Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Ce este in realitate acidul hialuronic?

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Acidul hialuronic, cunoscut si sub numele de hialuronan, este acum disponibil pe scară largă în capsule, creme și injectabile.

  Dar, chiar este acesta ingredientul magic asa cum este el promovat?


  Initial descoperit in 1934 de catre Karl Meyer, acidul hialuronic este un biopolimer natural (o polizaharida) a carui popularizare pentru efectelel sale anti-ageing a luat amploare după vizita unui reporter intr-un sat japonez pentru a afla de ce atât bărbații cat și femeile în jurul varstei de 80 și 90 aveau pielea neteda, cu putine riduri, articulatii flexibile, par des, prezentau elemente ce le sfidau vârsta biologica. Acest lucru a fost descoperit în cele din urmă ca are legatura cu dieta lor compusa predominant in legume bogate in amidon si fibre.


  Corpurile noastre contin aproximativ 15 de grame de acid hialuronic și se găsesc în aproape fiecare parte a corpului, avand mai multe functii. Studiile științifice au arătat că acidul hialuronic îmbunătățește hidratarea pielii, stimuleaza productia de colagen din piele, functioneaza ca un antioxidant și captator de radicali liberi, susține elasticitatea pielii, scade frecarea in articulatii, are o activitate antibacteriană și antiinflamatoare și menține fluidul din tesuturile oculare, care protejeaza împotriva posibilelor probleme oculare.


  Corpul contine in mod normal aproximativ 15 grame de acid hialuronic, din care o treime este degradat și sintetizat zilnic. Este cunoscut ca in paralel cu procesul de imbatranire scade si nivelul de acid hialuronic din corp si se estimeaza ca in jurul varstei de 40 de ani, sinteza de acid hialuronic este la aproximativ jumătate fata de cea necesara în organism.
  Astăzi, acidul hialuronic este considerat la fel de important, poate chiar chiar mai important decât colagenul. Cea mai comună utilizare este în terapia anti-îmbătrânire, în special in procedurile cosmetice, cum ar fi eliminarea imperfectiunilor pielii și tratamentul ridurilor.


  Tratamentele minim invazive pentru tratarea ridurilor cu acid hialuronic au ca scop aducerea la acelasi nivel cu pielea, ridurile si zonele adancite prin umplerea lor cu materialul de inlocuire-acidul hialuronic.
  Durata efectului tratamentului depinde de zona tratata. Astfel, în zonele mobile, în care mușchii subiacenți sunt folosiți intens (cum sunt buzele), acidul hialuronic este metabolizat rapid și efectul dispare în 3-6 luni. În zonele imobile, cum sunt pomeții de exemplu, acidul hialuronic poate persista și până la 9-12 luni. În zonele intermediare, cu o mobilitate medie (șanțul nazolabial), efectul de umplere durează în media 6-9 luni.

  http://highclassmagazine.ro/acidul-hialuronic-prietenul-doamnelor/

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE