Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Recuperarea in timpul verii

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Vara este un anotimp mult asteptat, in care grijile sunt ignorate si ne axam pe relaxare, ne dorim sa calatorim si sa petrecem cat mai multe momente frumoase alaturi de cei dragi si sa profitam cat mai mult de vremea frumoasa. Pierduti in toate aceste planuri de vacanta insa, scapam din vedere nocivitatea expunerii excesive la soare, mai ales daca am avut o interventie chirurgicala de curand.

  In primul rand, in sezonul cald este foarte important sa ne hidratam corespunzator. Apoi, sa ne asiguram ca ne protejam impotriva radiatiilor solare. Cu totii ne dorim un bronz frumos, insa expunerea excesiva la soare nu ne va ajuta in aceasta privinta, ci din contra, poate duce la arsuri. Folositi creme solare, palarii, ochelari de soare si evitati bronzarea in intervalul 11:00 – 15:00.

  In cazul persoanelor care au apelat la interventii chirurgicale in perioada verii, atentia trebuie sporita. Urmati sfaturile medicului estetician, caci expunerea la lumina soarelui poate favoriza aparitia cicatricilor si echimozelor. Mai ales in cazul procedurilor facute la nivelul fetei, precum blefaroplastia sau tratamentele faciale cu laser, pot aparea pete anormale. Se recomanda palariile si cremele de protectie solara, iar in cazul rinoplastiei, chiar evitarea bronzarii si expunerii la soare.

  Chiar si pentru zonele acoperite de haine, se recomanda utilizarea cremelor de soare cu factor foarte ridicat de protectie, insa doar dupa vindecarea completa a inciziei. Pentru a impiedica contactul cu razele soarelui, purtati materiale putin mai groase, pentru o recuperare optima.

  Daca observati nereguli sau simtiti vreun discomfort, anuntati-va medicul estetician, pentru a se putea interveni din timp in cazul unei probleme.

  Cu drag,

  DR. ION ZEGREA

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE