Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Recuperarea emotionala dupa o interventie

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Intalnesc zilnic numeroase paciente care vin la clinica noastra pentru o schimbare, o imbunatatire, iar entuziasmul lor este unul contagios si frumos, insa o data cu apropierea procedurii acesta poate scadea, iar in functie de perioada de recuperare, poate fi inlocuit cu panica si neincredere.

  Cred ca aceasta teama de anestezie, de ace si de medicina in general este cauzata de asocierea institutiilor medicale cu bolile si problemele de sanatate. Un aspect inestetic, chiar daca nu se manifesta asemenea unei boli, aduce numeroase probleme de nivel psihic. Sanatatea noastra mintala trebuie sustinuta de increderea de sine, iar un aspect deranjant, mai ales vizibil, ne impiedica sa ne simtim bine in pielea noastra si sa avem atitudinea necesara unei vieti echilibrate.

  Perioada de recuperare poate fi daunatoare psihicului din cauza aspectului inca umflat al pielii, a bandajelor sau chiar a interdictiilor la care este supus pacientul. In acest moment este foarte importanta sustinerea celor din jur, mai ales a familiei si a prietenilor. Un caz aparte il reprezinta operatiile la nivelul fetei, precum rinoplastia, unde bandajele sunt la vedere, respectiv in contact direct cu cei din jur si cu imaginea noastra in oglinda.

  In aceasta perioada decizia de a face operatia poate fi pusa la indoiala, poate aparea teama si chiar agrava in depresie ori anxietate. Rolul medicului estetician este de asemenea de a incuraja, de a sfatui pacientul sa aiba rabdare, sa-si acorde timpul necesar vindecarii si sa aiba incredere in decizia luata. Tin la colaborarea indeaproape cu pacientii mei in perioada post-operatorie pentru a monitoriza acest process de vindecare si pentru a ma asigura ca simptomele sunt normale. In cazul oricarei intrebari ori nelamuriri, pacientul poate sa ma contacteze.

  Chiar si dupa operatiile reusite, este normal sa va simtiti obositi si inconfortabil. Aveti rabdare cu voi insiva, aveti incredere in voi si in deciziile pe care le luati si rezultatele nu voi intarzia sa apara!

   

  Cu drag,

  DR. ION ZEGREA

   

   

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE