Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Millennials si chirurgia estetica

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Cred ca evolutia tehnologiei si mai ales aparitia retelelor de socializare a avut un impact pozitiv asupra noastra, asupra societatii si ca a deschis portile a numeroase oportunitati. Un mare dezavantaj, pe de alta parte, este ca pune tinerii in fata unor probleme pe care abia incepem sa le intelegem.

  Dependenta de internet a determinat totodata dependenta de noi insine, precum si de vietile personale a celor din jur. Tinerii astazi se pot pierde foarte usor in comparatii, se pot devaloriza pe ei insisi ca persoane din motive neintemeiate, pierde mult mai repede increderea de sine, iar aceste lucruri pot duce la fel de usor la frustrari, comportamente nocive, ura de sine si chiar depresii. Incercarea de a fi versiuni mai bune se poate confunda cu incercarea de a fi altcineva. Imi doresc ca deciziile luate sa fie asumate, sa porneasca din propria dorinta, pentru a nu fi regretate mai tarziu.

  Desi consider ca millennials folosesc foarte bine tehnologia in favoarea lor in ceea ce priveste informarea, tin sa precizez despre cazurile recente din America, in care medici nespecializati in chirurgie estetica sau chiar neacreditati isi atrag pacienti prin conturile de intagram destul de convingatoare prin performanta pozelor si alte mici detalii. Nu mi-as dori sa vad astfel de cazuri si in Romania.

  In anul 2015, un procent de 82% dintre membrii Academiei Americane de Chirurgie Faciala Plastica si Reconstructiva au numit celebritatile sursa principala de inspiratie a pacientilor sai. In acelasi an, procentul operatiilor cosmetice, respectiv a tratamentelor injectabile la pacientii sub 20 de ani a crescut cu 64%, Statele Unite ale Americii atingand numarul de 12.7 milioane de operatii chirurgicale si nechirurgicale raportate.

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE