Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Popularitatea tratamentelor cu botox

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Fiecare femeie are modalitatea ei prin care are grija de tenul si de felul in care arata. Studiile spun ca prima impresie se formeaza in mai putin de zece secunde, acesta fiind si motivul pentru care imaginea poate sa fie uneori parte din succesul nostru personal. Operatiile estetice, tratamentele minim-invazive sau cele cu laser fac parte din arsenalul femeilor si barbatilor de succes sau celebritatilor din lumea intreaga, chiar daca unii dintre ei nu vor sa recunoasca acest lucru.

  Tratamentul cu toxina botulinica rezolva cel mai rapid si cel mai usor micile riduri care apar in timp. Este drept, efectul este temporar, insa la nevoie poate sa fie acel ceva care sa dea fetei un aspect intinerit. Pacientele mele aleg tratamentul cu toxina botulinica pentru ca injectiile se fac rapid, nu necesita timp de recuperare si nu sunt la fel de complicate ca multe alte proceduri cosmetice. Acest tip de tratament se adreseaza persoanelor cu varsta intre 18-65 de ani. Injectiile netezesc ridurile produse de incruntare: cele dintre sprancene, cele orizontale de pe frunte si liniile de expresie din jurul ochilor, care sunt si cele mai vizibile.

  Toxina botulinica este produsa in mod natural de bacteria Clostridium Botulinum. Atunci cand o cantitate mica de Botox este injectata intr-un muschi, aceasta blocheaza semnalele nervoase care dicteaza contractarea muschilor. Efectul este acela de scadere a tonusului si de paralizie usoara a muschilor faciali, ceea ce duce la netezirea sau eliminarea ridurilor din piele timp de cateva luni.

  Injectile cu botox sunt mult mai convenabile si mai putin dureroase decat alte proceduri pentru reducerea ridurilor si de intinerire, dar trebuie sa se tina cont de faptul ca efectul este unul limitat. Efectele injectiei cu toxina botulinica incep sa apara dupa 48 de ore, sunt complete la 2 saptamani, si dureaza intre 4 si 6 luni, moment la care, un alt tratament cu toxina botulinica este necesar. Dupa cateva tratamente, efectul toxinei botulinice poate incepe sa dureze mai mult, uneori intre 6 si 8 luni.

  Popularitatea preparatelor injectabile cu Botox a crescut rapid in ultimii ani, rapoartele Societatii Americane a Chirurgilor Plastici arata o crestere masiva de peste 700% din anul 2000 pana in prezent. Este interesant ca 10% dintre cei care aleg aceste tratamente minim-invazive sunt barbati, care prefera sa nu spuna partenerelor lor ca apeleaza la acest truc estetic.

  Un tratament pentru riduri cu Botox costa intre 100 si 250 de euro, in functie de zona asupra careia se intervine. Pentru detalii suplimentare puteti accesa www.elysium.ro.

  Cu drag,

  DR. ION ZEGREA

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE