Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Operatiile estetice ajuta la cresterea stimei de sine

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Societatea actuala este una consumerista, in care se promoveaza anumite standarde de viata greu de atins de catre multi dintre noi. Ni se dau indicatii privind masurile ideale, tinutele optime, dietele potrivite, etc.

  Toate aceste norme societale pun presiune pe romani si ii determina sa fie intr-o permanenta stare de incordare, de stres si de nemultumire privind propria viata. Ei isi proiecteaza asteptari nerealiste si incep sa aiba o imagine distorsionata atat despre ei, cat si despre cei din jur.

  Din cauza incorsetarilor din societate, oamenii tind sa isi piarda unicitatea si individualitatea si sa se desconsidere, prin raportare la cei din jur.

  La clinica Elysium intalnim adesea persoane atractive, cu mici defecte, dar care sunt extrem de complexate din cauza acelui mic detaliu care le stirbeste bucuria de a se iubi pe sine.

  In ultimul deceniu, chirurgia estetica a capatat popularitate, pentru ca noile tehnologii in domeniu permit corectarea micilor aspecte estetice care stau la baza complexelor si a unei vieti sociale limitate. Medicii esteticieni corecteaza eventualele dizarmonii de la nivel facial sau corporal, precum si urmele inerente lasate de trecerea anilor.

  Operatiile estetice aduc imbunatatiri esentiale la nivelul vietii clientilor, oferind un grad ridicat de satisfactie si o crestere a stimei de sine.

  Beneficii operatii estetice

  Top 3 operatii estetice care redau stima de sine:

  • Augumentarea mamara:

  Mamoplastia de augumentare mamara este in continuare cea mai populara interventie estetica din clinica Elysium. Aceasta procedura imbunatateste forma si marimea sanilor prin implanturi mamare siliconice.

  In Romania, multe romance sufera de pe urma dimensiunii sanilor, chiar daca sunt fermecatoare si atractive in rest. In multe cazuri, sanii nu se dezvolta suficient si persoanele in cauza cred ca nu sunt suficient de feminine. Pe langa faptul ca nu pot purta rochii decoltate, intimitatea lor cu persoanele de sex opus este afectata, caci devin pudice si rusinate de propriul corp. Acest defect de dezvoltare se poate corecta rapid si spectaculos, cu ajutorul unui medic chirurg specialist. Sanii sunt principalul semn al feminitatii si conturarea lor (indiferent ca este vorba despre marirea sau ridicarea sanilor) ajuta pacientele sa se simta mai increzatoare in ele insele.

  Augumentarea mamara confera o silueta mai armonioasa, daca se respecta proportiile clientelor si nu se exagereaza cu dimensiunilea implanturilor de silicon. Cresterea in circumferinta a sanilor conduce, inevitabil, la o stima de sine mai mare si la o viata sociala mai activa.

  Augumentare mamara
  Augumentare mamara

   

  • Rinoplastia:

  Operatia de rinoplastie corecteaza aspectul exterior al nasului, pentru a-i armoniza forma si dimensiunea cu celelalte caracteristici ale fetei.

  Mai mult, interventia ajuta anumiti pacienti sa respire corect, tratand deviatia de sept.

  La clinica am avut multe paciente superbe, al caror singur complex era nasul prea coroiat sau somnul prea agitat, din cauza zgomotelor nazale scoase ca urmare a deviatiei de sept. Astfel, aceste paciente se simteau neincrezatoare in ele insele si evitau contactele sociale, pentru a-si ascunde defectele.

  Multe vedete internationale si persoane publice din Romania au recurs la rinoplastie pentru un oval al fetei mai armonios si pentru a fi pe deplin impacate cu aspectul lor fizic.

  Rinoplastie

  • Tratamentul ridurilor cu BOTOX:

  Injectiile cu toxina botulinica (BOTOX) au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, ca urmare a promovarii lor de catre vedetele internationale, ce par sa fi descoperit secretul tineretii fara batranete. Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de colagen si elastina necesare pentru o piele ferma si frumoasa este din ce in ce mai scazuta si incep inevitabil sa apara ridurile.

  Injectarea cu toxina botulinica este un tratament minim-invaziv de netezire a ridurilor de expresie, care creeaza impresia stergerii anilor de pe tenul pacientelor, oferindu-le un chip mai luminos si mai frumos.

  Tratament riduri cu Botox

  Pe langa acest top-trei interventii din clinica Elysium, pacientii care se confrunta cu complexe legate de aspectul lor fizic mai solicita adesea:

  • Otoplastia sau chirurgia urechii- ideala pentru pacientii care au urechi prea mari (asa-zis clapauge)
  • Lipoaspiratia sau chirurgia siluetei- ajuta la reconturarea siluetei in cazul pacientilor cu un corp dezarmonios, fie genetic, fie ca urmare a unui ritm de viata haotic. Liposuctia rezolva rapid problema depunerilor adipoase exagerate din zona coapselor, care confera siluetei un aspect masculin.
  • Chirurgia postbariatrica– rezolva complexul legat de surplusul de piele flasca si inestetica, ramas in urma unei operatii la stomac, la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane care se confrunta cu obezitatea. Aceasta interventie ajuta semnificativ o pozitivarea imaginii de sine si la rezolvarea situatiilor de auto-izolare, din cauza complexelor de imagine suferite de catre pacient, chiar si dupa ce a scapat de kilogramele in plus.

  In concluzie, in prezent exista solutii pentru a trata orice complexe fizice cu care ne confruntam. Important este sa avem incredere in fortele proprii, dar si in caracteristicile unice mostenite, prin care ne diferentiem de cei din jur.

  Operatii estetice pentru o stima de sine pozitiva
  Operatii estetice pentru o stima de sine pozitiva

  Atunci cand se urmareste tratarea unui complex, clientii trebuie sa aiba asteptari realiste si sa nu tinda catre pseudo-perfectiunea promovata in mediile online si offline, care este adesea trucata, in scopuri comerciale.

  La clinica Elysium setam clientilor asteptari concrete si optime pentru caracteristicile lor fizice.

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE