Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Cum procedeaza un chirurg plastician cand pacienta solicita o interventie chirurgicala de care nu are nevoie

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Inevitabil, suntem influentati de oamenii pe care ii vedem zilnic la televizor ori in presa, de celebritatile apreciate in intreaga lume nu doar pentru talentul lor, dar si pentru frumusete, eleganta, iar acest lucru ne face sa ne dorim sa avem ceva din ceea ce au ei. Mai mult decat atat, noile tehnologii ne permit sa urmarim aceste celebritati in numeroase momente ale vietii lor pe retelele de socializare, lucru ce poate duce uneori la crearea unor obiceiuri daunatoare.

  Mai ales tinerii obisnuiesc sa se compare cu aceste personalitati si sa-si dezvolte complexe care de fapt nu ar trebui sa existe.

  A fi diferiti este un atu pe care ar trebui sa invatam sa il folosim

  „Cel mai dificil aspect pentru un medic plastician este sa explice unei paciente ca o interventie nu are scopul de a copia o alta persoana ori o celebritate, ci pentru a ajuta la realizarea unei schimbari pozitive in concordanta cu fizionomia si nevoile fiecaruia in parte”, spune dr. Ion Zegrea, medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva la Clinica Elysium.

  Multe dintre femei isi doresc sa aiba buzele senzuale ale Angelinei Jolie ori nasul perfect a lui Megan Fox, iar procedurile pot fi facute pentru a imbunatati aceste trasaturi, nu pentru a crea o copie fidela.

  „Trebuie sa recunosc ca mi s-a intamplat, acum cativa ani, sa am o pacienta foarte hotarata sa se transforme in vedeta sa preferata. Era vorba despre schimbarea aproape completa a trasaturilor fetei si o abdominoplastie ce nu era necesara. Am sfatuit-o sa lasam deoparte pozele muzei sale si am incercat sa inteleg ce isi doreste ea de fapt si, mai ales, de ce. Dorinta mea este ca pacientele mele sa se simta bine in pielea lor, sa faca schimbari care sa le puna in evidenta trasaturile sau care sa indeparteze mici defecte, iar la sfarsit, sa se simta increzatoare.

  In cele din urma, a trebuit sa o refuz, i-am recomandat doar injectarea buzelor cu acid hialuronic, pentru ca isi dorea buze mai mari, iar rezultatul a parut sa o incante”, adauga medicul.

  Liposuctia nu este o metoda de slabire! 

  „Un alt lucru cu care eu si colegii mei, medici plasticieni, ne confruntam, este confuzia legata de liposuctie, vazuta ca o metoda de slabire. Aceasta trateaza zonele cu grasime in exces de la nivelul abdomenului, soldurilor, coapselor, insa vorbim de acea grasime care nu poate fi indepartata printr-o dieta echilibrata si prin sport, nu este o metoda de slabire, asa cum crede majoritatea lumii”, spune dr. Zegrea.

  Discutia prealabila cu medicul, esentiala

  Se mai poate intampla ca o persoana sa nu poata suporta din punctul de vedere al sanatatii o operatie, sa nu poata fi pusa sub anestezie, de exemplu, dar aici oamenii sunt destul de constiinciosi. Odata ce se confrunta cu o problema, sunt constienti de interdictiile pe care le au. Acest caz este mai rar intalnit. Daca exista astfel de situatii, este recomandata o discutie calma cu pacientul.

  Niciun chirurg plastician nu isi doreste sa faca o operatie care ar aduce insatisfactie, disconfort ori chiar complexe pe viitor. 

  „Am observat in ultimii ani o crestere a gradului de informare, insa cu toate aceste surse deficitare din mediul online, este cel mai bine sa existe o consultatie cu medicul plastician in care sa se discute despre schimbarile dorite”, spune medicul plastician.

  Aceasta ar fi, in mod cert, o discutie clara, in care medicul poate vorbi strict despre situatia pacientului si mai putin in teorie, dar cel mai important, poate sa informeze pacienta ori pacientul daca este sau nu candidatul potrivit pentru o interventie de natura estetica.

  Sursa: Ce se intampla doctore? 

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE