Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Ginecomastia (reducerea sanilor la barbati)

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  De-a lungul timpului, s-a creat falsa impresie ca acest domeniu, al chirurgiei estetice, este destinat femeilor. Si barbatii, insa, sunt deranjati de anumite imperfectiuni si ajung sa apeleze la medicii esteticieni. Una dintre cele mai comune proceduri care-i vizeaza este ginecomastia. Ea reprezinta o afectiune la nivelul unuia sau a ambilor sani, traducandu-se din limba greaca in “sani ca de femeie.”

  Marirea ori dezvoltarea in exces a sanilor este o afectiune care poate viza barbatii de orice varsta, in urma utilizarii unor medicamente, precum steroizi anabolizanti sau care contin estrogeni, ori din cauza unor afectiuni medicale sau chiar datorita kilogramelor in exces. Afectiunea creeaza disconfort, afectand persoanele in cauza atat fizic cat si psihic, majoritatea considerand-o o problema foarte deranjanta ajunsa chiar la stadiul de complex. In astfel de cazuri, de obicei se evita activitatile fizice ori expunerea in public, pentru a se ascunde aceast inconvenient.

  Un factor decisiv in ceea ce priveste aceasta procedura o reprezinta starea de sanatate a pacientului. In primul rand, trebuie sa fie stabil emotional si sa aiba o greutate optima. Nu este recomandata ginecomastia in cazul pacientilor cu probleme mari de greutate, fara a se incerca mai intai eliminarea excesului de grasime prin sport si dieta. Candidati foarte buni sunt cei cu pielea ferma si elastica in zona pieptului.

  Istoricul medical este, prin urmare, deosebit de important. Daca aceasta afectiune este cauza unei probleme de sanatate, intervine un medic specialist. Poate fi recomandata, in situatii extreme, o mamografie sau RM (rezonanta magnetica), pentru a elimina suspiciunea cancerului la san si pentru ca medicul estetician sa se asigure ca procedura se poate desfasura in conditii optime.

  Cum se desfasoara operatia de ginecomastie?

  Daca ţesutul glandular in exces este cauza principala a maririi sanilor, atunci va fi excizat (taiat) cu electrocauterul. Excizia poate fi efectuata singura sau de obicei in combinaţie cu lipoaspiraţia.

  In cazul unei proceduri tipice, se face o incizie localizata intr-o pozitie camuflata – fie la marginea areolei, pielea intunecata ce inconjoara mamelonul, fie in zona de sub brat.

  Prin incizia respectiva se indeparteaza excesul de ţesut glandular, grasime şi piele din jurul areolei şi din parţile laterale şi din partea de jos a sanului. Reducerile majore care implica indepartarea unei cantitaţi semnificative de ţesut şi piele pot necesita incizii mai mari, care duc la cicatrici mai vizibile. Daca se realizeaza lipoaspiraţia pentru a elimina excesul de grasime, canula este de obicei introdusa prin inciziile existente.

  In primele 4 saptamani de la interventie este necesara purtarea permanenta unui corset elastic. Aspectul imbunatatit este vizibil imediat, insa rezultatul final se poate vedea dupa primele 3 luni. Atat in timpul perioadei de recuperare, cat si dupa, relatia medic – pacient este foarte importanta si necesara pentru confortul fizic si psihic al celui care a fost suspus interventiei de ginecomastie.

  Costul acestei proceduri este in jur de 2.000 EURO, in functie de gravitatea cazului. Pentru mai multe informatii puteti accesa www.elysium.ro sau Dr. Ion Zegrea, informatii: https://www.elysium.ro/ginecomastia/.

  Cu drag,

  Dr. ION ZEGREA

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE