  In sezonul cald, sanii foarte mari faciliteaza aparitia problemelor de piele la nivelul santurilor submamare (eczeme, dermatite, micoze).

  Toate aceste situatii limiteaza viata sociala a pacientelor, le afecteaza stima de sine si somnul si le determina sa isi doreasca o schimbare la nivel fizic.

  Mamoplastia de reductie
  Mamoplastia de reductie

  Cum se efectueaza interventia de reductie mamara?

  Interventia de reductie mamara se efectueaza doar in clinici specializate in chirurgie estetica. Se indeparteaza tesutul mamar in exces, pana se obtine o marime confortabila, atractiva si sanatoasa a sanilor. In pls, acestia sunt ridicati si reconturati, pentru un aspect vizual placut. Mai mult, daca sanii sunt inegali, aceasta procedura ii va echilibra ca marime. Un alt avantaj al interventiei este ca ea reduce riscul aparitiei cancerului mamar.

  Preoperator, pacienta va efectua analizele uzuale si o mamografie, pentru o analiza atenta a tesutului glandular hipertrofiat si pentru un plan terapeutic specific. Pacienta trebuie sa fie sanatoasa, fara raceli sau alte afectiuni. Tratamentul medicamentos si chiar cel cu anticonceptionale trebuie oprite cu circa 2 saptamani inainte de interventie. De asemenea, se va renunta la fumat in prealabil.

  Se realizeaza o incizie in jurul areolei mamare, care se extinde vertical pe polul inferior al sânului. Cusaturile se realizeaza cu fire resorbabile, cu materiale de inalta calitate, pentru minimizarea semnelor post-interventie. Deci, nu vor fi fire de scos ulterior. Se aplica doar un pansament special, pentru vindecarea zonei in conditii optime. Cicatricile se vor atenua in circa 6 luni de la interventie.

  Aceasta operatie este ideal sa se realizeze dupa ce sanii s-au dezvoltat complet. In cazul unor gigantomastii, procedura se poate realiza de la 16 ani.

  Interventia dureaza circa 2 ore si implica anestezie generala. Procesul de vindecare implica un minimum de 14 zile, timp in care vor fi efectuate controale post-interventie si se vor evita efortul fizic intens si dormitul pe burta. Se va purta bustiera speciala 30 zile de la operatie.

  Operatia de reductie mamara
  Operatia de reductie mamara

  Cine necesita mamoplastie de reductie?

  Aceasta operatie este solicitata de catre pacientele cu sani prea mari sau foarte lasati. Disproportionalitatea lor cu restul corpului creeaza nu doar complexe de ordin fizic, dar si dureri greu de suportat pe termen lung.

  Poti lua in calcul sa apelezi la o micsorare a sanilor daca:

  • Ai sani asimetrici
  • Ai sanii foarte grei, cazuti, cu areolele si mameloanele directionate in jos
  • Ai adesea dureri de umeri, de spate, de gat, cauzate de greutatea excesiva a sanilor
  • Te confrunti cu iritatii ale pielii sub sani sau pe umeri, de la bretelele sutienelor
  • Viata personala sau profesionala iti este afectata de marimea sanilor ( nu poti face sport, nu poti purta ce haine doresti)
  • Nu esti multumita de aspectul fizic disproportionat si iti doresti o schimbare de imagine

  Multe vedete au apelat la micsorarea sanilor, pentru a-si schimba viata. Spre exemplu, sportiva Simona Halep a fost ajutata in cariera de aceasta interventie, care i-a accelerat viteza pe terenul de tenis.

  Simona Halep inainte si dupa mamoplastia de reductie- Foto: Getty Images
  Simona Halep inainte si dupa mamoplastia de reductie- Foto: Getty Images

  Asadar, mamoplastia de reductie contribuie semnificativ la o stima de sine mai mare, prin imbunatatirea vizibila a formei si a fermitatii sanilor.

  Corpul devine mai armonios, mai bine proportionat, iar pacienta va avea o viata sociala mai activa si, implicit, va avea motive sa zambeasca mai des.

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE