Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Sa vorbim despre reconturarea corporala

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Reconturarea corporala dupa pierderea masiva in greutate este recomandata pentru a imbunatati forma si tonusul tesuturilor subiacente si pentru a indeparta excesul de piele si grasime ce atarna. Rezultatul presupune un aspect armonios, cu contururi mai netede a zonelor asupra carora s-a intervenit.

  Ce este de facut dupa o scadere masiva in greutate?

  Dupa orice scadere masiva in greutate, pielea si tesutul subcutanat de sub ea isi pierd elasticitatea si nu se mai conformeaza cu conturul redus a corpului. Ca urmare, pielea ce a fost foarte intinsa, intial, acum este in plus. Pielea care atarna, de obicei este localizata la nivelul fetei, gatului, bratelor, sanilor, abdomenului, feselor si coapselor si da corpului un aspect neregulat si fara forma.

  Daca ati suferit o scadere masiva in greutate, fie prin dieta si exercitii fizice, fie datorita unei interventii bariatrice, si aveti in prezent o greutate stabila, puteti opta pentru o interventie de remodelare corporala pentru una sau mai multe din zonele de mai sus.

  De mentionat ar fi faptul ca in istoricul medical nu trebuie sa existe afectiuni medicale care ar putea afecta vindecarea, iar potentialii pacienti trebuie sa aiba un stil de viata sanatos ce cuprinde o alimentatie adecvata si exercitii fizice.

  Interventia chirurgicala se realizeaza in una sau mai multe etape, dupa caz. Daca tot corpul este necesar a fi reconturat, atunci aceste proceduri vor fi programate in 2 sau 3 etape. Daca excesul de piele şi grasime este localizat doar intr-o regiune a corpului, atunci se va interveni numai asupra acelei regiuni intr-o singura intervenţie.

  Daca medicul estetician considera ca sunt necesare mai multe etape, prima etapa de obicei consta in ridicarea pielii din partea inferioara a corpului realizata de cele mai multe ori in combinatie cu brahioplastia (liftingul bratelor).

  Liftingul partii inferioare a corpului corecteaza pielea lasata de la nivelul abdomenului, feselor si a regiunii externe a coapselor. Liftingul intern al coapselor corecteaza pielea in exces de la nivelul zonei interne, medii si externe a coapselor. Liftingul partii inferioare a corpului presupune o incizie completa in jurul trunchiului (360º). Desi poate parea excesiva, este o interventie foarte eficienta ce nu numai ca imbunatateste talia, dar si fesele si portiunea laterala a feselor.

  A doua etapa presupune de obicei un lifting intern al coapselor, o ridicare a sanilor si excizia pielii in exces de la nivelul peretelui lateral al toracelui. Liftingul intern al coapselor presupune nu numai o incizie la nivelul inghinal, dar si o incizie ce coboara vertical pe fata mediala (interna) a coapselor. Daca se doreste si plasarea de implanturi mamare, este foarte indicat ca acestea sa fie introduse mai tarziu, la 6 luni dupa aceasta procedura.

  Recuperarea deplina presupune cel putin 6 saptamani pana cand veti putea face efort si sport iar rezultatele sunt permanente atata timp cat nu vor exista modificari dramatice in greutatea corporala sau sarcini.

  Pentru mai multe detalii despre remdelarea corporala va invit sa accesati site-ul oficial al clincii Elysium, sectiunea Chirurgia siluetei. Va astept pe Facebook cu intrebari si/sau pareri.

  Cu drag,

  DR. ION ZEGREA

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE