Urmareste-ne pe:

SOLICITARE CONSULTATIE 3D
  Procedura  Ce trebui sa stii despre rinoplastie! operatia, explicata de un medic renumit

  DR. ION ZEGREA

  Medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Mirochirurgie Reconstructiva, membru al Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania si International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).


  Care sunt principalele lucruri de stiut despre interventia de rinoplastie, ne explica doctorul Ion Zegrea, medic primar de Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

  Ce este rinoplastia?
  Rinoplastia este o operatie, care poate fi efectuata numai o data in viata, daca se efectueaza sub expertiza chirurgicala competenta si o intelegere a conceptului esthetic, potrivit caracteristicilor fiecarui pacient. Rinoplastia este o operatie chirurgicala de remodelare a nasului, oferindu-i un aspect mai placut, mai armonios. Se poate remodela prin modificarea marimii lui, eliminarea denivelarilor, schimbarea formei varfului si a bazei nasului, reducerea deschiderii narilor sau modificarea unghiului dintre nas si buza superioara. Prin aceasta procedura se pot ameliora, de asemenea, unele dificultati in respiratie atunci cand se intervine si asupra septului nazal.

  Rinoplastia implica modificarea oaselor si cartilajelor nasului iar acest proces necesita ca pielea nasului sa se adapteze la noua forma in timp. Prin urmare, este probabil cea mai artistica procedura efectuata de catre medicii specialisti de chirurgie plastica.

  Cum se realizeaza intervetia chirurgicala?

  Procedura este realizata prin inciziile date in ambele nari. Aceste incizii sunt conectate printr-o incizie foarte scurta plasata pe porţiunea de piele ce separa narile, care se numeşte columella. Aceasta mica incizie va ramane vizibila, pentru circa 6 saptamani, ca o linie fina, roşiatica, dupa care abia daca va mai fi observabila.

  In timpul acestei proceduri, pielea nasului este separata de structurile de dedesubt şi modificarile vor fi efectuate asupra dorsului nasului, cartilajului din varf şi narilor. De obicei, nasul devine mai mic şi mai fin, prin indepartarea cartilajului in plus ce constituie “cocoasa” nasului si prin modelarea prin metode ne-distructive a cartilajelor ce formeaza varful nasului. Dar, uneori, este nevoie de a adauga cartilaj sau ţesut osos, pentru a-i creşte marimea.

  La sfarsitul operaţiei, nasul dvs. va fi acoperit de un leucoplast de culoare pielii şi de o mica atela de material thermoplastic, ce va fi indepartata la 7 zile. Cate un tubuleţ mic de silicon va fi aplicat pe fiecare nara, in scopul de a opri orice sangerare şi de a va permite sa respiraţi nerestricţionat, chiar daca se mai acumuleaza puţin sange. Aceste tubuleţe vor fi indepartate din nari la 2-4 zile dupa operatia de rinoplastie.

  Ce ar trebui sa stii despre rezultatul acestei interventii chirurgicale?

  Rezultatul rinoplastiei poate fi evaluat, doar la 3 luni dupa operaţie, iar rezultatul final este vizibil abia la 1 an, desi nasul continua sa se remodeleze si dupa aceasta perioada. Pielea se dezumfla treptat şi nasul devine usor, usor mai suplu şi mai armonios. Veţi veni la vizita la aproximativ 1 luna, 3 luni si 1 an de la operaţie. La acel moment mai multe fotografii vor fi facute şi vor fi comparate, cu fotografiile facute inainte de operaţie. Rar, o a doua intervenţie poate fi necesara, pentru a imbunataţi şi mai mult rezultatele. in acest caz, procedura suplimentara este mai restransa decat intervenţia iniţiala.

  Nasul contribuie substantial, nu numai la prima impresie pe care ne-o facem despre o persoana, si in mod ideal nasul nu tebuie sa capteze atentia interlocutorului, ci trebuie sa se integreze armonios cu celelalte trasaturi ale fetei. Se poate spune ca o operatie de rinoplastie este reusita si atunci, cand nasul nu mai este elementul dominant al fetei, si cedeaza acest rol, ochilor.

  sursa: 7Life.ro

  DR. ION ZEGREA

  Dr. Ion Zegrea este medic primar Chirurgie Plastica, Estetica şi Microchirurgie Reconstructiva, membru al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Romania şi International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

  PROGRAMEAZA-TE LA O CONSULTATIE