Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Cum vad femeile si barbatii chirurgia estetica

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Un studiu anual al Academiei Americane de Chirurgie Plastica si Reconstructiva (AAFPRS) a raportat o crestere a procedurilor chirurgicale cu 60% in randul barbatilor si cu 30% in randul femeilor, din anul 2000 pana acum. Cresterea numarului de pacienti se aplica pentru toate categoriile de varsta, majoritatea ramanand insa, in intervalul 35-50 de ani.

  Daca inainte femeile erau recunoscute pentru faptul ca petrec ore in sir in fata oglinzii ori in saloane de infrumusetare, lucrurile au inceput sa se schimbe. Imaginea afisata in societate a devenit un lucru important nu doar pentru femei, dar si pentru barbati. Ei au inceput sa acorde mai multa atentie felului in care arata, astfel devenind mai increzatori si mai siguri pe ei, iar rezultatele ajung sa se vada atat in evolutia profesionala, cat si personala.

  Chirurgia estetica nu mai este un subiect tabu cand vine vorba de barbati, insa acestia aleg, intr-adevar, sa fie mai discreti. In primul rand, prefera procedurile minim-invazive, care le permit intoarcerea cat mai rapida la activitatile zilnice. Inaintarea in varsta afecteaza in aceeasi masura atat barbatii, cat si femeile. De aceea, de obicei primele tangente ale barbatilor cu chirurgia plastica tind sa fie injectarile cu acid hialuronic sau toxina botulinica. Exista si exceptii, in cazul necesitatii unor interventii precum otoplastia, rinoplastia, ginecomastia sau chiar liposuctia.

  Si barbatii sunt influentati intr-o oarecare masura de celebritati, insa totodata isi doresc sa arate bine indiferent de varsta si sa atraga priviri. Daca femeile pot face anumite schimbari in acest sens, nu ar vedea de ce ei nu ar putea. Iar dupa varsta de 40-45 de ani, ambele sexe tind sa se compare si poate chiar sa se simta amenintate de tineri, cu care incearca sa tina pasul.

  O operatie estetica influenteaza la fel de mult un barbat cat si o femeie, diferenta fiind reprezentata de la caz la caz, doamnele, de exemplu, abordand diferit acest subiect. Ele sunt mai deschise, initial pentru ca vorbesc cu prietenele despre asta, cer sfaturi si recomandari, apoi ca tind sa se afiseze mai mult. Increderea de sine creste la fel de mult in ambele cazuri, influentata de dorinta de a face interventia sau chiar de stilul de viata.

  Femeile apeleaza cel mai des la proceduri invazive precum marirea sanilor, rinoplastia si liposuctia, iar dintre cele minim-invazive, la injectiile cu toxina botulinica si acid hialuronic.

  La barbati, cele mai populare interventii sunt rinoplastia si ginecomastia, respectiv injectiile cu toxina botulinica. In cazul ambilor se mai adauga si blefaroplastia, care in ultimii ani a fost tot mai des ceruta.

  Cu drag,

  DR. ION ZEGREA

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE