Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Otoplastia – procedura urechilor perfecte

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Unul dintre cele mai intalnite complexe, dezvoltate chiar de la varste fragede, este acela al urechilor cu aspect inestetic. Fie ca au o forma neobisnuita, sunt prea departate ori inegale, acestea afecteaza conturul fetei, lucru care poate duce la o scadere a increderii in sine.

  Chirurgia urechilor, denumita tehnic si otoplastie, este o procedura chirurgicala realizata pentru a aduce urechile proeminente mai aproape de cap sau de a reduce dimensiunile urechilor mari. Chirurgia urechilor poate reface, de asemenea, urechile pierdute in urma accidentelor, poate corecta probleme precum plierea lor ciudata, dimensiunea neobisnuit de mica sau lipsa pliurilor si a cutelor naturale.

  Pentru a se asigura ca procedura se poate desfasura in conditii favorabile, la prima consultatie se examineaza conditia urechilor, respectiv a pielii, şi a cartilajului de dedesubt, precum si a starii de sanatate. Pacientul este informat despre ce presupune interventia, despre riscurile si masura in care problema acestuia poate fi rezolvata. Medicul dumneavoastra trebuie anuntat daca suferiti de o alergie ori daca pana la interventie intervine o raceala sau infectie.

  In cele mai multe cazuri, aceasta procedura este efectuata la copii cu varste intre 5 si 14 ani, deoarece urechile sunt complet dezvoltate pana la varsta de 5 ani. Otoplastia se poate realiza si la adulti si nu presupune, in general, niciun risc pentru persoanele mai in varsta.

  Otoplastia dureaza in jur de 1-2 ore, in functie de particularitatile cazului dumneavoastra. La copii se va face anestezie generala, iar la adulti se poate si cu anestezie locala. Capul si urechile pacientului vor fi acoperite de un pansament voluminos in ziua urmatoare operatiei pentru a sustine vindecarea si modelarea urechilor. In perioada urmatoare, pentru a sustine urechile operate, pacientii trebuie sa poarte non stop o bentita lejera timp de 2 saptamani dupa operatie, si apoi inca 2 saptamani doar noaptea.

  Este recomandat sa dormiti cu capul ridicat pe mai multe perne, iar activitatile ce duc la indoirea urechilor trebuie evitate timp de o luna dupa interventie. Pacientii se pot reintorce la locul de munca in 5 zile dupa operatie, iar in cazul copiilor, acestia se pot duce la scoala cam la o saptamana dupa. Reluarea majoritatii activitatilor normale, incluzand exercitiile fizice, poate avea loc dupa 2-3 saptamani.

  Otoplastia va produce o mica cicatrice in spatele urechii, dar va fi atenuata cu timpul. Rezultatele acestei proceduri sunt permanente, cu exceptia unor eventuale modificari asociate cu procesul natural de imbatranire.

  Costul unei astfel de proceduri variaza in jurul sumei de 2000 de euro.

  Cu drag,

  Dr. ION ZEGREA

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE