Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  De ce apeleaza barbatii la chirurgia estetica

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Chirurgia estetica nu mai este un domeniu dominat de femei. Cele mai recente cercetari privind pacientii arata faptul ca numarul barbatilor care apeleaza la chirurgia estetica este intr-o continua crestere.

  Motivele pentru care se apeleaza la chirurgia estetica sunt de multe ori aceleasi, la ambele sexe. Isi doresc sa arate bine, sa arate tineri, sa nu fie constransi de imperfectiuni si sa-si cladeasca o mai buna incredere de sine.

  1000x-1

  Sursa: American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery

  De asemenea, daca pana acum cativa ani barbatii nu interveneau asupra imbatranirii lor, acum sunt mai atenti la imagine si prefera sa foloseasca metode estetice pentru a-si ascunde ridurile. Multe meserii creeaza si mici competitii intre generatii, iar adultii sunt pusi in situatia de a se compara, nu doar din punct de vedere profesional, dar si fizic, cu cei mai tineri. Unele dintre aceste domenii sunt legate de social media si tranzactii cu clienti.

  Sunt si cazuri in care efectele avansate ale imbatranirii unor colegi au determinat dorinta de a apela la proceduri estetice, dintr-o mai buna constientizare a acestui fenomen.

  In America, operatiile estetice au devenit un obicei, pe langa o alimentatie sanatoasa si exercitii zilnice. Cele mai utilizate proceduri estetice solicitate de catre barbati sunt rinoplastia, ginecomastia si otoplastia.

   

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE