Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Cat este de important sprijinul celor din jur in recuperarea pacientului

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Sunt cativa pasi importanti ce intervin in luarea deciziei de a face o operatie estetica si de asemenea, cativa factori esentiali ce trebuie luati in considerare dupa. Unul dintre acestea ar fi reactia celor din jur in momentul in care alegeti sa faceti o operatie estetica. Sprijinul din partea familiei, a prietenilor si persoanelor iubite are un rol crucial in recuperarea pacientului.

  „Suntem cei mai indreptatiti de a face astfel de alegeri ce ne privesc si influenteaza viata, dar, in ciuda acestei atitudini pe care majoritatea dintre noi incercam sa o adoptam, de stapani asupra deciziilor pe care sa le facem, validarea acestora de catre cei la care tinem conteaza foarte mult. Sprijinul si atitudinea pe care o au familia si persoanele apropiate pot minimaliza efectele post-operatorii si chiar opri aparitia unei depresii,” spune dr. Ion Zegrea, medic primar Chirurgie Plastica, Estetica  si Microchirurgie Reconstructiva la Clinica Elysium.

  Decizia de a face o operatie estetica porneste cel mai adesea de la un complex, de la dorinta de a face o imbunatatire asupra aspectului fizic, ce va aduce ulterior si avantaje la nivel psihic, precum mai multa incredere de sine. Aceste motive pot fi destul de personale, insa deschiderea fata de familie cu privire la cat considerati ca este de important acest pas pentru dumneavoastra ii va ajuta sa va inteleaga si sa va fie alaturi.

  Recuperarea post-operatorie, indiferent de procedura aleasa, este mai usoara cand exista sprijin din partea persoanelor apropiate. De cele mai multe ori, entuziasmul si increderea pacientilor mei in deciziile luate sunt molipsitoare, iar acest lucru se transmite si in atitudinea celor dragi lor. Desigur, in calitate de medic, le stau la dispozitie daca au intrebari si monitorizez recuperarea, insa este recomandat, pentru o recuperarea lor emotionala, sa poata gasi sprijin si in afara clinicii, spune medicul plastician.

  De putine ori se iau in considerare toate aspectele necesare in momentul in care se ia decizia de a face o operatie, dar acest lucru este normal. Medicul estetician este cel care are rolul de a informa pacientul cu privire la procedura aleasa sau recomandata si mai ales la desfasurarea unei recuperari post-operatorii optime, care de cele mai multe ori presupune si dereglari emotionale. Pentru depasirea acestora, sunt recomandate prezenta si sprijinul persoanelor iubite.

   

   

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE