Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Forme si dimensiuni ale implanturilor cu silicon: Implanturi cu silicon anatomice sau rotunde?

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Implantul mamar este una dintre cele mai solicitate operatii estetice din lume, pana la 10 milioane de femei avand implanturi de silicon la nivel international.

  Acesta sunt proteze mamare, utilizate in scopul maririi sanilor sau al reconstructiilor mamare, care sunt compuse din invelis si continut. Mamoplastia de augmentare are ca scop cresterea volumului si imbunatatirea formei sanilor prin plasarea chirurgicala a unui implant siliconic in spatele sanului.

  Femeile sunt diferite prin caracteristicile lor anatomice, de aceea si implanturile mamare sunt de diferite forme si dimensiuni. Mai mult, unele paciente doresc implanturi mici, cat mai naturale, in timp ce altele vor un bust proeminent, care sa iasa in evidenta.

  In functie de dorintele lor, doamnele au de ales intre implanturi rotunde sau anatomice, atunci cand opteaza pentru interventia de augumentare mamara.

  Cum alegem implanturile potrivite?

  Implanturile siliconice moderne contin gel siliconic coeziv, care nu curge, in cazul putin probabil al producerii unei rupturi.

  Alegerea implanturilor se face tinand cont de:

  • Forma si dimensiunile corporale
  • Cantitatea de tesut mamar existent
  • Modalitatea de amplasare a silicoanelor (subglandular sau submuscular)
  • Locul inciziei (la nivelul santului inframamar, periareolar sau transaxial).

  Cele mai populare implanturi cu silicon sunt cele rotunde, 9 din 10 femei optand pentru acest model. Acestea au fost primele de pe piata, de aceea au capatat notorietate. Pacientele pot opta pentru o textura neteda sau rugoasa si pentru profile diferite, de la mediu la foarte inalt.

  Implanturile rotunde augumenteaza sanii atat in partea de sus, cat si in cea de jos, creand efectul de „sani bombati”, similar sutienelor cu „push-up”.

  Implanturile anatomice sunt alese de pacientele care vor sa aiba un bust mai mic si  cu aspect natural.

   Implanturile rotunde:

  Acest tip de implanturi sunt optime pentru pacientele care au tesut mamar suficient si care doresc un bust generos, cu o senzatie placuta la atingere. Mai mult, pretul este mai avantajos decat in cazul implanturilor anatomice.

  Implanturile rotunde pot crea sani moi, rotunzi si frumos proportionati. Disponibilitatea implanturilor intr-o gama variata ofera o mare flexibilitate in potrivirea lor cu aproape orice corp si forma de sani.

  Implanturile anatomice:

  Denumirea de implant “anatomic” vine de la forma lui, cu un contur inclinat, sau in panta, care umple mai mult partea de jos a sanului decat partea de sus. Implanturile anatomice confera sanilor un aspect natural, Astfel, acest tip de implanturi mai sunt denumite si silicoane in forma de picaturalacrima sau para si alese de catre pacientele care isi doresc un decolteu feminin, dar discret.  Toate implanturile anatomice sunt texturate la suprafata. Ele sunt alese de catre pacientele care au tesut mamar subtire, care au nevoie de reconstructie mamara (dupa mastectomie) si de catre cele care vor sa isi asume un risc minim de contractura capsulara.

  Mai mult, implanturile anatomice sunt recomandate in cazul sanilor mai lasati, pentru a umple partea de jos si a oferi suport glandei mamare ce va umple restul sanului. Astfel, daca o pacienta cu un bust fara fermitate opteaza pentru acest model de implanturi, este posibil sa nu mai aiba nevoie ulterior si de interventia de ridicare a sanilor.

  Decizia alegerii unui model sau al altuia se ia doar impreuna cu medicul estetician ales, care iti va analiza intai conformatia si alte caracteristici fizice individuale.

   

  Implanturi cu silicon anatomice sau rotunde?

  Alegerea implantului mamar este un proces complex, care implica o consultatie detaliata a medicului specialist cu fiecare pacienta si o discutie despre asteptarile si obiectivele ei.   Chirurgul estetician va oferi detalii despre plusurile si minusurile fiecarui model de implant, pentru ca pacienta sa aleaga in cunostinta de cauza.

  Aceasta interventie conduce la o stima de sine crescuta si la aspectul fizic dorit de catre pacienta.
  La clinica Elysium mamoplastia de augumentare este realizata de catre Dr. Ion Zegrea,  medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  Apeleaza la specialisti cand vine vorba de sanatatea si de frumusetea ta!

   

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE