Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Dorinta sau presiune sociala?

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Decizia de face o operatie estetica, o schimbare asupra corpului dumneavoastra, este una deosebit de personala. In contextul social al momentului, poate fi dificil de a delimita dorintele proprii de cele impuse, de aceea accentuez mereu importanta sinceritatii, atat a pacientului fata de medic, cat si a pacientului fata de el insusi.

  Daca va ganditi sa apelati la o operatie estetica, dar nu ati fost pana acum intr-un cabinet de specialitate, ar trebui sa stiti ca, inainte de toate, exista o discutie intre medic si pacient. Sunt impartasite o serie de informatii, pacientul descrie problema cu care se confrunta, schimbarea pe care s-a gandit sa o faca, istoricul medical, iar medicul plastician ofera informatii suplimentare privind rezolvarea cea mai eficienta a problemei, pregatirea pentru operatie, ce presupune procedura respectiva, apoi recuperarea. In acest stadiu al cunoasterii cu pacientul, deseori sunt dezvaluite si motivele ce au determinat aceasta decizie, precum accidente, cum se intampla deseori in cazul unei rinoplastii, discomfort datorat de un aspect inestetic, care de-a lungul timpului a dus la probleme personale si comportamentale ori doar dorinta de a imbunatati, de a pune in evidenta o anumita parte a corpului, ca in cazul buzelor.

  Rareori mi s-a intamplat sa aman o operatie, simtind ca pacientul sau pacienta nu este stapanul propriei decizii si ca ar fi nevoie de mai mult timp de gandire. Nu din lipsa de informatie, ci dintr-o usoara nesiguranta asupra deciziei. Este nevoie de maturitate, dar si de certitudinea ca alegerea este cea corecta si cea potrivita, iar acest lucru este posibil cand decizia va apartine in totalitate. Trebuie sa faceti o procedura estetica atunci cand stiti ca schimbarea va va influenta pozitiv perceptia asupra propriei persoane, va va ajuta sa va simtiti mai bine in propria piele si chiar de a depasi anumite complexe. Este o decizie facuta de pacient si pentru pacient. Influenta celor din jur nu ar trebui sa existe ori sa aiba un rol decisiv.

  Pacientii apeleaza la ajutorul meu pentru a avea mai multa incredere in ei, mai mult curaj, pentru a se concentra pe succesul personal si profesional fara impresia de autosabotare, fara apasarea complexelor si a indoielilor fata de ei insisi.

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE