Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Liftingul de sprancene – un truc de intinerire al chirurgiei estetice

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Dr. Ion Zegrea - chirurg esteticianVarsta are efecte vizibile asupra corpului nostru, prin actiunea muschilor faciali se creeaza ridurile permanente, iar sprancenele au tendinta de a se lasa. Niste sprancene cazute va poate face sa pareti triste, mai mult, provoaca si riduri inestetice in exteriorul ochiului. Pentru asta vine in ajutor chirurgia estetica. Obisnuiesc sa le explic pacientelor mele cum un lifting de sprancene corecteaza si intinereste vizibil fata.

  Sprancenele cazute sunt insotite si de un exces de piele pe pleoapele superioare, acest lucru poate fi tratat si prin blefaroprastie (corectia pleoapelor superioare), dar uneori nu este nevoie decat de un simplu lifting al sprancenelor. Liftingul de sprancene se poate face dupa o evaluare atenta a trasaturilor faciale ale pacientului. Scopul acestei intervetii este acela de a oferi un aspect intinerit chipului.

  Cum se realizeaza liftingul de sprancene?

  O astfel de operatie se face printr-o incizie de aproximativ 4 centimetri lungime in portiunea cu par a pielii scalpului, in dreptul partii exterioare a sprancenei. Apoi, pielea este ridicata cu ajutorul a 2 sau 3 fire de sutura resorbabile. Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, el se va netezi si va disparea in aproximativ 6 saptamani de la interventie. Acest pliu este de obicei camuflat de par. Sprancenele se fixeaza in timp in pozitia superioara, astfel incat rezultatul este permanent. Incizia este inchisa cu un fir de sutura extern, care se scoate dupa o saptamana. Aceeasi procedura este apoi realizata la cealalta spranceana. Intreaga interventie pentru ridicarea sprancenelor dureaza intre 30 si 45 de minute. La sfarsitul operatiei se aplica un pansament usor si o masca rece pentru a reduce umflatura zonei asupra careia s-a intervenit.

  Recomandari dupa operatia de lifting de sprancene

  Liftingul de sprancene este o interventie pe care o recomand des pacientelor mele. Majoritatea lor se intorc la lucru dupa o saptamana de la operatie, in functie de tipul de procedura si de rata individuala de recuperare. In primele saptamani de la interventie le recomand sa se evite ridicatul de greutati sau exercitiile fizice foarte intense. Mica incizie are nevoie de timp sa se fixeze.

  Complicatiile la acest tip de operatii sunt foarte rare, acesta fiind motivul pentru care tot mai multe femei aleg aceasta metoda pentru intinerirea fetei.

  Costul unui lifing de sprancene este de 800 euro, detalii si informatii puteti gasi si pe www.elysium.ro sau pe pagina mea de Facebook.

  Cu drag,

  DR. ION ZEGREA

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE