Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Diferentele dintre forma rotunda si anatomica a implanturilor mamare

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Implantul rotund este forma tradiționala a implantului mamar și rămâne cel mai folosit implant pentru femeile din toata lumea care opteaza pentru agmentarea mamara. Implanturile rotunde pot crea sâni moi, rotunzi și frumos proportionati. Disponibilitatea implanturilor in o gamă variata de diametre și trepte de proiecție oferă o mare flexibilitate în potrivirea implanturile mamare rotunde la aproape orice tip de san sau corp.

  Un avantaj important al implanturilor rotunde este acela ca implanturile mamare rotunde tind să fie mai suple comparativ cu implanturi anatomice si se simt mai fluide in sani. Implanturile pot avea proiecții diferite, proiectia fiind distanța dintre punctul cel mai din fata al implantului, care de multe ori se afla in spatele mamelonului, si baza sa, care este asezata pe peretele toracic. Implanturile mamare cu proiecție mare sau inalta, obtin o proiecție care in mod normal ar necesita implanturi mamare cu baze mai mari si volum mai mare. Femeile care doresc să fie mai pline în partea de sus a sanilor vor considera probabil, ca implantul rotund este o alegere mai bună.

  Pe de alta parte, unele paciente cred ca implanturile rotunde arata prea artificial, și vor alege implanturile anatomice, deoarece simt că acestea arată mai natural. Deoarece implantul este rotund, este simetric, și atunci rotația implantului nu este o problemă. Implantul rotund de obicei, costa mai puțin comparativ cu implantul anatomic.

  Implanturile mamare cu forma anatomica, sau in forma de lacrima, umplute cu gel siliconic inalt coeziv sunt concepute pentru a-si menține forma și sunt adesea numite implanturi cu „formă stabilă”. Acest gel de silicon este mai gros decât siliconul din implanturi traditionale rotunde și poate mentine o formă definită. Aceste implanturi sunt concepute într-o mare varietate de forme de lacrimă. De exemplu, unele sunt proiectate ca ovale „inalte”, iar unele sunt ovale „late”. Deoarece siliconul inalt coeziv este ferm decât silicon din implanturile rotunde, aceste implanturi vor fi mai ușor simțit la pacientele mai slabe, comparativ cu implanturi rotunde umplute cu gel de silicon.

  Implanturile anatomice sunt dispozitive excelente și oferă o altă opțiune excelenta pentru femei. Deoarece aceste implanturi sunt realizate intr-o mare varietate de forme, un grad mai mare de control poate fi adăugat în potrivirea formei si dimensiunilor implanturilorcu anatomia feminina și forma dorita a sanului. Acest control este util în special la pacientele care doresc să sublinieze umplerea unei anumite portiuni a sanului, cum ar fi polul superior. Într-un astfel de caz, se poate folosi un implant anatomic ce este mai “inalt” decat este lat.

  Denumirea de implant “anatomic” vine de la forma sa, cu un contur înclinat, sau in panta, care umple mai mult partea de jos a sanului decât partea de sus, mimand forma anatomica a sanilor naturali. Chiar dacă partea superioară a implanturilor anatomice nu este la fel de plina ca cea a implanturile rotunde, ele ofera o proiecție mai mare decât implanturile rotunde cu aceeași volum dat. Pentru femeile care isi doresc o marire a sanilor care sa aiba un aspect mai natural, implanturi anatomice sunt alegerea potrivita.

  Intre implanturile mamare anatomice si cele de forma rotunda, de obicei cele anatomice care costă mai mult, ceea ce este un aspect de luat in seama pentru cei îngrijorați de cheltuielile financiare. Implantul anatomic este alegerea cea mai potrivita in cazul sanilor mai lasati, deoarece va umple partea de jos a sanilor si va oferi suport glandei mamare ce va umple restul sanului.

  Rotund vs Anatomic

  Alegerea implantului mamar este un proces complicat și necesită o consultatie detaliata care sa includa o discutie despre obiectivele fiecarei paciente, o examinare detaliată și o discuție cuprinzatoare. Avand aceste informatii despre despre elementele de bază a ceea ce oferă aceste forme diferite de implanturi mamare este cu siguranta un pas inainte spre găsirea aspectului dorit, dar este foarte util ca inainte de interventie sa aveti o conversație cu un expert care se ocupa cu aceste implanturi zi cu zi.

  Dr. Ion Zegrea – medic primar Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă

  sursa: toptabu.ro

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE